Συνταγές

Μπάρες βρώμης με μέλι & ταχίνι (χωρίς ψήσιμο) | Enallaktiko.gr
Οι σπιτικές μπάρες βρώμης με μέλι και ταχίνι είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορεί να φτιάξει κανείς. Η συνταγή μάλιστα που σας προτείνουμε δε χρειάζεται ψήσιμο και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
Εύκολο σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη | Enallaktiko.gr
Το σορμπέ είναι ένα είδος παγωτού, το οποίο όμως δεν περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό. Για να το παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε μόλις δύο βασικά συστατικά - κάποιο φρούτο και κάποια γλυκαντική ουσία. Έτσι, σε αντίθεση με τα περισσότερα παγωμένα γλυκίσματα, το σορμπέ αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.
Συνταγή για κρέμα από στραγγιστό γιαούρτι & πορτοκάλι | Enallaktiko.gr
Ένα από τα πράγματα που μας κάνει να αγαπάμε το blog μας τόσο πολύ, είναι το γεγονός πως μας επιτρέπει να γράφουμε για πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, η αδυναμία μας – δε θα το κρύψουμε – είναι οι εύκολες και γρήγορες συνταγές.
Παγωτό με μπανάνα & σοκολάτα με μόλις 3 υλικά | Enallaktiko.gr
Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς και που είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, είναι το παγωτό μπανάνα. Όχι όμως οποιοδήποτε παγωτό μπανάνα, αλλά αυτό για το οποίο δε χρειαζόμαστε ούτε παγωτομηχανή, ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, ούτε αβγά... και το οποίο απαιτεί μόλις δύο βασικά υλικά, εκ των οποίων το ένα είναι οι μπανάνες! Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτό και λίγη σοκολάτα...
Γλυκό πόριτζ βρώμης με μέλι & ταχίνι (βασική συνταγή) | Enallaktiko.gr
Το πόριτζ (porridge) αποτελεί ένα σύνηθες γεύμα σε αρκετές χώρες της Αφρικής, ενώ συνηθίζεται επίσης να καταναλώνεται και σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης και της Ρωσίας.
Μείγμα κρέπας χωρίς γάλα & χωρίς αβγά | Enallaktiko.gr
Η σημερινή μας συνταγή είναι μία νηστίσιμη-χορτοφαγική εκδοχή της κλασικής συνταγής για μείγμα κρέπας. Ο λόγος, για τον οποίο μπήκαμε εξ αρχής στη διαδικασία να πειραματιστούμε ήταν αφενός για να δοκιμάσουμε δύο προϊόντα που θέλαμε να εντάξουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα - το υποκατάστατο αβγού και το λάδι Canola - και αφετέρου για να λύσουμε ένα βασικό πρόβλημα στις ζύμες που περιέχουν αβγό... την χαρακτηριστική αβγουλίλα!