Συνταγές

Συνταγές: Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και αβγό | Enallaktiko.gr
Η κινέζικη κουζίνα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας γαστρονομικής τέχνης και, όπως κάθε κουζίνα, έχει κι αυτή τις δικές της τεχνικές που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Συνταγές: Ρεβύθια με σπανάκι (espinacas con garbanzos) | Enallaktiko.gr
Η σημερινή μας συνταγή μας έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την επαρχία της Σεβίλλης και συνδυάζει τα ρεβύθια με το σπανάκι, παραπέμποντας σε δύο δικά μας παραδοσιακά φαγητά - τα μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι από τη Μάνη και τα ποντιακά "μαύρα λάχανα με τα φασούλια". 
Φρικασέ μανιταριών σε λιγότερο από 30' | Enallaktiko.gr
Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές που τις προηγούμενες δεκαετίες έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας μάλλον κυρίως χάρη στον Νικόλαο Τσελεμεντέ.
Μελιτζανοσαλάτα σε 6+1 παραλλαγές | Enallaktiko.gr
Η μελιτζανοσαλάτα αποτελεί ένα δημοφιλές ορεκτικό τόσο της αραβικής, όσο και της βαλκανικής κουζίνας. Στη χώρα μας έχουμε την "πολίτικη" και την "αγιορείτικη" εκδοχή της, ενώ δε λείπουν και οι νεωτεριστικές παραλλαγές που τη θέλουν με προσθήκη μαγιονέζας, πατάτας, φέτας, παρμεζάνας και άλλων υλικών. 
Ομελέτα με τορτίγια | Enallaktiko.gr
Η ομελέτα είναι ένα κλασικό πιάτο πρωινού, καθώς - εκτός από ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα - μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα και μία υγιεινή διατροφική επιλογή.
Πέστο βασιλικού το αυθεντικό... αλλά και με παραλλαγές | Enallaktiko.gr
Το πέστο βασιλικού είναι μία καλοκαιρινή παρασκευή που – εκτός από το να συνοδεύσει σαν σάλτσα τα ζυμαρικά μας – μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σως σε σαλάτες, σε ψητά λαχανικά, σε κρεατικά και ψάρια ή ακόμη και σαν ένα δροσερό ντιπ με τη συνοδεία ενός ξηρού λευκού κρασιού.