0

Blog

/

starters

Συνταγές: Μελιτζανοσαλάτα σε 6 παραλλαγές


Η μελιτζανοσαλάτα αποτελεί ένα δημοφιλές ορεκτικό τόσο της αραβικής, όσο και της βαλκανικής κουζίνας. Στη χώρα μας έχουμε την "πολίτικη" και την "αγιορείτικη" εκδοχή της, ενώ δε λείπουν και οι νεωτεριστικές παραλλαγές που τη θέλουν με προσθήκη μαγιονέζας, πατάτας, φέτας, παρμεζάνας και άλλων υλικών. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Ταρτάρ ρεβυθιού


Το ταρτάρ (tartare) στην κλασική του εκδοχή είναι ένα κρύο πιάτο, αποτελούμενο από ψιλοκομμένο ωμό κρέας μόσχου και σερβιρισμένο με ωμό κρόκο αυγού.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Κινόα με σπανάκι, λιαστή ντομάτα & μανιτάρια


Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα πλούσιο σε σίδηρο και μάλιστα με αρκετά υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Φάβα από κόκκινες φακές


Η φάβα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών μεζέδων της μεσογειακής κουζίνας και συνήθως συνοδεύει πιάτα θαλασσινών ή ψάρια. Στη χώρα μας φτιάχνεται συνήθως από λαθούρι (κίτρινη φάβα) και σπανιότερα από μπιζέλι (πράσινη φάβα). Ωστόσο, φάβα μπορούμε να φτιάξουμε και από ένα άλλο όσπριο, την κόκκινη φακή.

Διάβασε περισσότερα