Εγγύηση Ποιότητας & Πολιτική Επιστροφών


Στο πλαίσιο της εγγύησης ποιότητας που συνοδεύει όλα τα προϊόντα που πωλούνται μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι πελάτες του Εναλλακτικό διατηρούν το δικαίωμα επιστροφής ενός ή περισσοτέρων προϊόντων που προμηθεύτηκαν από εμάς για διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους.
Επιστροφές προϊόντων γίνονται χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες ένα προϊόν δεν πληροί τις προδιαγραφές που αναγράφονται στο Enallaktiko.gr, είναι ελαττωματικό, έχει υποστεί ζημιά ή αλλοίωση ή η αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης του οποίου έχει επέλθει.
Σύμφωνα μάλιστα με το Νόμο 2251/1994 περί προστασίας των καταναλωτών, οι πελάτες του Εναλλακτικό έχουν το δικαίωμα ακόμη και αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, με την προϋπόθεση πως το προϊόν ή τα προϊόντα προς επιστροφή δεν έχουν ανοιχτεί, χρησιμοποιηθεί, αλλοιωθεί ή καταστραφεί. Στην περίπτωση αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, οποιαδήποτε μεταφορικά έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.
Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, επιθυμείτε να επιστρέψετε ένα ή περισσότερα προϊόντα που αγοράσατε μέσα από το Enallaktiko.gr μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, τηλεφωνικά στο 2102692626 ή μέσω email στο returns[a]enallaktiko.gr, γνωστοποιώντας μας το αίτημά σας, ώστε να σας καθοδηγήσουμε σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να προβείτε στην επιστροφή τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να προβείτε σε αίτημα επιστροφής μέσα από το λογαριασμό σας.
Στη συνέχεια, το αρμόδιο τμήμα μας θα προβεί, είτε στην άμεση αντικατάσταση των επιστραφέντων προϊόντων, είτε στην επιστροφή των χρημάτων που καταβάλατε για την απόκτησή τους.
Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ του Εναλλακτικό και των χρηστών της Ιστοσελίδας, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια της πόλης των Αθηνών και εφαρμοστέο το Ελληνικό Δίκαιο.
Τελευταία ενημέρωση στις 04/08/2023