Συνταγές

Συνταγές για παγωτό κυκλοφορούν πολλές. Η σημερινή μας συνταγή συνδυάζει την απλότητα της συνταγής με τη μπανάνα και το μέλι και την ευρηματικότητα της συνταγής με το κρεμώδες τυρί και το φυστικοβούτυρο.

Οι αβγόφετες (french toast) είναι ένα κλασικό, εύκολο και πεντανόστιμο πρωινό ή ενδιάμεσο γεύμα που μπορεί να προσαρμοστεί με αμέτρητους τρόπους. Η βάση του είναι φέτες, ιδανικά μπαγιάτικου, ψωμιού βουτηγμένες σε μείγμα αβγού και γάλακτος, οι οποίες τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν.

Τα ρολάκια αγγουριού αποτελούν την πιο εύκολη και ταυτόχρονα την πιο γρήγορη "κάτι σαν σούσι" εναλλακτική.

Το σορμπέ είναι ένα είδος παγωτού, το οποίο όμως δεν περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό. Για να το παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε μόλις δύο βασικά συστατικά - κάποιο φρούτο και κάποια γλυκαντική ουσία. Έτσι, σε αντίθεση με τα περισσότερα παγωμένα γλυκίσματα, το σορμπέ αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Η σπιτική granola χωρίς ζάχαρη αποτελεί μία θρεπτική και υγιεινή επιλογή που μπορεί να καταναλωθεί στο πρωϊνό, στα ενδιάμεσα γεύματά μας ή ακόμη και σε ένα ελαφρύ βραδινό.