Blog

Μαγειρική σόδα: Η ουσία που δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σας

Μαγειρική σόδα: Η ουσία που δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σας | Enallaktiko.gr
Το όξινο ανθρακικό νάτριο (Sodium Hydrogen Carbonate ή NaHCO3), γνωστό και ως διττανθρακική ή μαγειρική σόδα, είναι ένα συστατικό που συναντάται σε μορφή λευκής σκόνης και το βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε κουζίνα όπου συνήθως χρησιμοποιείται ως μέσο διόγκωσης για ζύμες.

Διατροφική μαγιά - Τι είναι & πώς τρώγεται;

Διατροφική μαγιά - Τι είναι και πώς τρώγεται; | Enallaktiko.gr
Η διατροφική μαγιά (nutritional yeast) είναι ένα τρόφιμο, περισσότερο γνωστό σε άτομα που ακολουθούν κάποιου είδους χορτοφαγική διατροφή. 

Κομπούχα: Ένα τσάι διαφορετικό από τα άλλα

Κομπούχα: Πώς γίνεται - Οφέλη - Ιδιότητες - Τιμή - Αγορά | Enallaktiko.gr
Η κομπούχα (kombucha) είναι ένα ελαφρώς ανθρακούχο, γλυκόξινο ποτό, το οποίο καταναλώνεται ευχάριστα παγωμένο.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κραμβέλαιο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κραμβέλαιο | Enallaktiko.gr
Το κραμβέλαιο ή rapeseed oil (από το rapum που σημαίνει ρέβα ή γογγύλι) εξάγεται από τους σπόρους της λεγόμενης ελαιοκράμβης και στη βρώσιμη μορφή του συχνά αναφέρεται ως λάδι Canola (κανόλα).

Ζεόλιθος - Τι είναι, τι κάνει & πού χρησιμοποιείται;

Ζεόλιθος - Τι είναι, τι κάνει & πού χρησιμοποιείται; | Enallaktiko.gr
Ο ζεόλιθος (zeolite) είναι ένα πορώδες αργιλοπυριτικό άλας με ηφαιστειογενή προέλευση και χαρακτηρίζεται από την ιοντοανταλλακτική του ικανότητα. Με πιο απλά λόγια, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει άλλα στοιχεία – ακόμη και ολόκληρες ενώσεις – προσλαμβάνοντας ή αποβάλλοντας νερό σε ποσοστό που φτάνει το 30% του βάρους του.

Φύλλα Αλεξανδρείας: Το βότανο που βοηθά στην αντιμετώπιση της παροδικής δυσκοιλιότητας

Φύλλα Αλεξανδρείας: Το βότανο που βοηθά στην αντιμετώπιση της παροδικής δυσκοιλιότητας | Enallaktiko.gr
Η κασσία η Αλεξανδρινή (Cassia Angustifolia ή Cassia Senna) είναι ένα βότανο με αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες που καλλιεργείται στην Ινδία και σε χώρες γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα. Η ονομασία του φυτού προήλθε από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας απ' όπου και εισήχθη στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήδη κατά τον 11ο αιώνα