Σχετικά με εμάς


Το Εναλλακτικό είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών γύρω από την υγιεινή διατροφή και την αειφόρο διαβίωση και αποτελείται από το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής και το Enallaktiko.gr.
Το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής βρίσκεται στο Ίλιον (Αίαντος 59, 1ος όροφος) και λειτουργεί ως διαιτολογικό γραφείο από το 2016. Εκεί θα λάβετε ένα πλήρως εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής από διαιτολόγο - διατροφολόγο, βασισμένο στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας.
Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε την πρόοδο των σωματομετρικών σας δεικτών μέσω μίας πλήρους ανάλυσης της σύστασης του σώματός σας με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.
Τέλος, στο Εργαστήρι θα λάβετε την υποστήριξη που θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το βάρος και τους δείκτες υγείας σας, οικοδομώντας μία υγιή σχέση με το φαγητό και υιοθετώντας έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής - Διαιτολόγος Διατροφολόγος - Διαιτολογικό γραφείο (Ίλιον)

Οι άνθρωποι

Η Μαρία Μανώλη είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος (BSc) και – εκτός από τις σπουδές της στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου απ' όπου αποφοίτησε το 2022 – έχει παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά προγράμματα και συνέδρια με πιο πρόσφατα το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ με τίτλο "Κλινική Διατροφή" (2023), την ημερίδα "Λειτουργικά τρόφιμα, διατροφή & υγεία" (2021) και το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (2021).

Η Μαρία Μαρκέλλα Σουβατζή είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος (BSc) και – εκτός από τις βασικές σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος απ' όπου αποφοίτησε το 2020 – έχει παρακολουθήσει μία σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και συνεδρίων με πιο πρόσφατο το πρόγραμμα "Master Practitioner in Eating Disorders" του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (2023).

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος (BSc) και επιστημονική υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον. Εκτός από τις σπουδές της στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2010, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενό της με πιο πρόσφατα το "17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας" (2023), το σεμινάριο "Το διαιτητικό σχήμα FODMAP" (2023), το "16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας" (2021), το σεμινάριο "Ψυχοδιαιτολογική Προσέγγιση της Παιδικής Παχυσαρκίας" (2021), το "1ο Webinar Αθλητικής Διατροφής" (2020) και το σεμινάριο "Η Vegan Διατροφή & η Εφαρμογή της από το Α έως το Ω" (2020).


Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
Enallaktiko Sustainable Living COO
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Εθνικής & Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας με εξειδίκευση στην "Οικονομία & Οργάνωση της Εργασίας" (BSc) και διατελεί υπεύθυνος του blog και του e-shop του Enallaktiko.gr.

Λένε για εμάς

Το ήξερες ότι...

Στο Εναλλακτικό έχουμε αναπτύξει το λογισμικό Nutrition Hero που μας επιτρέπει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τόσο κατά τη στοχοθέτηση, όσο και κατά το σχεδιασμό των προγραμμάτων μας.
Για τον υπολογισμό της ενέργειας και της διατροφικής αξίας των γευμάτων που συμπεριλαμβάνουμε στα προγράμματά μας, χρησιμοποιούμε το κορυφαίο διαιτολογικό λογισμικό Athlisis.
Για την ανάλυση της σύστασης του σώματος, η οποία πραγματοποιείται σε κάθε συνεδρία χωρίς επιπλέον χρέωση, χρησιμοποιούμε τη Seca mBCA 555, μία υπερσύγχρονη συσκευή με ακρίβεια πρόβλεψης που την καθιστά κατάλληλη ακόμη και για ιατρική χρήση.
Τα προγράμματα διατροφής μας εκπονούνται παρουσία σας και – εφόσον πάρουν την έγκρισή σας – παραδίδονται σε εσάς, έντυπα ή και ηλεκτρονικά, στο τέλος κάθε συνεδρίας.
Κατά το στάδιο της Συντήρησης, όλοι οι διαιτώμενοι του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν έως και τρεις συνεδρίες ανάλυσης σύστασης σώματος δωρεάν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Top 100 Of Greece, το Εναλλακτικό συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 100 κορυφαία διαιτολογικά γραφεία στην Ελλάδα με βαθμολογία που το κατατάσσει στις θέσεις μεταξύ 14 και 23.
Μπορείτε να προγραμματίσετε την επόμενη συνεδρία σας μέσα σε λιγότερο από 1' απλώς επιλέγοντας μία από τις τρεις διαιτολόγους του Εναλλακτικό.