Το καλάθι μου

Σχετικά με εμάς

Το Εναλλακτικό είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών γύρω από την υγιεινή διατροφή και την αειφόρο διαβίωση και αποτελείται από το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής, το Blog και το Ηλεκτρονικό Κατάστημα που φιλοξενούνται στη διεύθυνση enallaktiko.gr. 

Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής

Το Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής βρίσκεται στο Ίλιον (Αίαντος 59, 1ος όροφος) και λειτουργεί ως νόμιμο διαιτολογικό γραφείο από το 2016.

Εδώ μπορεί κανείς να λάβει ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του και να παρακολουθήσει την πρόοδο των σωματομετρικών του δεικτών σε βάθος χρόνου μέσω της τακτικής ανάλυσης της σύστασης του σώματός του.

Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Επιπλέον, στο χώρο του Εργαστηρίου παρέχονται πληροφορίες και η απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη για τη βέλτιστη ρύθμιση του σωματικού βάρους και των δεικτών υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή, καθώς και για την αντιμετώπιση τυχόν παθολογικών καταστάσεων, διατροφικών διαταραχών κ.ο.κ.

Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής - Διαιτολόγοι - Ίλιον

Οι Άνθρωποι

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής είναι η διαιτολόγος - διατροφολόγος Λαμπρινή Παντελή

Εκτός από τις σπουδές της στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2010, η Λαμπρινή Παντελή έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενό της. 

Στο Blog του Εναλλακτικό μπορείτε να διαβάσετε αρκετά άρθρα της γύρω από τη Διατροφή. 

Λαμπρινή Παντελή (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) - Ίλιον - Εναλλακτικό

Υπηρεσίες

Στο Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχονται αναλυτικά οι εξής υπηρεσίες: 

◉ Ρύθμιση του σωματικού βάρους (αδυνάτισμα και ενδυνάμωση) μέσω πλήρως εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής

◉ Ρύθμιση των βιοχημικών και ορμονολογικών δεικτών που σχετίζονται με τη διατροφή 

◉ Παρακολούθηση της προόδου των σωματομετρικών δεικτών μέσω της τακτικής ανάλυσης της σύστασης του σώματος (σωματικό βάρος, λιπώδης ιστός, μυική και οστική μάζα, συνολικά υγρά σώματος, κλίμακα σπλαχνικού λίπους, μεταβολική ηλικία κ.α.)

◉ Πρόληψη και διαχείριση παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με τη διατροφή

◉ Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών (νευρική ανορεξία, βουλιμία, ορθορεξία κ.α.)

◉ Σχεδιασμός διαιτολογίου για αθλητές, εγκύους και άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή

◉ Διατροφική αγωγή σε εφήβους και παιδιά

Όλες οι υπηρεσίες, εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος, παρέχονται και online μέσω εφαρμογής βιντεοκλήσεων (Viber, Messenger, Skype)

Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής - Διαιτολόγοι - Ίλιον

Κόστος των υπηρεσιών του Εργαστηρίου

Οι διαιτολογικές συνεδρίες συνήθως πραγματοποιούνται ανά δύο εβδομάδες με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητη μία πιο εντατική παρακολούθηση. 

Το κόστος για κάθε μία συνεδρία στο χώρο του Εργαστηρίου ανέρχεται στα €25 και περιλαμβάνει τα εξής: 

Καταγραφή Ιστορικού

Κατά την πρώτη συνεδρία λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του επισκέπτη, καθώς και για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής. Έπειτα, σε κάθε επόμενη συνεδρία, το Ιστορικό εμπλουτίζεται με επιμέρους πληροφορίες που σχετίζονται με την εξέλιξη της πορείας του.

Ζύγισμα και ανάλυση της σύστασης του σώματος

Το ζύγισμα και η ανάλυση της σύστασης του σώματος με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) είναι μία γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που μας επιτρέπει την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης του επισκέπτη και την τακτική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή των προγραμμάτων.

Σχεδιασμός πλήρως εξατομικευμένου διαιτολογίου και επίλυση αποριών

Κάθε πρόγραμμα σχεδιάζεται βάσει των ιδιαίτερων αναγκών και των προτιμήσεων του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Τα προγράμματα διατροφής, με εξαίρεση τα προγράμματα συντήρησης, είναι εβδομαδιαία. Αυτό σημαίνει πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένα πρόγραμμα εφαρμόζεται δύο φορές μέχρι την επόμενη αξιολόγηση και το σχεδιασμό νέου προγράμματος βάσει των πιο πρόσφατων δεδομένων. 

Όλες οι υπηρεσίες εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος μπορούν να πραγματοποιηθούν και online. Το κόστος για κάθε μία συνεδρία που πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου ανέρχεται στα €20

Αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να προβεί μόνο σε ανάλυση της σύστασης του σώματός του με το κόστος της υπηρεσίας να ανέρχεται στα €10. Ωστόσο, για όσους βρίσκονται στο στάδιο της συντήρησης έπειτα από διαιτολογική παρακολούθηση, η ανάλυση της σύστασης του σώματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρέχεται δωρεάν

Πρόσβαση

Το Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής βρίσκεται στην καρδιά του δήμου Ιλίου, στον 1ο όροφο του αριθμού 59 της οδού Αίαντος (λίγα μέτρα από το Δημαρχείο), σε σημείο που εξυπηρετεί όλες τις γύρω περιοχές (Καματερό, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι και Περιστέρι).

Αν επιλέξετε να έρθετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να σταθμεύσετε ελεύθερα στο δημοτικό parking που βρίσκεται στη διασταύρωση Αίαντος και Χρυσηίδος ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο του Ιλίου.

Οι γραμμές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν απευθείας τη μετακίνηση από και προς το χώρο του Εργαστηρίου είναι οι εξής: 25 / 701 / 703 / 705 / 719 / 892 / Α11 / Β11 / Γ12 (Στάσεις: Πλατεία Ελευθερίας & Γ. Γεννηματά).

Για αναλυτικές οδηγίες δηλώστε το σημείο εκκίνησής σας και το μέσο με το οποίο σκοπεύετε να έρθετε, κάνοντας κλικ εδώ

Επικοινωνία

Enallaktiko Sustainable Living | Υπηρεσίες Διατροφικής Αγωγής - E-Shop

Διεύθυνση: Αίαντος 59, 1ος όροφος, Ίλιον, 13122

Τηλέφωνo: 210 2692626
Email: info[a]enallaktiko.grnutrition[a]enallaktiko.gr

Φόρμα επικοινωνίας