Διαιτολογική παρακολούθηση

Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχονται διαιτολογικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες. Η κυριότερη εξ αυτών είναι η δια ζώσης και η εξ αποστάσεως διαιτολογική παρακολούθηση.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) | Ίλιον

Σε ποιους απευθύνεται;

Η υπηρεσία της διαιτολογικής παρακολούθησης απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν πρωτίστως την υγεία τους, ρυθμίζοντας το βάρος τους και υιοθετώντας απλές καθημερινές συνήθειες που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν μία νέα αντίληψη γύρω από τη διατροφή.
Από τις υπηρεσίες μας μπορούν να επωφεληθούν γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της προεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης, καθώς και γυναίκες που εγκυμονούν ή θηλάζουν.
Έχουμε επίσης τη γνώση και την εμπειρία να βοηθήσουμε άτομα όλων των ηλικιών – από παιδιά και εφήβους μέχρι άτομα της τρίτης ηλικίας – τα οποία πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή ή νόσημα που σχετίζεται με τη διατροφή, καθώς και άτομα με ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις όπως είναι οι επαγγελματίες αθλητές.

Τι περιλαμβάνει μία διαιτολογική συνεδρία;

Κατά την πρώτη συνεδρία λαμβάνονται όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας σας, της καθημερινής σας δραστηριότητας, καθώς και των διατροφικών σας συνηθειών.
Ακολουθεί η ανάλυση της σύστασης του σώματός σας, μία ανώδυνη μη παρεμβατική διαδικασία, η οποία θα επαναλαμβάνεται σε κάθε επόμενη συνεδρία, δείχνοντάς μας με ακρίβεια την εξέλιξή σας.
Στη συνέχεια σχεδιάζουμε μαζί ένα πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας, το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά στις δικές σας διατροφικές ανάγκες και προτιμήσεις. 
Σε κάθε επόμενη συνεδρία θα βελτιώνουμε και θα ανανεώνουμε το προηγούμενο πρόγραμμα, ρυθμίζοντας την πρόσληψη ενέργειας και των μακροθρεπτικών συστατικών σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες σας.
Τέλος, σε κάθε συνεδρία θα αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για να λύσουμε τυχόν απορίες σας γύρω από την εφαρμογή του προγράμματός σας, καθώς και για τη διατροφική σας εκπαίδευση, η οποία θα σας βοηθήσει να διατηρηθείτε στο στόχο σας και μετά το πέρας της παρακολούθησής σας από εμάς.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) | Ίλιον

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Μία τυπική διαιτολογική συνεδρία διαρκεί περίπου 30'. Εξαίρεση αποτελεί η πρώτη συνεδρία, κατά την οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο μέρος του διατροφικού σας ιστορικού και ως εκ τούτου η διάρκειά της μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 60'.

Ποια είναι η συχνότητα των διαιτολογικών συνεδριών;

Μέσα από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει πως – στην πλειονότητα των περιπτώσεων – η διαιτολογική παρακολούθηση ανά δύο εβδομάδες δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. 
Πλησιάζοντας στον αρχικό μας στόχο και έχοντας φτάσει σε ένα ώριμο στάδιο διατροφικής αγωγής, οι διαιτολογικές μας συνεδρίες μπορούν να γίνονται ανά τρεις ή ακόμη και ανά τέσσερις εβδομάδες.

Τι πρέπει να κάνω πριν την πρώτη μου συνεδρία;

Για τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια των αποτελεσμάτων της ανάλυσης της σύστασης του σώματός σας, καλό είναι – πριν μας επισκεφθείτε – να ακολουθείτε κάθε φορά τις εξής οδηγίες:
• Να μην καταναλώνετε καφέ, τσάι, αλκοόλ ή αναψυκτικό τουλάχιστον κατά τις τελευταίες 12 ώρες πριν από τη μέτρηση
• Το τελευταίο σας γεύμα να είναι ελαφρύ και τουλάχιστον 3 ώρες πριν από τη μέτρηση
• Τις τελευταίες 2 ώρες πριν από τη μέτρηση να αποφεύγετε την κατανάλωση οποιουδήποτε υγρού ή στερεού τροφίμου
• Να αποφεύγετε την έντονη άσκηση την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα 
Στην πρώτη σας συνεδρία θα θέλαμε να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες αιματολογικές και βιοχημικές σας εξετάσεις (εντός έτους).
Τέλος, αν λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή ή διατροφικό συμπλήρωμα, καλό θα ήταν να γνωρίζετε την ονομασία του κάθε σκευάσματος ή να έχετε μαζί σας τις συσκευασίες τους.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) | Ίλιον

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού;

Ο προγραμματισμός των συνεδριών σας μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά στο 2102692626, είτε ηλεκτρονικά μέσα από το Enallaktiko.gr.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να γίνει και ο επαναπρογραμματισμός ή η ακύρωσή τους.

Τι πρέπει να γνωρίζει ένα ΑμΕΑ πριν προγραμματίσει την πρώτη του συνεδρία;

Δυστυχώς, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής δεν έχει σχεδιαστεί με προδιαγραφές για ΑμΕΑ. Αν είστε άτομο με οποιαδήποτε κινητική αναπηρία, καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο χώρο ή να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της διαιτολογικής παρακολούθησής σας μέσω διαδικτύου.