Φυσικά, το παγωτό μας μπορεί να αποθηκευτεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη με την προϋπόθεση ότι - όταν αποφασίσουμε να το καταναλώσουμε - να το αφήσουμε για κάποιο διάστημα να μαλακώσει.Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Χρόνος αναμονής (συντήρηση): 1-2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας & Multi ή Ραβδομπλέντερ
Ποσότητα
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Τυρί κρέμα light Πάστα κελυφωτού φυστικιού Στη θέση της πάστας φυστικιού μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε απαλό φυστικοβούτυρο, τραγανό φυστικοβούτυρο ή πάστα φουντουκιού, παίρνοντας σε κάθε περίπτωση ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Μέλι Για την εκτέλεση της συνταγής μας χρησιμοποιήθηκε μέλι ανθέων, ωστόσο εσείς μπορείτε - αν θέλετε - να επιλέξετε ένα μέλι που ταιριάζει καλύτερα με το γούστο σας.Διαδικασία
1. Τοποθετούμε τον κάδο του ραβδομπλέντερ ή του multi μας πάνω στη ζυγαριά και αφού τη μηδενίσουμε, προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε εκ νέου το απόβαρο και προσθέτουμε το άλειμμα της επιλογής μας, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για άλλη μία φορά με το μέλι. Σε αυτό το σημείο μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και λίγο εκχύλισμα βανίλιας. 2. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Εδώ έχουμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το αν θα προσθέσουμε επιπλέον στοιχεία όπως κακάο, σταγόνες σοκολάτας, κομμάτια ξηρών καρπών, τριμμένο μπισκότο κ.ο.κ.. Φυσικά, όλα αυτά - ίσως μαζί με λίγο επιπλέον ακατέργαστο σιρόπι αγαύης - μπορούν να προστεθούν κατά το σερβίρισμα. 3. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα καθαρό δοχείο και το αφήνουμε σκεπασμένο στο πίσω μέρος της συντήρησης μέχρι να έρθει η ώρα του παγωτού.Παρατηρήσεις
Το μείγμα που εδώ επιλέξαμε να πούμε "παγωτό" μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να δημιουργήσετε μία διαφορετική εκδοχή για cheesecake ή άλλο γλυκό της αρεσκειάς σας, κάτι που - δεδομένης της ευκολίας του - το καθιστά μία κορυφαία επιλογή στη μαγειρική σας φαρέτρα. Ωστόσο, μπορεί το παγωτό μας είναι εύκολο, γρήγορο και πολυχρηστικό, αλλά θερμιδικά δε διαφέρει και πολύ από ένα τυπικό παγωτό, οπότε καλό θα ήταν η κατανάλωσή του να περιορίζεται κατά το μέγιστο στη μία μπάλα των 110 γραμμαρίων.Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 236kcal |
Λιπαρά | 14,1g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 6,1g |
Υδατάνθρακες | 20,3g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 17,7g |
Εδώδιμες ίνες | 0,3g |
Πρωτεΐνες | 7,9g |
Αλάτι | 0,5g |
Σχόλια (0)