Smart tips
Πολλοί από εμάς αγοράζουμε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες είτε επειδή τα βρήκαμε σε προσφορά, είτε για να αποφύγουμε τις πολλές επισκέψεις στο super market και τη λαϊκή αγορά. Ωστόσο, μία παράπλευρη απώλεια αυτής της τακτικής είναι να βλέπουμε συχνά τα τρόφιμά μας να χαλούν, να λήγουν ή να χάνουν τη φρεσκάδα τους.
Πάντα είχα ένα θέμα με τη λαδόκολλα που δεν κάθεται επάνω στο ταψί. Ειδικά εκείνα τα αναθεματισμένα τελευταία φύλλα που κάθε φορά δοκιμάζουν τις αντοχές μου, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι γιατί την είπαν λαδόκολλα αφού δεν κολλάει με τίποτα!
Κι όμως υπάρχει τρόπος να "αναστήσουμε" το μπαγιάτικο ψωμί μας, μετατρέποντάς το σε ένα ψωμί τόσο φρέσκο, σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο!
Το να βράσει κανείς ένα αβγό αποτελεί σαφώς μία εύκολη υπόθεση ακόμη και για έναν αρχάριο. Το να καταφέρνει όμως κάποιος να βράζει τα αβγά του πάντα και ακριβώς όπως τα θέλει, χρειάζεται αρκετή ακρίβεια.
Αν διαθέτετε βραστήρα, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει τα άλατα που με τόση ευκολία συσσωρεύονται στο εσωτερικό του.