Συνταγές

Τα ρολάκια αγγουριού αποτελούν την πιο εύκολη και ταυτόχρονα την πιο γρήγορη "κάτι σαν σούσι" εναλλακτική.

Η μαγειρίτσα είναι μία παραδοσιακή σούπα με βασικά συστατικά της τα ζωτικά όργανα και τα εντόσθια του αρνιού και - σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση - καταναλώνεται το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά την Ανάσταση.

Το γουακαμόλε (guacamole) είναι μία εύκολη παραδοσιακή σάλτσα που μας έρχεται από το Μεξικό. Έχει σαν βάση του το αβοκάντο (τι πιο σύνηθες;) και μπορεί να καταναλωθεί ως ντιπ ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.

Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές που τις προηγούμενες δεκαετίες έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας μάλλον κυρίως χάρη στον Νικόλαο Τσελεμεντέ.

Η σημερινή μας συνταγή μας έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την επαρχία της Σεβίλλης και συνδυάζει τα ρεβύθια με το σπανάκι, παραπέμποντας σε δύο δικά μας παραδοσιακά φαγητά - τα μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι από τη Μάνη και τα ποντιακά "μαύρα λάχανα με τα φασούλια".