Άρθρα

Πόσο νερό πρέπει να πίνω μέσα στη μέρα;
Η ποσότητα νερού που χρειάζεται καθημερινά ένα άτομο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το φύλο, η ηλικία, το σωματικό βάρος, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, η διατροφή, η κατάσταση της υγείας του, το κλίμα κ.α.. 
Πώς υπολογίζεται μία μερίδα φαγητού; | Enallaktiko.gr
Η επεξήγηση των μερίδων φαγητού είναι ένα κομμάτι της διατροφικής μας αγωγής, τη σημασία του οποίου δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Η σωστή κατανόηση του μεγέθους των μερίδων μας δε θα μας βοηθήσει απλώς στο να έχουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας με το διαιτολόγο μας, αλλά αποτελεί και προϋπόθεση για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος διατροφής που πρόκειται να ακολουθήσουμε.
Πότε & γιατί δεν πρέπει να καταναλώνουμε ψάρι μαζί με αβγό ή γάλα; | Enallaktiko.gr
Πολλοί από εμάς, υπό το φόβο αλλεργικής αντίδρασης ή ακόμη και δηλητηρίασης, συνηθίζουμε να αποφεύγουμε προληπτικά τον συνδυασμό ψαριού και αβγού ή προϊόντων γάλακτος στα γεύματά μας. Τι ισχύει όμως πραγματικά;
Το ψύλλιο (ψύλλιουμ ή psyllium) είναι οι σπόροι που λαμβάνονται από το φυτό πλαντάγκο (plantago), το οποίο φύεται κυρίως σε περιοχές της Ινδίας και έχει γίνει γνωστό τόσο για τις καθαρτικές, όσο και για τις υπακτικές του ιδιότητες.
Το ψύλλιο (ψύλλιουμ ή psyllium) είναι ένα φυσικό προϊόν πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, προερχόμενο από τους σπόρους του φυτού Πλαντάγκο (Plantago Ovata), το οποίο φύεται κυρίως σε περιοχές της Ινδίας και έχει γίνει γνωστό τόσο για τις καθαρτικές, όσο και για τις υπακτικές του ιδιότητες.
Υδατάνθρακες & Διαβήτης | Enallaktiko.gr
Όταν ακούμε τον όρο "σακχαρώδης διαβήτης" σχεδόν αυτόματα το μυαλό μας πηγαίνει στον περιορισμό. Και σχεδόν πάντα στο επίκεντρο βρίσκεται ο ίδιος "ένοχος", οι υδατάνθρακες, καθώς για πολλούς είναι το πρώτο και ίσως το μοναδικό πράγμα που πρέπει να περιοριστεί.
Βοηθώντας το παιδί σας να δοκιμάσει νέες γεύσεις (χωρίς πίεση) | Enallaktiko.gr
Ένα φαινόμενο που συναντούμε συχνά ως διατροφολόγοι με εμπειρία στην παιδική διατροφή είναι τα παιδιά που αποφεύγουν πεισματικά τροφές που ανήκουν σε σημαντικές ομάδες τροφίμων όπως είναι τα λαχανικά, τα όσπρια και τα λαδερά.