Blog
Μαγειρική σόδα: Η ουσία που δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σας

Το όξινο ανθρακικό νάτριο (Sodium Hydrogen Carbonate ή NaHCO3), γνωστό και ως διττανθρακική ή μαγειρική σόδα, είναι ένα συστατικό που συναντάται σε μορφή λευκής σκόνης και το βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε κουζίνα όπου συνήθως χρησιμοποιείται ως μέσο διόγκωσης για ζύμες.
Διατροφική μαγιά - Τι είναι & πώς τρώγεται;

Η διατροφική μαγιά (nutritional yeast) είναι ένα τρόφιμο, περισσότερο γνωστό σε άτομα που ακολουθούν κάποιου είδους χορτοφαγική διατροφή.
Κομπούχα: Ένα τσάι διαφορετικό από τα άλλα

Η κομπούχα (kombucha) είναι ένα ελαφρώς ανθρακούχο, γλυκόξινο ποτό, το οποίο καταναλώνεται ευχάριστα παγωμένο.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κραμβέλαιο

Το κραμβέλαιο ή rapeseed oil (από το rapum που σημαίνει ρέβα ή γογγύλι) εξάγεται από τους σπόρους της λεγόμενης ελαιοκράμβης και στη βρώσιμη μορφή του συχνά αναφέρεται ως λάδι Canola (κανόλα).
Ζεόλιθος - Τι είναι, τι κάνει & πού χρησιμοποιείται;

Ο ζεόλιθος (zeolite) είναι ένα πορώδες αργιλοπυριτικό άλας με ηφαιστειογενή προέλευση και χαρακτηρίζεται από την ιοντοανταλλακτική του ικανότητα. Με πιο απλά λόγια, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει άλλα στοιχεία – ακόμη και ολόκληρες ενώσεις – προσλαμβάνοντας ή αποβάλλοντας νερό σε ποσοστό που φτάνει το 30% του βάρους του.
Φύλλα Αλεξανδρείας: Το βότανο που βοηθά στην αντιμετώπιση της παροδικής δυσκοιλιότητας

Η κασσία η Αλεξανδρινή (Cassia Angustifolia ή Cassia Senna) είναι ένα βότανο με αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες που καλλιεργείται στην Ινδία και σε χώρες γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα. Η ονομασία του φυτού προήλθε από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας απ' όπου και εισήχθη στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήδη κατά τον 11ο αιώνα