Άρθρα

Γαϊδουράγκαθο: Το βότανο με την ισχυρή ηπατοπροστατευτική δράση | Enallaktiko.gr
Το γαϊδουράγκαθο με την επιστημονική ονομασία Silybum Marianum, γνωστό και ως κουφάγκαθο ή σίλλυβο, είναι ένα ζιζάνιο της οικογένειας των αστεροειδών με χαρακτηριστικά ακανθώδη μοβ άνθη που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε άγονα βραχώδη εδάφη, φθάνοντας συνήθως το 1,5 μέτρο.
Διατροφική μαγιά - Τι είναι και πώς τρώγεται; | Enallaktiko.gr
Η διατροφική μαγιά (nutritional yeast) είναι ένα προϊόν φυσικής ζύμωσης του ζυμομύκητα Saccharomyces Cerevisiae, ο οποίος καλλιεργείται σε υπόστρωμα από μελάσα ή παντζάρια. Η διαδικασία της ζύμωσης διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, μετά το πέρας της οποίας το προϊόν συγκομίζεται, πλένεται, παστεριώνεται και στο τέλος θρυμματίζεται, δίνοντάς μας ένα τελικό προϊόν με τη μορφή νιφάδων και γεύση που θυμίζει κάτι μεταξύ ξηρού καρπού και παλαιωμένου τυριού.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κραμβέλαιο | Enallaktiko.gr
Το κραμβέλαιο ή rapeseed oil (από το rapum που σημαίνει ρέβα ή γογγύλι) εξάγεται από τους σπόρους της λεγόμενης ελαιοκράμβης και στη βρώσιμη μορφή του συχνά αναφέρεται ως λάδι Canola (κανόλα).
Πότε & γιατί δεν πρέπει να καταναλώνουμε ψάρι μαζί με αβγό ή γάλα; | Enallaktiko.gr
Πολλοί από εμάς, υπό το φόβο αλλεργικής αντίδρασης ή ακόμη και δηλητηρίασης, συνηθίζουμε να αποφεύγουμε προληπτικά τον συνδυασμό ψαριού και αβγού ή προϊόντων γάλακτος στα γεύματά μας. Τι ισχύει όμως πραγματικά;
Matcha: Οι ιδιότητες & τα οφέλη ενός ιδιαίτερου τσαγιού | Enallaktiko.gr
Οι Ιάπωνες, ο λαός με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως, συνηθίζουν να πίνουν ένα ρόφημα που κατά πολλούς θεωρείται το μυστικό της μακροζωίας τους, το τσάι matcha (μάτσα) που στα ιαπωνικά σημαίνει "τριμμένο τσάι".
Ψύλλιο: Ο σπόρος που βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας & της διάρροιας | Enallaktiko.gr
Το ψύλλιο (psyllium) είναι οι σπόροι που λαμβάνονται από το φυτό πλαντάγκο (plantago), το οποίο φύεται κυρίως σε περιοχές της Ινδίας και έχει γίνει γνωστό τόσο για τις καθαρτικές, όσο και για τις υπακτικές του ιδιότητες.