Συνταγές
Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με αβγό, γιαούρτι και φέτα ή αλλιώς "η τυρόπιτα της τεμπέλας" είναι μία πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε, καθώς συνδυάζει τη γεύση και τη θρέψη μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Το ριζότο είναι μία αυθεντική ιταλική συνταγή που - όπως κάθε ιταλικό πιάτο - χαρακτηρίζεται από την απλότητα, αλλά και την έμφαση στη λεπτομέρεια. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη από τις εναλλακτικές συνταγές που σας έχουμε συνηθίσει, για να δούμε πώς φτιάχνεται ένα κλασικό ριζότο μανιταριών, χωρίς να παραλείψουμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά που θα κάνουν το ριζότο σας να ξεχωρίζει.
Ο γύρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στη χώρα μας. Το όνομά του προέρχεται πιθανότατα από την ελληνική γύρα ή αλλιώς την περιστροφή που κάνει το κρέας πάνω στη μεταλλική σούβλα στην οποία έχει περαστεί.
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε μία λίγο διαφορετική εκδοχή του ριζότο που έχουμε συνήθως στο μυαλό μας, η οποία είναι εμπνευσμένη και επηρεασμένη από ένα πιάτο που έχει τις ρίζες του στο μακρινό Μεξικό. Το arroz mexicano (αρός μεχικάνο), arroz rojo (αρός ρόχο) ή arroz con tomate (αρός κον τομάτε) αποτελεί ένα δημοφιλές "μαμαδίστικο" και οικονομικό φαγητό που μπορεί να συνοδεύσει κρέας, ψάρια και θαλασσινά ή να σταθεί ακόμη και μόνο του σαν κυρίως γεύμα και που, εκτός από το Μεξικό, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Πορτογαλία
Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές που τις προηγούμενες δεκαετίες έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας μάλλον κυρίως χάρη στον Νικόλαο Τσελεμεντέ.