Άρθρα

Υπολογισμός ωμού & μαγειρεμένου φαγητού
Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής συχνά προτείνουμε στους ενήλικες διαιτώμενούς μας – κατά την πρώτη μόνο εβδομάδα της διατροφής τους και εφόσον κάτι τέτοιο τους εξυπηρετεί καλύτερα – να ζυγίζουν τις μερίδες τους ώστε να είναι βέβαιοι για το ποια είναι η ποσότητα που πρέπει να υπάρχει στο πιάτο τους.
Πώς υπολογίζεται μία μερίδα φαγητού; | Enallaktiko.gr
Η επεξήγηση των μερίδων φαγητού είναι ένα κομμάτι της διατροφικής μας αγωγής, τη σημασία του οποίου δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Η σωστή κατανόηση του μεγέθους των μερίδων μας δε θα μας βοηθήσει απλώς στο να έχουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας με το διαιτολόγο μας, αλλά αποτελεί και προϋπόθεση για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος διατροφής που πρόκειται να ακολουθήσουμε.
Υπολογισμός των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών μας (TDEE) | Enallaktiko.gr
Οι ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες, οι οποίες συχνά αναφέρονται ως TDEE ή TEE (από το Total Daily Energy Expenditure) είναι η συνολική ενέργεια που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα και συνεπώς η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό.
Νεύρωση του στομάχου: Συμπτώματα, αντιμετώπιση & τροφές που βοηθούν | Enallaktiko.gr
Με τον όρο νεύρωση του στομάχου ή νευρική δυσπεψία περιγράφεται το αίσθημα δυσφορίας που εμφανίζεται συνήθως ως γενική δυσκολία στην πέψη, καούρα, φούσκωμα, κολικοειδείς πόνοι και τάση προς εμετό.
Χρειάζομαι δίαιτα; | Enallaktiko.gr
Πόσα κιλά πρέπει να είμαι; Ποιο είναι το ιδανικό μου βάρος ανάλογα με το ύψος μου; Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνω μέσα στην ημέρα; Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις, για τις οποίες πολλοί αναζητούν απάντηση πριν πάρουν την απόφαση να ζητήσουν τη βοήθεια διαιτολόγου.
Τι είναι η συναισθηματική υπερφαγία & πώς αντιμετωπίζεται; | Enallaktiko.gr
Πόσες φορές δεν έχετε στραφεί στη δροσιά ενός παγωτού μετά από μία έντονη απογοήτευση ή δεν έχετε βρει παρηγοριά στη ζεστή αγκαλιά ενός τυλιχτού μετά από μία δύσκολη μέρα;