Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Συχνές ερωτήσεις

Το καλάθι μου

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η διάρκεια & η συχνότητα των διαιτολογικών συνεδριών;

Οι διαιτολογικές συνεδρίες συνήθως πραγματοποιούνται ανά δύο εβδομάδες με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητη μία πιο εντατική παρακολούθηση. 

Μία τυπική διαιτολογική συνεδρία, είτε στο χώρο του Εργαστηρίου είτε μέσω διαδικτύου διαρκεί περίπου 30'. Εξαίρεση αποτελεί η πρώτη συνεδρία, κατά την οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο μέρος του Ιστορικού και ως εκ τούτου η διάρκειά της μπορεί να φτάσει και τα 45'. Τέλος, η ανάλυση της σύστασης του σώματος σαν ξεχωριστή υπηρεσία διαρκεί περίπου 10'. 

Τι περιλαμβάνει η κάθε συνεδρία;

Κάθε μία συνεδρία στον χώρο του Εργαστηρίου περιλαμβάνει τα εξής: 

Καταγραφή Ιστορικού ▾

Κατά την πρώτη συνεδρία λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του επισκέπτη, καθώς και για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής. Έπειτα, σε κάθε επόμενη συνεδρία, το Ιστορικό εμπλουτίζεται με επιμέρους πληροφορίες που σχετίζονται με την εξέλιξη της πορείας του.


Ζύγισμα & ανάλυση της σύστασης του σώματος ▾

Το ζύγισμα και η ανάλυση της σύστασης του σώματος με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) είναι μία γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που μας επιτρέπει την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης του επισκέπτη και την τακτική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή των προγραμμάτων.


Σχεδιασμός πλήρως εξατομικευμένου διαιτολογίου & επίλυση αποριών ▾

Κάθε πρόγραμμα σχεδιάζεται βάσει των ιδιαίτερων αναγκών και των προτιμήσεων του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Τα προγράμματα διατροφής, με εξαίρεση τα προγράμματα συντήρησης, είναι εβδομαδιαία. Αυτό σημαίνει πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένα πρόγραμμα εφαρμόζεται δύο φορές μέχρι την επόμενη αξιολόγηση και τον σχεδιασμό νέου προγράμματος βάσει των πιο πρόσφατων δεδομένων.


Όλες οι υπηρεσίες εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος μπορούν να πραγματοποιηθούν και online μέσω Viber, Messenger ή Skype.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την πρώτη μου συνεδρία;

Πριν προβεί κάποιος στην πρώτη του συνεδρία, καλό είναι να θυμάται τα εξής: 

Για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του επισκέπτη και την καταγραφή ενός πλήρους ιστορικού είναι απαραίτητο να υπάρχουν διαθέσιμες οι βασικές αιματολογικές, βιοχημικές και ορμονολογικές εξετάσεις, οι οποίες καλό είναι να έχουν πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου

Για την ανάλυση της σύστασης του σώματος εφαρμόζεται η μέθοδος της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, μία απόλυτα ασφαλής, μη παρεμβατική μέθοδος, η οποία όμως δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα που έχουν στο σώμα τους οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή (καρδιακοί βηματοδότες κ.α.), καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στις περιπτώσεις αυτές, καθώς και σε παιδιά μικρότερα των 5 ετών, η υπηρεσία της ανάλυσης της σύστασης του σώματος παραλείπεται. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση της Σύστασης του Σώματος και τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, κάντε κλικ εδώ.

Για την ακριβή αποτύπωση της ανάλυσης της σύστασης του σώματος, ο επισκέπτης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει καμία υγρή ή στέρεη τροφή 2 ώρες πριν τη μέτρησηΤο τελευταίο γεύμα πριν από κάθε μέτρηση, καλό είναι να είναι κάτι ελαφρύ και να πραγματοποιείται τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη μέτρηση. Επίσης, καλό είναι να μην έχουν καταναλωθεί ροφήματα που προκαλούν έντονη διούρηση, όπως είναι ο καφές και το τσάι. Τέλος, καλό είναι να μην έχει προηγηθεί έντονη άσκηση την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα.

Ειδικότερα για τις γυναίκες, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων της ανάλυσης της σύστασης του σώματος με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης επηρεάζεται επίσης από την έμμηνο ρήση και ως εκ τούτου οι μετρήσεις καλό είναι να αποφεύγονται κατά τις πρώτες 2 ημέρες της έμμηνου ρήσεως

Είναι σημαντικό, ο επισκέπτης να γνωρίζει τις ονομασίες των φαρμάκων που μπορεί να λαμβάνει, τυχόν διατροφικές αλλεργίες που μπορεί να έχει, ενώ τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρεται τυχόν χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών (συμπληρώματα διατροφής κ.α.)

Πώς θα έρθω;

Το Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το Δημαρχείο του Ιλίου, σε σημείο που εξυπηρετεί όλες τις γύρω περιοχές (Καματερό, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι και Περιστέρι).

Αν επιλέξετε να έρθετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να σταθμεύσετε ελεύθερα στο δημοτικό parking που βρίσκεται στη διασταύρωση Αίαντος και Χρυσηίδος ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο του Ιλίου.

Για αναλυτικές οδηγίες δηλώστε το σημείο εκκίνησής σας και το μέσο με το οποίο σκοπεύετε να έρθετε, κάνοντας κλικ εδώΟι γραμμές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν απευθείας τη μετακίνηση από και προς το χώρο του Εργαστηρίου είναι οι εξής:

25 701 703 705 719 892 Α11 Β11 Γ12

(Στάσεις: Πλατεία Ελευθερίας & Γ. Γεννηματά).

Κάντε κλικ στη γραμμή που σας ενδιαφέρει για να δείτε το ωράριο λειτουργίας και τις στάσεις της.

Επικοινωνία

Enallaktiko Sustainable Living | Υπηρεσίες Διατροφικής Αγωγής - E-Shop
Διεύθυνση: Αίαντος 59, 1ος όροφος, Ίλιον
Τηλέφωνo: 2102692626
Email: info[a]enallaktiko.grnutrition[a]enallaktiko.gr

Φόρμα επικοινωνίας