Blog

Ο τρίβολος, περισσότερο γνωστός ως τριβόλι, είναι μία οικογένεια φυτών που ευδοκιμούν σε θερμές περιοχές σαν αυτές της Μεσογείου. Το πιο γνωστό μέλος της είναι ο Τρίβολος ο Χερσαίος (Tribulus Terrestris), ένα ευρέως διαδεδομένο ακανθώδες ζιζάνιο, εξαιτίας του οποίου συχνά τρυπούσαν τα λάστιχα του ποδηλάτου μας όταν ήμασταν μικροί (όσοι μεγάλωσαν ή περνούσαν τα καλοκαίρια τους σε χωριό ξέρουν).

Εδώ και δεκαετίες κυκλοφορεί ένας μύθος που έχει στιγματίσει σε κάποιο βαθμό την ασιατική κουζίνα και ειδικότερα την κινέζικη. Ο μύθος αυτός δεν είναι άλλος από το λεγόμενο σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου, ένας αδόκιμος όρος, ο οποίος - εκτός από το γεγονός ότι αγγίζει τα όρια του ρατσισμού - αποτελεί, όπως θα δούμε και παρακάτω, αποκύημα της φαντασίας ενός Αμερικανού ορθοπεδικού χειρούργου ονόματι Howard Steel.

Στη σημερινή μας ανάρτηση θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από το αβγό. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.

Η πρόπολη είναι μία καστανή κολλώδης ουσία που παράγουν οι μέλισσες μετά από συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών και τον εμπλουτισμό τους με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μπαχαρικά στον κόσμο. Οι πιο γνωστές ποικιλίες της είναι η κασσία (Cassia) που συχνά αναφέρεται και ως κινέζικη και η λεγόμενη γνήσια, την οποία βρίσκουμε στην αγορά ως κανέλα Κεϋλάνης (Ceylon).

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ευρέως γνωστές αρκετές εναλλακτικές έναντι της κοινής λευκής ζάχαρης, άλλες με λιγότερες θερμίδες, άλλες με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και άλλες με ηπιότερη επεξεργασία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θετικό είναι πως πλέον ο καθένας μπορεί να επιλέξει μέσα από μία πληθώρα γλυκαντικών