Άρθρα

Σπαθόχορτο: Το βότανο που επουλώνει τις πληγές του σώματος και του πνεύματος | Enallaktiko.gr
Το υπερικό το διάτρητο (Hypericum Perforatum), γνωστό επίσης και ως βάλσαμο, βαλσαμόχορτο, σπαθόχορτο, St. John's-wort κ.α. είναι ένα πολυετές ζιζάνιο που ευδοκιμεί κυρίως σε ξηρές περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και της Β. Αφρικής.
Το ψύλλιο (ψύλλιουμ ή psyllium) είναι οι σπόροι που λαμβάνονται από το φυτό πλαντάγκο (plantago), το οποίο φύεται κυρίως σε περιοχές της Ινδίας και έχει γίνει γνωστό τόσο για τις καθαρτικές, όσο και για τις υπακτικές του ιδιότητες.
Το ψύλλιο (ψύλλιουμ ή psyllium) είναι ένα φυσικό προϊόν πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, προερχόμενο από τους σπόρους του φυτού Πλαντάγκο (Plantago Ovata), το οποίο φύεται κυρίως σε περιοχές της Ινδίας και έχει γίνει γνωστό τόσο για τις καθαρτικές, όσο και για τις υπακτικές του ιδιότητες.
Κανέλα: Το καλύτερο φυσικό συστατικό κατά του διαβήτη τύπου ΙΙ | Enallaktiko.gr
Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μπαχαρικά στον κόσμο. Οι πιο γνωστές ποικιλίες της είναι η κασσία (Cassia) που συχνά αναφέρεται και ως κινέζικη και η λεγόμενη γνήσια, την οποία βρίσκουμε στην αγορά ως κανέλα Κεϋλάνης (Ceylon).
Γαϊδουράγκαθο: Ιδιότητες, δοσολογία & παρενέργειες
Το γαϊδουράγκαθο με την επιστημονική ονομασία Silybum Marianum, γνωστό και ως κουφάγκαθο ή σίλλυβο, είναι ένα βότανο με ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα ωφέλιμο για το συκώτι.
Πότε & γιατί δεν πρέπει να καταναλώνουμε ψάρι μαζί με αβγό ή γάλα; | Enallaktiko.gr
Πολλοί από εμάς, υπό το φόβο αλλεργικής αντίδρασης ή ακόμη και δηλητηρίασης, συνηθίζουμε να αποφεύγουμε προληπτικά τον συνδυασμό ψαριού και αβγού ή προϊόντων γάλακτος στα γεύματά μας. Τι ισχύει όμως πραγματικά;
Διατροφική μαγιά - Τι είναι και πώς τρώγεται; | Enallaktiko.gr
Η διατροφική μαγιά (nutritional yeast) είναι ένα προϊόν φυσικής ζύμωσης του ζυμομύκητα Saccharomyces Cerevisiae, ο οποίος καλλιεργείται σε υπόστρωμα από μελάσα ή παντζάρια. Η διαδικασία της ζύμωσης διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, μετά το πέρας της οποίας το προϊόν συγκομίζεται, πλένεται, παστεριώνεται και στο τέλος θρυμματίζεται, δίνοντάς μας ένα τελικό προϊόν με τη μορφή νιφάδων και γεύση που θυμίζει κάτι μεταξύ ξηρού καρπού και παλαιωμένου τυριού.