Άρθρα

Η πρωτεΐνη & ο ρόλος της στη διατροφή μας | Enallaktiko.gr
Τα τελευταία χρόνια, η πρωτεΐνη έχει μετατραπεί από ένα απαραίτητο για τον άνθρωπο μακροθρεπτικό συστατικό σε κάτι σχεδόν μυθικό. 
Πώς υπολογίζεται μία μερίδα φαγητού; | Enallaktiko.gr
Η επεξήγηση των μερίδων φαγητού είναι ένα κομμάτι της διατροφικής μας αγωγής, τη σημασία του οποίου δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Η σωστή κατανόηση του μεγέθους των μερίδων μας δε θα μας βοηθήσει απλώς στο να έχουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας με το διαιτολόγο μας, αλλά αποτελεί και προϋπόθεση για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος διατροφής που πρόκειται να ακολουθήσουμε.
Πότε & γιατί δεν πρέπει να καταναλώνουμε ψάρι μαζί με αβγό ή γάλα; | Enallaktiko.gr
Πολλοί από εμάς, υπό το φόβο αλλεργικής αντίδρασης ή ακόμη και δηλητηρίασης, συνηθίζουμε να αποφεύγουμε προληπτικά τον συνδυασμό ψαριού και αβγού ή προϊόντων γάλακτος στα γεύματά μας. Τι ισχύει όμως πραγματικά;
Υδατάνθρακες & Διαβήτης | Enallaktiko.gr
Όταν ακούμε τον όρο "σακχαρώδης διαβήτης" σχεδόν αυτόματα το μυαλό μας πηγαίνει στον περιορισμό. Και σχεδόν πάντα στο επίκεντρο βρίσκεται ο ίδιος "ένοχος", οι υδατάνθρακες, καθώς για πολλούς είναι το πρώτο και ίσως το μοναδικό πράγμα που πρέπει να περιοριστεί.
Βοηθώντας το παιδί σας να δοκιμάσει νέες γεύσεις (χωρίς πίεση) | Enallaktiko.gr
Ένα φαινόμενο που συναντούμε συχνά ως διατροφολόγοι με εμπειρία στην παιδική διατροφή είναι τα παιδιά που αποφεύγουν πεισματικά τροφές που ανήκουν σε σημαντικές ομάδες τροφίμων όπως είναι τα λαχανικά, τα όσπρια και τα λαδερά.
Οι υδατάνθρακες & ο ρόλος τους στη διατροφή μας | Enallaktiko.gr
Οι υδατάνθρακες αποτελούν για τον άνθρωπο βασική πηγή ενέργειας και, ανάλογα με τη χημική τους δομή, ταξινομούνται σε απλούς (μονοσακχαρίτες και δισακχαρίτες) και σύνθετους (πολυσακχαρίτες).