Blog

Το αλάτι, γνωστό και ως χλωριούχο νάτριο, παίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές βιολογικές διεργασίες του ανθρώπινου σώματος κυρίως χάρη στο νάτριο, από το οποίο αποτελείται κατά 40%.

Η ομελέτα είναι ένα κλασικό πιάτο πρωινού, καθώς - εκτός από ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα - μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα και μία υγιεινή διατροφική επιλογή.

Το αρπαγόφυτο (Harpagophytum Procumbens), γνωστό και ως "νύχι του διαβόλου" (Devil’s Claw) είναι ένα έρπον, ποώδες και πολυετές φυτό με ιδιαίτερα ανθεκτικές ρίζες και αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά βότανα που μας έχει δώσει η αφρικανική ήπειρος.

Ο παπαρουνόσπορος είναι ο βρώσιμος, ελαιούχος σπόρος του άνθους της παπαρούνας του είδους Papaver Somniferum, ο οποίος οπτικά μοιάζει με μικρούς σπόρους chia, ενώ γευστικά θυμίζει αρκετά ξηρό καρπό.

Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές που τις προηγούμενες δεκαετίες έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας μάλλον κυρίως χάρη στον Νικόλαο Τσελεμεντέ.