Άρθρα
Η κασσία η Αλεξανδρινή (Cassia Angustifolia ή Cassia Senna) είναι ένα βότανο με αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες που καλλιεργείται στην Ινδία και σε χώρες γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα. Η ονομασία του φυτού προήλθε από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας απ' όπου και εισήχθη στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήδη κατά τον 11ο αιώνα
Το κρέας, τουλάχιστον από την εποχή που ανακαλύφθηκε η φωτιά - καλώς ή κακώς και πέραν των σημαντικών διαφοροποιήσεων ως προς τη συχνότητα και την ποσότητα κατανάλωσής του, τον τρόπο μαγειρέματος και τα είδη κρέατος που προτιμώνται - αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του γαστρονομικού μας πολιτισμού.
Οι Ιάπωνες, ο λαός με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως, συνηθίζουν να πίνουν ένα ρόφημα που κατά πολλούς θεωρείται το μυστικό της μακροζωίας τους, το τσάι matcha (μάτσα) που στα ιαπωνικά σημαίνει "τριμμένο τσάι".
Το γαϊδουράγκαθο με την επιστημονική ονομασία Silybum Marianum, γνωστό και ως κουφάγκαθο ή σίλλυβο, είναι ένα ζιζάνιο της οικογένειας των αστεροειδών με χαρακτηριστικά ακανθώδη μοβ άνθη που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε άγονα βραχώδη εδάφη, φθάνοντας συνήθως το 1,5 μέτρο.
Η διατροφική μαγιά (nutritional yeast) είναι ένα προϊόν φυσικής ζύμωσης του ζυμομύκητα Saccharomyces Cerevisiae, ο οποίος καλλιεργείται σε υπόστρωμα από μελάσα ή παντζάρια. Η διαδικασία της ζύμωσης διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, μετά το πέρας της οποίας το προϊόν συγκομίζεται, πλένεται, παστεριώνεται και στο τέλος θρυμματίζεται, δίνοντάς μας ένα τελικό προϊόν με τη μορφή νιφάδων και γεύση που θυμίζει κάτι μεταξύ ξηρού καρπού και παλαιωμένου τυριού.