Smart tips

Διατηρήστε τα κρεμμύδια σας φρέσκα έως και για 6 μήνες! | Enallaktiko.gr
Πολλοί από εμάς αγοράζουμε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες είτε επειδή τα βρήκαμε σε προσφορά, είτε για να αποφύγουμε τις πολλές επισκέψεις στο super market και τη λαϊκή αγορά. Ωστόσο, μία παράπλευρη απώλεια αυτής της τακτικής είναι να βλέπουμε συχνά τα τρόφιμά μας να χαλούν, να λήγουν ή να χάνουν τη φρεσκάδα τους.
Πώς να κάνετε τη λαδόκολλα να κολλήσει στο ταψί | Enallaktiko.gr
Πάντα είχα ένα θέμα με τη λαδόκολλα που δεν κάθεται επάνω στο ταψί. Ειδικά εκείνα τα αναθεματισμένα τελευταία φύλλα που κάθε φορά δοκιμάζουν τις αντοχές μου, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι γιατί την είπαν λαδόκολλα αφού δεν κολλάει με τίποτα!
Μετατρέψτε το μπαγιάτικο ψωμί σας σε φρέσκο | Enallaktiko.gr
Κι όμως υπάρχει τρόπος να "αναστήσουμε" το μπαγιάτικο ψωμί μας, μετατρέποντάς το σε ένα ψωμί τόσο φρέσκο, σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο!
Ο χρόνος βρασμού του αβγού & τα μυστικά για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα | Enallaktiko.gr
Το να βράσει κανείς ένα αβγό αποτελεί σαφώς μία εύκολη υπόθεση ακόμη και για έναν αρχάριο. Το να καταφέρνει όμως κάποιος να βράζει τα αβγά του πάντα και ακριβώς όπως τα θέλει, χρειάζεται αρκετή ακρίβεια.
Απαλλάξτε το βραστήρα σας από τα άλατα χωρίς κόπο | Enallaktiko.gr
Αν διαθέτετε βραστήρα, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει τα άλατα που με τόση ευκολία συσσωρεύονται στο εσωτερικό του. 
Πώς να διατηρήσετε τα μυρωδικά σας φρέσκα για μήνες | Enallaktiko.gr
Πολλοί από εμάς συνηθίζουν να αποθηκεύουν τα μυρωδικά που δε μπορούν να καταναλώσουν άμεσα στην κατάψυξη, κάτι που ναι μεν είναι σωστό από άποψη βιωσιμότητας, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι το ίδιο από άποψη γεύσης.