Σχετικά με εμάς


Το Εναλλακτικό είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών γύρω από την υγιεινή διατροφή και την αειφόρο διαβίωση και αποτελείται από το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον, το οποίο λειτουργεί ως διαιτολογικό γραφείο από το 2016 και το Enallaktiko.gr – ένα blog, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να γνωρίσει ένα διαφορετικό, βιώσιμο τρόπο ζωής.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής

Στο Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής μπορείτε να λάβετε ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, να παρακολουθήσετε την πρόοδο των σωματομετρικών σας δεικτών και να λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε, ώστε να μπορέσετε να ρυθμίσετε το βάρος, αλλά και τους δείκτες υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή σας.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Οι άνθρωποι

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος (BSc) και επιστημονική υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής. Εκτός από τις σπουδές της στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2010, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενό της με πιο πρόσφατα το σεμινάριο "Η Vegan Διατροφή & η Εφαρμογή της από το Α έως το Ω" (2020), το "1ο Webinar Αθλητικής Διατροφής" (2020), το σεμινάριο "Ψυχοδιαιτολογική Προσέγγιση της Παιδικής Παχυσαρκίας" (2021) και το "16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας" (2021).
Η Χρύσα Ντάτσιου είναι απόφοιτη διαιτολόγος (BSc Hons) του Queen Margaret University και, εκτός από τις σπουδές της, έχει παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά προγράμματα με έμφαση στην αθλητική διατροφή, με πιο πρόσφατο το εξαμηνιαίο πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο "Personal Trainer Nutrition Coach" (2023).

Ωράριο λειτουργίας*

Όλες οι διαιτολογικές συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού. Το ωράριο λειτουργίας του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής είναι το εξής:
Δευτέρα 09:00 - 21:00
Τρίτη 09:00 - 21:00
Τετάρτη 09:00 - 21:00
Πέμπτη 09:00 - 21:00
Παρασκευή 09:00 - 21:00
Σάββατο 09:00 - 17:00
Κυριακή Κλειστά
* :Το παραπάνω πρόγραμμα δεν ισχύει σε περιπτώσεις επίσημων αργιών ή άλλων προγραμματισμένων παύσεων λειτουργίας.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Πρόσβαση & επικοινωνία

Το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αίαντος και Αθηνάς στο Ίλιον (Αίαντος 59, 1ος όροφος), σε σημείο που εξυπηρετεί όλες τις γύρω περιοχές (Περιστέρι, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι & Καματερό).
Αν επιλέξετε να έρθετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να σταθμεύσετε ελεύθερα στα δημοτικά parking που βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Αίαντος και Χρυσηίδος ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο του Ιλίου.
Οι γραμμές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν απευθείας τη μετακίνηση από και προς τον χώρο του Εργαστηρίου είναι οι εξής:
Τα σημεία, στα οποία μπορείτε να αποβιβαστείτε είναι η στάση Πλατεία Ελευθερίας επί της Πρωτεσιλάου (αν έρχεστε μέσω Αγίων Αναργύρων) και η στάση Γ. Γεννηματά επί της Ιδομενέως (αν έρχεστε μέσω Περιστερίου ή μέσω Πετρούπολης). Αν επιλέξετε τη γραμμή 732, η πλησιέστερη στάση είναι η στάση Δημαρχείο επί της Μενελάου.
Για αναλυτικές οδηγίες δηλώστε το σημείο εκκίνησής σας και το μέσο με το οποίο σκοπεύετε να έρθετε, κάνοντας κλικ εδώ.

Προσβασιμότητα

Δυστυχώς, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Εναλλακτικό δεν έχει σχεδιαστεί με προδιαγραφές για ΑμΕΑ. Αν είστε άτομο με οποιαδήποτε κινητική αναπηρία, καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο χώρο ή να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της διαιτολογικής παρακολούθησής σας μέσω διαδικτύου.