Άρθρα
Η σχέση μας με το φαγητό επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες – συναισθηματικούς, κοινωνικούς και βιολογικούς. Όταν η ισορροπία τους διαταραχθεί, μπορεί να αλλάξει η διατροφική μας συμπεριφορά και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι αλλαγές μπορεί να εξελιχθούν ακόμη και σε διατροφικές διαταραχές, οι οποίες επηρεάζουν τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική μας υγεία.
Το μαύρο σουσάμι είναι ένα από τα αρχαιότερα καρυκεύματα που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο άνθρωπος και παρόλο που η κατανάλωσή του στη χώρα μας δε θα λέγαμε πως θεωρείται συνηθισμένη, αποτελεί βασικό συστατικό πολλών ασιατικών γευμάτων.
Η διαλειμματική νηστεία (Intermittent Fasting) αποτελεί ένα πρότυπο διατροφής, γνωστό για τα οφέλη της στη μεταβολική υγεία, τη ρύθμιση του σωματικού βάρους και τη βελτίωση της ινσουλινοευαισθησίας.
Με τον όρο μυϊκή υπερτροφία περιγράφουμε την αύξηση του μεγέθους των μυϊκών ινών, ένα φαινόμενο που προκύπτει κυρίως από τη συστηματική προπόνηση με αντιστάσεις, όπως η άσκηση με βάρη.
Οι ενέσιμες θεραπείες με φάρμακα όπως το Ozempic (σεμαγλουτίδη) και το Mounjaro (τιρζεπατίδη) έχουν κερδίσει μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια χάρη στη διπλή ευεργετική τους δράση.