Συνταγές

Υγιεινό cheesecake σε λιγότερο από 10' | Enallaktiko.gr
Έχεις καλέσει κόσμο για φαγητό, όλα είναι έτοιμα και στα επόμενα 15' οι επισκέπτες θα βρίσκονται στην πόρτα σου. Και τότε συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να φτιάξεις γλυκό! Τι κάνεις; Το εναλλακτικό τσιζκέϊκ χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζαχαρούχο γάλα, χωρίς κρέμα γάλακτος, χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά είναι η απάντηση... όποια κι αν είναι η ερώτηση.
Μπάρες βρώμης με μέλι & ταχίνι (χωρίς ψήσιμο) | Enallaktiko.gr
Οι σπιτικές μπάρες βρώμης με μέλι και ταχίνι είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορεί να φτιάξει κανείς. Η συνταγή μάλιστα που σας προτείνουμε δε χρειάζεται ψήσιμο και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
Soft cookies χωρίς ζάχαρη
Η παρακάτω συνταγή για soft cookies με γεύση φουντούκι θα μπει απευθείας στα αγαπημένα σας, όχι μόνο γιατί είναι εύκολη και γρήγορη, όχι γιατί γίνεται χωρίς μίξερ, ούτε γιατί δεν περιέχει γάλα, αβγά ή βούτυρο, αλλά κυρίως γιατί μας δίνει ένα απολαυστικό και συνάμα θρεπτικό αποτέλεσμα με σημαντικά λιγότερες θερμίδες και εξαιρετικά χαμηλά κορεσμένα λιπαρά.
Συνταγές: Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και αβγό | Enallaktiko.gr
Η κινέζικη κουζίνα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας γαστρονομικής τέχνης και, όπως κάθε κουζίνα, έχει κι αυτή τις δικές της τεχνικές που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Συνταγή για εύκολη μαγιονέζα με βραστά αβγά (χωρίς ηλιέλαιο) | Enallaktiko.gr
Την παρακάτω συνταγή για σπιτική μαγιονέζα θα τη λατρέψετε γιατί - εκτός από εύκολη, νόστιμη και θρεπτική - είναι επίσης ασφαλής (δεν περιέχει ωμό αβγό) και ταυτόχρονα χαμηλή σε θερμίδες (αποδίδει περίπου το 1/3 των θερμίδων μίας κλασικής μαγιονέζας).
Συνταγές: Ρεβύθια με σπανάκι (espinacas con garbanzos) | Enallaktiko.gr
Η σημερινή μας συνταγή μας έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την επαρχία της Σεβίλλης και συνδυάζει τα ρεβύθια με το σπανάκι, παραπέμποντας σε δύο δικά μας παραδοσιακά φαγητά - τα μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι από τη Μάνη και τα ποντιακά "μαύρα λάχανα με τα φασούλια".