Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής

Το καλάθι μου

Σχετικά με εμάς

Το Εναλλακτικό είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών γύρω από την υγιεινή διατροφή και την αειφόρο διαβίωση. 

Οι υπηρεσίες του Εργαστηρίου

Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχεται ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών διαιτολογίας που βοηθούν τους επισκέπτες του να μεταβούν σε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής.

Αναλυτικά, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

Ρύθμιση βάρους ▾

Η ρύθμιση του σωματικού βάρους μπορεί να αφορά σε αδυνάτισμα μέσω της απώλειας λίπους με ταυτόχρονη διατήρηση ή και αύξηση της μυικής μάζας, σε ενδυνάμωση μέσω της αύξησης της μυικής μάζας χωρίς αύξηση του σωματικού λίπους και φυσικά στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους και μετά το πέρας της παρακολούθησης.

Τα προγράμματα διατροφής που σχεδιάζονται είναι σε κάθε περίπτωση πλήρως ισορροπημένα και εξατομικευμένα και σχεδιάζονται βάσει των προτιμήσεων και των αναγκών του καθενός, λαμβάνοντας υπόψιν και τις επιπλέον ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης (ωράριο εργασίας, προετοιμασία γευμάτων για όλη την οικογένεια κ.ο.κ.)


Ρύθμιση δεικτών υγείας ▾

Η ρύθμιση των δεικτών υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα φυσικό επακόλουθο που απορρέει από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής.

Όταν μάλιστα αυτός ο τρόπος διατροφής βασίζεται σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, κατά το οποίο τέτοιοι δείκτες λαμβάνονται υπόψιν και ρυθμίζονται στοχευμένα με την συμπερίληψη ή τον περιορισμό συγκεκριμένων τροφών, τότε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Οι πιο κοινοί δείκτες υγείας που μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της διατροφής μας είναι οι εξής:

Χοληστερόλη & αθηρωματικός δείκτης
Τριγλυκερίδια
Σάκχαρο
Ουρικό οξύ
Τρανσαμινάσες SGOT & SGPT
Ένζυμο γ-GT
Αλκαλική φωσφατάση
Σίδηρος & φερριτίνη
Ορμονολογικοί δείκτες T3, TSH & FT4 κ.α.


Ανάλυση σύστασης σώματος ▾

Η ανάλυση σύστασης σώματος - εκτός από τον λιπώδη ιστό - υπολογίζει επίσης τη μυική και οστική μάζα, καθώς και τα συνολικά υγρά στο σώμα μας. Επιπλέον, μας παρέχει πληροφορίες όπως η κλίμακα σπλαχνικού λίπους, η μεταβολική ηλικία κ.α.

Η τακτική ανάλυση της σύστασης του σώματός μας, βοηθά στην παρακολούθηση της προόδου όλων των σημαντικών σωματομετρικών δεικτών. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να ελέγχουμε με ακρίβεια την απόκριση του οργανισμού μας σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, κάτι που μας επιτρέπει να προβούμε άμεσα σε στοχευμένες βελτιωτικές αλλαγές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση της σύστασης του σώματος, κάντε κλικ εδώ.


Πρόληψη & διαχείριση παθολογικών καταστάσεων ▾

Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο βασικός ρυθμιζόμενος παράγοντας για την πρόληψη, αλλά και τη διαχείριση πολλών παθήσεων είναι η διατροφή, στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής αναλαμβάνουμε τις εξής περιπτώσεις:

Υπέρταση
Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ
Μεταβολικό σύνδρομο
Ουρική αρθρίτιδα
Θυρεοειδοπάθειες
Αναιμίες & διατροφικές ελλείψεις
Νοσήματα του πεπτικού συστήματος & φλεγμονώδεις εντερικές παθήσεις (γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος στομάχου & 12δακτύλου, ελκώδης κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσος Crohn κ.α.)
Σύνδρομα δυσαπορρόφησης (δυσανεξία στη λακτόζη, κοιλιοκάκη, σύνδρομο εντερικής δυσαπορρόφησης, εκκολπωματίτιδα, διαφραγματοκήλη κ.α.)
Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, ορθορεξία κ.α.)


Αθλητική & ειδική διατροφή ▾

Στο πλαίσιο πάντα μίας ισορροπημένης διατροφής, στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής εκπονούνται εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για αθλητές, εγκύους, καθώς και άτομα που ακολουθούν κάποιου είδους χορτοφαγική διατροφή.


Διατροφική αγωγή σε εφήβους & παιδιά ▾

Η διατροφική αγωγή έχει σαν τελικό αποδέκτη κυρίως εφήβους και παιδιά και αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την πρόληψη δεκάδων παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή. Ωστόσο, είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την οικογένεια και για το λόγο αυτό είναι καλό οι συνεδρίες να γίνονται με τη φυσική παρουσία και των γονέων.

Τα διατροφικά προγράμματα που σχεδιάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις αποσκοπούν κυρίως στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και - αν κριθεί απαραίτητο - στην ήπια ρύθμιση του βάρους ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη της ανάπτυξης.


Όλες οι υπηρεσίες, εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος, παρέχονται και online μέσω Viber, Messenger ή Skype.

Λαμπρινή Παντελή (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) - Ίλιον - Εναλλακτικό

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής είναι η διαιτολόγος - διατροφολόγος Λαμπρινή Παντελή.

Εκτός από τις σπουδές της στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2010, η Λαμπρινή Παντελή έχει  παραστεί σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενό της.

Στο Blog του Enallaktiko.gr μπορείτε να διαβάσετε αρκετά άρθρα της γύρω από τη Διατροφή. 

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η διάρκεια & η συχνότητα των διαιτολογικών συνεδριών;

Οι διαιτολογικές συνεδρίες συνήθως πραγματοποιούνται ανά δύο εβδομάδες με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητη μία πιο εντατική παρακολούθηση. 

Μία τυπική διαιτολογική συνεδρία, είτε στο χώρο του Εργαστηρίου είτε μέσω διαδικτύου διαρκεί περίπου 30'. Εξαίρεση αποτελεί η πρώτη συνεδρία, κατά την οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο μέρος του Ιστορικού και ως εκ τούτου η διάρκειά της μπορεί να φτάσει και τα 45'. Τέλος, η ανάλυση της σύστασης του σώματος σαν ξεχωριστή υπηρεσία διαρκεί περίπου 10'. 

Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής - Διαιτολόγοι - Ίλιον

Τι περιλαμβάνει η κάθε συνεδρία;

Κάθε μία συνεδρία στον χώρο του Εργαστηρίου περιλαμβάνει τα εξής: 

Καταγραφή Ιστορικού ▾

Κατά την πρώτη συνεδρία λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του επισκέπτη, καθώς και για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής. Έπειτα, σε κάθε επόμενη συνεδρία, το Ιστορικό εμπλουτίζεται με επιμέρους πληροφορίες που σχετίζονται με την εξέλιξη της πορείας του.


Ζύγισμα & ανάλυση της σύστασης του σώματος ▾

Το ζύγισμα και η ανάλυση της σύστασης του σώματος με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) είναι μία γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που μας επιτρέπει την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης του επισκέπτη και την τακτική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή των προγραμμάτων.


Σχεδιασμός πλήρως εξατομικευμένου διαιτολογίου & επίλυση αποριών ▾

Κάθε πρόγραμμα σχεδιάζεται βάσει των ιδιαίτερων αναγκών και των προτιμήσεων του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Τα προγράμματα διατροφής, με εξαίρεση τα προγράμματα συντήρησης, είναι εβδομαδιαία. Αυτό σημαίνει πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένα πρόγραμμα εφαρμόζεται δύο φορές μέχρι την επόμενη αξιολόγηση και τον σχεδιασμό νέου προγράμματος βάσει των πιο πρόσφατων δεδομένων.


Όλες οι υπηρεσίες εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος μπορούν να πραγματοποιηθούν και online μέσω Viber, Messenger ή Skype.

Ποιο είναι το κόστος για κάθε μία διαιτολογική συνεδρία;

Το κόστος μίας ατομικής διαιτολογικής συνεδρίας στον χώρο του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής ανέρχεται στα €25, ενώ το κόστος για κάθε μία online συνεδρία ανέρχεται στα €20.

Τέλος, το κόστος της ανάλυσης σύστασης του σώματος ως μεμονωμένη υπηρεσία ανέρχεται στα €10 (εξαιρούνται οι περιπτώσεις ατόμων που έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθησή τους και βρίσκονται στο στάδιο της συντήρησης, στις οποίες η ανάλυση της σύστασης του σώματος παρέχεται δωρεάν κατόπιν ραντεβού).

Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Πρόσβαση

Το Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το Δημαρχείο του Ιλίου, σε σημείο που εξυπηρετεί όλες τις γύρω περιοχές (Καματερό, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι και Περιστέρι).

Αν επιλέξετε να έρθετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να σταθμεύσετε ελεύθερα στο δημοτικό parking που βρίσκεται στη διασταύρωση Αίαντος και Χρυσηίδος ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο του Ιλίου.

Για αναλυτικές οδηγίες δηλώστε το σημείο εκκίνησής σας και το μέσο με το οποίο σκοπεύετε να έρθετε, κάνοντας κλικ εδώΟι γραμμές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν απευθείας τη μετακίνηση από και προς τον χώρο του Εργαστηρίου είναι οι εξής:(Στάσεις: Πλατεία Ελευθερίας & Γ. Γεννηματά).

Κάντε κλικ στη γραμμή που σας ενδιαφέρει για να δείτε το ωράριο λειτουργίας και τις στάσεις της.

Επικοινωνία

Enallaktiko Sustainable Living
Διεύθυνση: Αίαντος 59, 1ος όροφος, Ίλιον
Τηλέφωνo: 2102692626
Email: info[a]enallaktiko.grnutrition[a]enallaktiko.gr

Φόρμα επικοινωνίας