Άρθρα

Δίαιτα express; Ευχαριστώ, δε θα πάρω | Enallaktiko.gr
Πολλοί από εμάς θα έχουμε κάπου διαβάσει ή ακούσει για κάποια επαναστατική δίαιτα ή κάποια δίαιτα express που θα μας βοηθήσει να χάσουμε τα κιλά των γιορτών ή να προετοιμαστούμε για την παραλία, χάνοντας 7 κιλά σε 7 ημέρες χωρίς στερήσεις, 8 κιλά σε μία μόνο εβδομάδα, 10 κιλά σε 15 ημέρες κ.ο.κ..
Νεύρωση του στομάχου: Συμπτώματα, αντιμετώπιση & τροφές που βοηθούν | Enallaktiko.gr
Με τον όρο νεύρωση του στομάχου ή νευρική δυσπεψία περιγράφεται το αίσθημα δυσφορίας που εμφανίζεται συνήθως ως γενική δυσκολία στην πέψη, καούρα, φούσκωμα, κολικοειδείς πόνοι και τάση προς εμετό.
Η τέλεια δίαιτα - Enallaktiko.gr
Με τόσες διαφορετικές διατροφικές τάσεις, προϊόντα και σχετικές υπηρεσίες να κυκλοφορούν, το να βρει σήμερα κανείς τη διατροφή που ταιριάζει στις ανάγκες του φαντάζει πιο δύσκολο από ποτέ.
Υπολογισμός ωμού & μαγειρεμένου φαγητού
Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής συχνά προτείνουμε στους ενήλικες διαιτώμενούς μας – κατά την πρώτη μόνο εβδομάδα της διατροφής τους και εφόσον κάτι τέτοιο τους εξυπηρετεί καλύτερα – να ζυγίζουν τις μερίδες τους ώστε να είναι βέβαιοι για το ποια είναι η ποσότητα που πρέπει να υπάρχει στο πιάτο τους.
Υπολογισμός των ημερήσιων ενεργειακών αναγκών μας (TDEE) | Enallaktiko.gr
Οι ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες, οι οποίες συχνά αναφέρονται ως TDEE ή TEE (από το Total Daily Energy Expenditure) είναι η συνολική ενέργεια που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα και συνεπώς η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό.
Χρειάζομαι δίαιτα; | Enallaktiko.gr
Πόσα κιλά πρέπει να είμαι; Ποιο είναι το ιδανικό μου βάρος ανάλογα με το ύψος μου; Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνω μέσα στην ημέρα; Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις, για τις οποίες πολλοί αναζητούν απάντηση πριν πάρουν την απόφαση να ζητήσουν τη βοήθεια διαιτολόγου.