Συνταγές

Τα ρολάκια αγγουριού αποτελούν την πιο εύκολη και ταυτόχρονα την πιο γρήγορη "κάτι σαν σούσι" εναλλακτική.

Το ριζότο είναι μία αυθεντική ιταλική συνταγή που - όπως κάθε ιταλικό πιάτο - χαρακτηρίζεται από την απλότητα, αλλά και την έμφαση στη λεπτομέρεια. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη από τις εναλλακτικές συνταγές που σας έχουμε συνηθίσει, για να δούμε πώς φτιάχνεται ένα κλασικό ριζότο μανιταριών, χωρίς να παραλείψουμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά που θα κάνουν το ριζότο σας να ξεχωρίζει.

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με αβγό, γιαούρτι και φέτα ή αλλιώς "η τυρόπιτα της τεμπέλας" είναι μία πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε, καθώς συνδυάζει τη γεύση και τη θρέψη μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Η μαγειρίτσα είναι μία παραδοσιακή σούπα με βασικά συστατικά της τα ζωτικά όργανα και τα εντόσθια του αρνιού και - σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση - καταναλώνεται το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά την Ανάσταση.

Το γουακαμόλε (guacamole) είναι μία εύκολη παραδοσιακή σάλτσα που μας έρχεται από το Μεξικό. Έχει σαν βάση του το αβοκάντο (τι πιο σύνηθες;) και μπορεί να καταναλωθεί ως ντιπ ή σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.