Σχετικά με εμάς


Το Εναλλακτικό είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών γύρω από την υγιεινή διατροφή και την αειφόρο διαβίωση και αποτελείται από το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον, το οποίο λειτουργεί ως διαιτολογικό γραφείο από το 2016 και το Enallaktiko.gr – το πρώτο ελληνικό e-commerce blog.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Το Εργαστήρι

Στο Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής θα λάβετε ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, καθώς και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Εκεί μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε την πρόοδο των σωματομετρικών σας δεικτών μέσω της ανάλυσης της σύστασης του σώματός σας με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.
Στο Εργαστήρι, τέλος, θα λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε, ώστε να μπορέσετε να ρυθμίσετε το βάρος και τους δείκτες υγείας σας, οικοδομώντας μία υγιή σχέση με το φαγητό και υιοθετώντας έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Οι άνθρωποι

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος (BSc) και επιστημονική υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής. Εκτός από τις σπουδές της στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2010, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενό της με πιο πρόσφατα το "17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας" (2023), το σεμινάριο "Το διαιτητικό σχήμα FODMAP" (2023), το "16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας" (2021), το σεμινάριο "Ψυχοδιαιτολογική Προσέγγιση της Παιδικής Παχυσαρκίας" (2021), το "1ο Webinar Αθλητικής Διατροφής" (2020) και το σεμινάριο "Η Vegan Διατροφή & η Εφαρμογή της από το Α έως το Ω" (2020).

Η Μαρία Αθανασία Μανώλη είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος (BSc) και - εκτός από τις βασικές σπουδές της στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, απ' όπου αποφοίτησε το 2022 - έχει παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά προγράμματα και συνέδρια με πιο πρόσφατα το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ με τίτλο "Κλινική Διατροφή" (2023), την ημερίδα "Λειτουργικά τρόφιμα, διατροφή & υγεία" (2021) και το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας & Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη (2021).

Η Μαρία Μαρκέλλα Σουβατζή είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος (BSc) και – εκτός από τις βασικές σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, απ’ όπου αποφοίτησε το 2020 – έχει παρακολουθήσει μία σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και συνεδρίων με πιο πρόσφατο το πρόγραμμα "Master Practitioner in Eating Disorders" του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (2023).


Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
Enallaktiko Sustainable Living COO
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Εθνικής & Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας με εξειδίκευση στην "Οικονομία & Οργάνωση της Εργασίας" (BSc) και διατελεί υπεύθυνος του blog και του e-shop του Enallaktiko.gr.

Λένε για εμάς

Το ήξερες ότι...

Στο Εναλλακτικό έχουμε αναπτύξει το λογισμικό Nutrition Hero που μας επιτρέπει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τόσο κατά τη στοχοθέτηση, όσο και κατά το σχεδιασμό των προγραμμάτων μας.
Για τον υπολογισμό της ενέργειας και της διατροφικής αξίας των γευμάτων που συμπεριλαμβάνουμε στα προγράμματά μας χρησιμοποιούμε το κορυφαίο διαιτολογικό λογισμικό Athlisis.
Για την Ανάλυση της Σύστασης του Σώματος χρησιμοποιούμε τη Seca mBCA 555, μία υπερσύγχρονη συσκευή βιοηλεκτρικής εμπέδησης 9 συχνοτήτων, διακριβωμένη ακόμη και για ιατρική χρήση.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Πρόσβαση

Το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αίαντος και Αθηνάς στο Ίλιον (Αίαντος 59, 1ος όροφος), σε σημείο που εξυπηρετεί όλες τις γύρω περιοχές (Περιστέρι, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι & Καματερό).
Αν επιλέξετε να έρθετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να σταθμεύσετε ελεύθερα στα δημοτικά parking που βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Αίαντος και Χρυσηίδος ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο του Ιλίου.
Οι γραμμές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν απευθείας τη μετακίνηση από και προς το χώρο του Εργαστηρίου είναι οι εξής:
Τα σημεία, στα οποία μπορείτε να αποβιβαστείτε είναι η στάση Πλατεία Ελευθερίας επί της Πρωτεσιλάου (αν έρχεστε μέσω Αγίων Αναργύρων) και η στάση Γ. Γεννηματά επί της Ιδομενέως (αν έρχεστε μέσω Περιστερίου ή μέσω Πετρούπολης). Αν επιλέξετε τη γραμμή 732, η πλησιέστερη στάση είναι η στάση Δημαρχείο επί της Μενελάου.
Για αναλυτικές οδηγίες δηλώστε το σημείο εκκίνησής σας και το μέσο με το οποίο σκοπεύετε να έρθετε, κάνοντας κλικ εδώ .

Προσβασιμότητα

Δυστυχώς, το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής δεν έχει σχεδιαστεί με προδιαγραφές για ΑμεΑ.
Αν λοιπόν είστε άτομο με οποιαδήποτε κινητική αναπηρία, καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο χώρο ή να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της διαιτολογικής παρακολούθησής σας μέσω διαδικτύου.