Βαθμός δυσκολίας: 3/5 κυρίως λόγω του τυλίγματος
Extra εξοπλισμός: Αποφλοιωτής / ψαθάκι μπαμπού (makisu)
Υλικά
Αγγούρι Τόνο σε νερό Τυρί κρέμα Αβοκάντο Μαύρο σουσάμι Σόγια σωςΔιαδικασία
1. Πλένουμε ένα μικρό αγγούρι και το κόβουμε προσεκτικά σε φλύδες με τον αποφλυωτή. 2. Σε ένα ψαθάκι από μπαμπού (makisu), το οποίο έχουμε καλύψει με μεμβράνη, απλώνουμε ευλαβικά τις πιο καλές από αυτές και τις ταμπονάρουμε με λίγο χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας την πλεονάζουσα υγρασία. 3. Προσθέτουμε το τυρί και στη συνέχεια τον καλά στραγγισμένο μας τόνο. 4. Προσθέτουμε το αβοκάντο και τυλίγουμε με τη βοήθεια του makisu. 5. Μεταφέρουμε προσεκτικά το ρολό μας σε μία επιφάνεια κοπής και ξετυλίγουμε. Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια, το οποίο έχουμε προηγουμένως βρέξει με λίγο νερό ή ξίδι, λειαίνουμε τις δύο ακρες, οι οποίες είναι κατάλληλες για μία πρώτη δοκιμή και στη συνέχεια κόβουμε σε ίσα κομμάτια. 6. Τοποθετούμε σε ένα όμορφο πιάτο και σερβίρουμε με λίγο μαύρο σουσάμι και την απαραίτητη συνοδεία σως σόγιας.
Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 290kcal |
Λιπαρά | 18,7g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 7,6g |
Υδατάνθρακες | 15,9g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 9,0g |
Πρωτεΐνες | 16,7g |
Εδώδιμες ίνες | 4,5g |
Αλάτι | 2,2g |
Σχόλια (0)