Συνταγές

Υγιεινό cheesecake σε λιγότερο από 10' | Enallaktiko.gr
Έχεις καλέσει κόσμο για φαγητό, όλα είναι έτοιμα και στα επόμενα 15' οι επισκέπτες θα βρίσκονται στην πόρτα σου. Και τότε συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να φτιάξεις γλυκό! Τι κάνεις; Το εναλλακτικό τσιζκέϊκ χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζαχαρούχο γάλα, χωρίς κρέμα γάλακτος, χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά είναι η απάντηση... όποια κι αν είναι η ερώτηση.
Μπάρες βρώμης με μέλι & ταχίνι (χωρίς ψήσιμο) | Enallaktiko.gr
Οι σπιτικές μπάρες βρώμης με μέλι και ταχίνι είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορεί να φτιάξει κανείς. Η συνταγή μάλιστα που σας προτείνουμε δε χρειάζεται ψήσιμο και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
Soft cookies χωρίς ζάχαρη
Η παρακάτω συνταγή για soft cookies με γεύση φουντούκι θα μπει απευθείας στα αγαπημένα σας, όχι μόνο γιατί είναι εύκολη και γρήγορη, όχι γιατί γίνεται χωρίς μίξερ, ούτε γιατί δεν περιέχει γάλα, αβγά ή βούτυρο, αλλά κυρίως γιατί μας δίνει ένα απολαυστικό και συνάμα θρεπτικό αποτέλεσμα με σημαντικά λιγότερες θερμίδες και εξαιρετικά χαμηλά κορεσμένα λιπαρά.
Συνταγή για κρέμα από στραγγιστό γιαούρτι & πορτοκάλι | Enallaktiko.gr
Ένα από τα πράγματα που μας κάνει να αγαπάμε το blog μας τόσο πολύ, είναι το γεγονός πως μας επιτρέπει να γράφουμε για πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, η αδυναμία μας – δε θα το κρύψουμε – είναι οι εύκολες και γρήγορες συνταγές.
Εύκολο σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη | Enallaktiko.gr
Το σορμπέ είναι ένα είδος παγωτού, το οποίο όμως δεν περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό. Για να το παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε μόλις δύο βασικά συστατικά - κάποιο φρούτο και κάποια γλυκαντική ουσία. Έτσι, σε αντίθεση με τα περισσότερα παγωμένα γλυκίσματα, το σορμπέ αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.
Παγωτό με μπανάνα & σοκολάτα με μόλις 3 υλικά | Enallaktiko.gr
Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς και που είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, είναι το παγωτό μπανάνα. Όχι όμως οποιοδήποτε παγωτό μπανάνα, αλλά αυτό για το οποίο δε χρειαζόμαστε ούτε παγωτομηχανή, ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, ούτε αβγά... και το οποίο απαιτεί μόλις δύο βασικά υλικά, εκ των οποίων το ένα είναι οι μπανάνες! Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτό και λίγη σοκολάτα...