Ιδέες

Ένα ζευγάρι γυαλιά για άτομα με αχρωματοψία | Enallaktiko.gr
Η αχρωματοψία, γνωστή και ως χρωματική ανεπάρκεια ή τύφλωση χρώματος, είναι ένα είδος ήπιας αναπηρίας που σχετίζεται με την όραση. Συχνά αναφέρεται και σαν δαλτονισμός ως φόρος τιμής στον βρετανό John Dalton (1766-1844) ο οποίος ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα.
Το εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών | Enallaktiko.gr
Το να γίνει κάποιο λάθος στην παραγγελία ενός εστιατορίου δεν είναι ούτε κάτι σπάνιο, ούτε κάτι μεμπτό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και εκεί εργάζονται άνθρωποι που ενίοτε κάνουν λάθη. Βεβαίως, τα λάθη δεν παύουν να προκαλούν εκνευρισμό, κάτι που ισχύει μάλλον παντού εκτός από ένα εστιατόριο στην καρδιά του Τόκιο.
Ιδέες: Η βλακεία δεν είναι αναπηρία | Enallaktiko.gr
Ένα συχνό "φαινόμενο" που, μεταξύ των άλλων, αναδεικνύει την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού και ενσυναίσθησης πολλών συνανθρώπων μας, είναι το παρκάρισμα των οχημάτων τους σε πεζοδρόμια, σε ποδηλατόδρομους, σε θέσεις στάθμευσης για εγκύους, ακόμη και σε σημεία στάθμευσης ή διαβάσεις για άτομα με αναπηρία!
Μία γραμματοσειρά που μπορούν να διαβάσουν όλοι (ακόμα και οι τυφλοί) | Enallaktiko.gr
Ο κώδικας Braille (Μπράιγ) είναι ένα σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τυφλούς, το οποίο επινοήθηκε το 1824 από έναν τυφλό Γάλλο, τον Louis Braille. Ο κώδικας, ο οποίος χρησιμοποιείται μέχρι και στις μέρες μας, αποτελείται από μερικές δεκάδες σχηματισμών από ανάγλυφες κουκκίδες. Ο κάθε σχηματισμός αντιστοιχεί σε κάποιο γράμμα, σε κάποιον αριθμό ή σε κάποιο σημείο στίξης και μπορεί να "διαβαστεί" όχι δια της οράσεως, αλλά με την αφή.