Άρθρα

Νεύρωση του στομάχου: Συμπτώματα, αντιμετώπιση & τροφές που βοηθούν | Enallaktiko.gr
Με τον όρο νεύρωση του στομάχου ή νευρική δυσπεψία περιγράφεται το αίσθημα δυσφορίας που εμφανίζεται συνήθως ως γενική δυσκολία στην πέψη, καούρα, φούσκωμα, κολικοειδείς πόνοι και τάση προς εμετό.
Ευερέθιστο έντερο & διατροφή | Enallaktiko.gr
Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) είναι μία κοινή λειτουργική διαταραχή του εντέρου που υπολογίζεται πως επηρεάζει περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Μύθοι & αλήθειες γύρω από τις τροφικές δυσανεξίες | Enallaktiko.gr
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι ισχυρίζονται πως υποφέρουν από κάποια τροφική δυσανεξία. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται σε σκόρπιες πληροφορίες που αντλήθηκαν μέσα από lifestyle ιστοσελίδες, από περιοδικά ή τηλεοπτικές εκπομπές, χωρίς τη διάγνωση κάποιου ειδικού.
Λάδι καρύδας το αμφιλεγόμενο | Enallaktiko.gr
Το λάδι καρύδα (κοκοφοινικέλαιο) είναι το έλαιο που παράγεται από τους ώριμους καρπούς του είδους Cocos Nucifera, δηλαδή του κοκοφοίνικα και το συναντούμε είτε σαν ένα διαφανές λεπτόρρευστο έλαιο, είτε με τη μορφή βουτύρου.
Τι είναι ο κιρκάδιος ρυθμός και πώς μας επηρεάζει; | Enallaktiko.gr
Ο κιρκάδιος, κιρκαδικός ή κιρκαδιανός ρυθμός (circadian rhythm), είναι μία βιολογική διαδικασία που έχει παρατηρηθεί τόσο στον άνθρωπο, όσο και σε πολλούς άλλους ζωντανούς οργανισμούς και την οποία θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με κάποιον τρόπο ως το βιολογικό μας ρολόι.
Η κατανομή του ενήλικου πληθυσμού ανά σωματική διάπλαση στη χώρα μας | Enallaktiko.gr
Η Έρευνα Υγείας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι μέρος του ευρωπαϊκού στατιστικού προγράμματος European Health Interview Survey, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη-µέλη της Ε.Ε..