Συνταγές
Η κινέζικη κουζίνα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας γαστρονομικής τέχνης και, όπως κάθε κουζίνα, έχει κι αυτή τις δικές της τεχνικές που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Η σημερινή μας συνταγή μας έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την επαρχία της Σεβίλλης και συνδυάζει τα ρεβύθια με το σπανάκι, παραπέμποντας σε δύο δικά μας παραδοσιακά φαγητά - τα μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι από τη Μάνη και τα ποντιακά "μαύρα λάχανα με τα φασούλια".
Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές που τις προηγούμενες δεκαετίες έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας μάλλον κυρίως χάρη στον Νικόλαο Τσελεμεντέ.
Η μελιτζανοσαλάτα αποτελεί ένα δημοφιλές ορεκτικό τόσο της αραβικής, όσο και της βαλκανικής κουζίνας. Στη χώρα μας έχουμε την "πολίτικη" και την "αγιορείτικη" εκδοχή της, ενώ δε λείπουν και οι νεωτεριστικές παραλλαγές που τη θέλουν με προσθήκη μαγιονέζας, πατάτας, φέτας, παρμεζάνας και άλλων υλικών.
Η ομελέτα είναι ένα κλασικό πιάτο πρωινού, καθώς - εκτός από ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα - μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα και μία υγιεινή διατροφική επιλογή.