Συνταγές
Οι αβγόφετες (french toast) είναι ένα κλασικό, εύκολο και πεντανόστιμο πρωινό ή ενδιάμεσο γεύμα που μπορεί να προσαρμοστεί με αμέτρητους τρόπους. Η βάση του είναι φέτες, ιδανικά μπαγιάτικου, ψωμιού βουτηγμένες σε μείγμα αβγού και γάλακτος, οι οποίες τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν.
Έχεις καλέσει κόσμο για φαγητό, όλα είναι έτοιμα και στα επόμενα 15' οι επισκέπτες θα βρίσκονται στην πόρτα σου. Και τότε συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να φτιάξεις γλυκό! Τι κάνεις;
Το εναλλακτικό τσιζκέϊκ χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζαχαρούχο γάλα, χωρίς κρέμα γάλακτος, χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά είναι η απάντηση... όποια κι αν είναι η ερώτηση.
Η παρακάτω συνταγή για soft cookies με γεύση φουντούκι θα μπει απευθείας στα αγαπημένα σας, όχι μόνο γιατί είναι εύκολη και γρήγορη, όχι γιατί γίνεται χωρίς μίξερ, ούτε γιατί δεν περιέχει γάλα, αβγά ή βούτυρο, αλλά κυρίως γιατί μας δίνει ένα απολαυστικό και συνάμα θρεπτικό αποτέλεσμα με σημαντικά λιγότερες θερμίδες και εξαιρετικά χαμηλά κορεσμένα λιπαρά.
Οι σπιτικές μπάρες βρώμης με μέλι και ταχίνι είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορεί να φτιάξει κανείς. Η συνταγή μάλιστα που σας προτείνουμε δε χρειάζεται ψήσιμο και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
Ένα από τα πράγματα που μας κάνει να αγαπάμε το blog μας τόσο πολύ, είναι το γεγονός πως μας επιτρέπει να γράφουμε για πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, η αδυναμία μας – δε θα το κρύψουμε – είναι οι εύκολες και γρήγορες συνταγές.
Το σορμπέ είναι ένα είδος παγωτού, το οποίο όμως δεν περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό. Για να το παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε μόλις δύο βασικά συστατικά - κάποιο φρούτο και κάποια γλυκαντική ουσία. Έτσι, σε αντίθεση με τα περισσότερα παγωμένα γλυκίσματα, το σορμπέ αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.