Διαιτολογική παρακολούθηση


Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχονται διαιτολογικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες με κυριότερη εξ αυτών τη δια ζώσης και εξ αποστάσεως διαιτολογική παρακολούθηση.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) | Ίλιον

Σε ποιους απευθύνεται;

Η υπηρεσία της διαιτολογικής παρακολούθησης απευθύνεται σε μεμονωμένα άτομα, ζευγάρια ή ακόμη και οικογένειες που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία τους, ρυθμίζοντας το βάρος τους και υιοθετώντας απλές καθημερινές συνήθειες που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν μία νέα αντίληψη γύρω από τη διατροφή.
Στο Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία που μας επιτρέπουν να βοηθάμε άτομα όλων των ηλικιών – από παιδιά και εφήβους μέχρι άτομα της τρίτης ηλικίας – που πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή ή νόσημα που σχετίζεται με τη διατροφή, καθώς και άτομα με ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις, όπως είναι οι επαγγελματίες αθλητές.
Από τις υπηρεσίες μας, τέλος, μπορούν να επωφεληθούν γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της προεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης, καθώς και γυναίκες που εγκυμονούν ή θηλάζουν.

Τι περιλαμβάνει;

Στην πρώτη σας συνεδρία λαμβάνονται όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της υγείας σας, της καθημερινής σας δραστηριότητας και των διατροφικών αναγκών και συνηθειών σας. Σε κάθε επόμενη συνεδρία, το Ιστορικό σας ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με περαιτέρω δεδομένα.
Ακολουθεί η Ανάλυση της Σύστασης του Σώματος, μία σύντομη μη παρεμβατική διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται με την τελευταίας τεχνολογίας συσκευή βιοηλεκτρικής εμπέδησης 9 συχνοτήτων, Seca mBCA 555. Η μέτρηση θα επαναλαμβάνεται σε κάθε επόμενη συνεδρία και πάντα χωρίς χρέωση, αποτυπώνοντας με απαράμιλλη ακρίβεια την αλλαγή στο σώμα σας.
Στη συνέχεια σχεδιάζουμε μαζί ένα πλήρως στοχοθετημένο πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας και φυσικά τις προσωπικές σας διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις, το οποίο – εφόσον εγκριθεί από εσάς στο σύνολό του – σας παραδίδεται την ίδια στιγμή σε έντυπη ή και ψηφιακή μορφή. Σε κάθε επόμενη συνεδρία εκπονούμε ένα νέο πρόγραμμα, ρυθμίζοντας την πρόσληψη ενέργειας και των μακροθρεπτικών συστατικών σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες σας.
Τέλος, σε κάθε συνεδρία αφιερώνουμε όσο χρόνο κρίνεται απαραίτητος για να λύσουμε τυχόν απορίες, καθώς και για τη διατροφική σας εκπαίδευση, η οποία θα σας βοηθήσει να διατηρηθείτε στο στόχο σας και μετά το πέρας της παρακολούθησής σας.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) | Ίλιον

Πόσο διαρκεί μία συνεδρία;

Μία ατομική διαιτολογική συνεδρία διαρκεί περίπου 30'. Εξαίρεση αποτελεί η πρώτη συνεδρία, κατά την οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο μέρος του διατροφικού σας Ιστορικού και ως εκ τούτου η διάρκειά της μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 60' κατ' άτομο.

Κάθε πότε γίνεται;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η διαιτολογική παρακολούθηση ανά δύο εβδομάδες φαίνεται να δίνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Πλησιάζοντας στο στόχο μας και έχοντας φτάσει σε ένα ώριμο στάδιο διατροφικής εκπαίδευσης, οι διαιτολογικές μας συνεδρίες μπορούν να γίνονται ανά τρεις ή ακόμη και ανά τέσσερις εβδομάδες.

Τι πρέπει να κάνω πριν έρθω;

Για τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια των αποτελεσμάτων της Ανάλυσης της Σύστασης του Σώματός σας, καλό είναι πριν από κάθε συνεδρία σας να ακολουθείτε τις εξής οδηγίες:
Να μην καταναλώνετε καφέ, τσάι, αλκοόλ ή αναψυκτικό τουλάχιστον κατά τις τελευταίες 12 ώρες πριν από τη μέτρηση
Το τελευταίο σας γεύμα να είναι κάτι ελαφρύ και τουλάχιστον 3 ώρες πριν από τη μέτρηση
Τις τελευταίες 2 ώρες πριν από τη μέτρηση να αποφεύγετε την κατανάλωση οποιουδήποτε υγρού ή στερεού τροφίμου
Να αποφεύγετε την έντονη άσκηση την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Στην πρώτη σας συνεδρία θα θέλαμε να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες αιματολογικές και βιοχημικές σας εξετάσεις (ιδανικά εντός εξαμήνου)
Αν λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή ή διατροφικό συμπλήρωμα, καλό θα ήταν να γνωρίζετε την ονομασία του κάθε σκευάσματος ή να έχετε μαζί σας τις συσκευασίες τους.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) | Ίλιον

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

Δυστυχώς, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής δεν έχει σχεδιαστεί με προδιαγραφές για ΑμεΑ.
Αν είστε άτομο με οποιαδήποτε κινητική αναπηρία, καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο χώρο ή να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της διαιτολογικής παρακολούθησής σας μέσω διαδικτύου.