Παγωτό φυστίκι με 3 υλικά | Enallaktiko.gr

Παγωτό φυστίκι με 3 υλικά

Σε άλλες μας αναρτήσεις έχουμε δει πώς μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό μπανάνα και σορμπέ πεπόνι σε δύο δύο πανεύκολες και ταυτόχρονα υγιεινές εκδοχές που μπορούμε να εντάξουμε άφοβα στη διατροφή μας.
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε μία διαφορετική συνταγή με μόλις τρία βασικά υλικά, επίσης χωρίς ζάχαρη, χωρίς αβγά και χωρίς παγωτομηχανή. Αυτό που κάνει τη συνταγή μας διαφορετική είναι ότι το παγωτό μας μπορεί να παρασκευαστεί μέσα σε λιγότερο από 5' και δε χρειάζεται καν κατάψυξη (;), καθώς η υφή του είναι καλύτερη όταν αυτό αποθηκεύεται στο πίσω μέρος της συντήρησής μας.
Σε όλους εσάς τώρα που αναρωτιέστε πώς μπορεί κάτι να ειπωθεί "παγωτό" από τη στιγμή που δε χρειάζεται κατάψυξη, θα σας πω μόνο πως η υφή του είναι τόσο κοντά σε ένα παγωτό ιταλικού τύπου που οι περισσότεροι δε θα καταλάβουν καν τη διαφορά!
Φυσικά, το παγωτό μας μπορεί να αποθηκευτεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη με την προϋπόθεση ότι - όταν αποφασίσουμε να το καταναλώσουμε - να το αφήσουμε για κάποιο διάστημα να μαλακώσει.
Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Χρόνος αναμονής (συντήρηση): 1-2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας & Multi ή Ραβδομπλέντερ

Ποσότητα

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Τυρί κρέμα light
Πάστα κελυφωτού φυστικιού
Στη θέση της πάστας φυστικιού μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε απαλό φυστικοβούτυρο, τραγανό φυστικοβούτυρο ή πάστα φουντουκιού, παίρνοντας σε κάθε περίπτωση ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.
Μέλι
Για την εκτέλεση της συνταγής μας χρησιμοποιήθηκε μέλι ανθέων, ωστόσο εσείς μπορείτε - αν θέλετε - να επιλέξετε ένα μέλι που ταιριάζει καλύτερα με το γούστο σας.

Διαδικασία

1. Τοποθετούμε τον κάδο του ραβδομπλέντερ ή του multi μας πάνω στη ζυγαριά και αφού τη μηδενίσουμε, προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε εκ νέου το απόβαρο και προσθέτουμε το άλειμμα της επιλογής μας, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για άλλη μία φορά με το μέλι.
Σε αυτό το σημείο μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και λίγο εκχύλισμα βανίλιας.
2. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Εδώ έχουμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το αν θα προσθέσουμε επιπλέον στοιχεία όπως κακάο, σταγόνες σοκολάτας, κομμάτια ξηρών καρπών, τριμμένο μπισκότο κ.ο.κ.. Φυσικά, όλα αυτά - ίσως μαζί με λίγο επιπλέον ακατέργαστο σιρόπι αγαύης - μπορούν να προστεθούν κατά το σερβίρισμα.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα καθαρό δοχείο και το αφήνουμε σκεπασμένο στο πίσω μέρος της συντήρησης μέχρι να έρθει η ώρα του παγωτού.

Παρατηρήσεις

Το μείγμα που εδώ επιλέξαμε να πούμε "παγωτό" μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να δημιουργήσετε μία διαφορετική εκδοχή για cheesecake ή άλλο γλυκό της αρεσκειάς σας, κάτι που - δεδομένης της ευκολίας του - το καθιστά μία κορυφαία επιλογή στη μαγειρική σας φαρέτρα.
Ωστόσο, μπορεί το παγωτό μας είναι εύκολο, γρήγορο και πολυχρηστικό, αλλά θερμιδικά δε διαφέρει και πολύ από ένα τυπικό παγωτό, οπότε καλό θα ήταν η κατανάλωσή του να περιορίζεται κατά το μέγιστο στη μία μπάλα των 110 γραμμαρίων.

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 236kcal
Λιπαρά 14,1g
εκ των οποίων κορεσμένα 6,1g
Υδατάνθρακες 20,3g
εκ των οποίων σάκχαρα 17,7g
Εδώδιμες ίνες 0,3g
Πρωτεΐνες 7,9g
Αλάτι 0,5g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 108g

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.