Χρόνος μαγειρέματος: 20'
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Για τη σούπα Φρέσκα μανιτάρια Αποξηραμένα μανιτάρια Μαρούλι Εναλλακτικά ή συνδυαστικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλα από σπανάκι ή σπανάκι Baby. Φρέσκο κρεμμυδάκι Εδώ, εκτός από φρέσκο κρεμμύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης, λευκό ξερό κρεμμύδι, πράσο ή άλλο μυρωδικό της επιλογής σας. Άνηθος ΕλαιόλαδοΝερό Αλάτι Μαύρο πιπέρι Για την αντικατάσταση του αβγολέμονου Ταχίνι Ειδικότερα κατά την περίοδο της νηστείας, καλό θα ήταν να προτιμάστε το ταχίνι ολικής άλεσης. Χυμός λεμονιού Διατροφική μαγιά Η διατροφική μαγιά θα βοηθήσει στο επιπλέον χύλωμα του ζωμού, εμπλουτίζοντας το πιάτο σας τόσο γευστικά, όσο και διατροφικά. Κουρκουμάς Η μικρή αυτή προσθήκη θα δώσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα στο πιάτο σας, εμπλουτίζοντάς το διατροφικά με τα πολύτιμα συστατικά της.
Διαδικασία
1. Καθαρίζουμε το μαρούλι ή/και το σπανάκι και πλένουμε καλά τα φύλλα τους. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέσα σε νερό με λίγο ξύδι και στη συνέχεια πλένουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα αφήνουμε σε μία άκρη. Στο εμπόριο κυκλοφορούν έτοιμα κομμένα και πλυμένα λαχανικά που αν και συνήθως δεν είναι και η πιο γευστική επιλογή για σαλάτα, στην περίπτωσή μας αποτελούν μία ιδιαιτέρως πρακτική λύση που μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρόνο. 2. Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μεγάλο φλιτζάνι και προσθέτουμε σε αυτό καυτό νερό. Όσο αυτά μουλιάζουν, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα φρέσκα μανιτάρια. Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Το μαρούλι και το σπανάκι, αν δε θέλετε να "χαθούν" μέσα στο φαγητό, καλό είναι να κοπούν σε μεγάλα κομμάτια. 3. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε ελαφρώς τα φρέσκα μανιτάρια μαζί με το κρεμμυδάκι. 4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το ζωμό τους, τον άνηθο και 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση. 5. Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και προαιρετικά τη διατροφική μαγιά και τον κουρκουμά. Με ένα πιρούνι αναδεύουμε, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού. 6. Πριν προσθέσουμε στο φαγητό μας το εναλλακτικό "αβγολέμονο" που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με τα φυλλώδη λαχανικά μας, κλείνοντας την κατσαρόλα μας και σβήνοντας την εστία μας. 7. Μετά από μόλις 2-3', αποσύρουμε το σκεύος από την καυτή εστία και αναδεύουμε το φαγητό μας, προσθέτοντας το μείγμα με το ταχίνι. Μη σας ανησυχεί αν δεν έχει μαραθεί πλήρως το μαρούλι ή το σπανάκι, καθώς - λόγω της υψηλής θερμοκρασίας - αυτά θα εξακολουθήσουν να μαγειρεύονται. 8. Δοκιμάζουμε και - αν χρειαστεί - προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, λεμόνι ή πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να "ξεκουραστεί" για 10' πριν το σερβίρουμε. Κατά το σερβίρισμα μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε σε κάθε πιάτο μερικές σταγόνες τρουφόλαδο ή λίγο φρέσκο άνηθο.Wine Pairing
Το φρικασέ μανιταριών μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί και συγκεκριμένα με ένα δροσερό Sauvignon Blanc. Το μέτριο σώμα και η υψηλή οξύτητα της εν λόγω ποικιλίας είναι δύο χαρακτηριστικά που δένουν άψογα τόσο με τις γήινες γεύσεις των μανιταριών, όσο και με την οξύτητα του λεμονιού. Μάλιστα, η μικρή περιεκτικότητά της σε τανίνες, επιτρέπει αυτόν τον συνδυασμό ακόμη και στην περίπτωση που προσθέσετε αβγολέμονο.Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 301kcal |
Λιπαρά | 26,1g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 3,7g |
Υδατάνθρακες | 7,8g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 3,7g |
Εδώδιμες ίνες | 7,0g |
Πρωτεΐνες | 11,1g |
Αλάτι | 1,0g |
Σχόλια (0)