Συνταγή για σοκολάτα με χουρμάδες, φυστικοβούτυρο & φυστίκια Αιγίνης

Σοκολάτα με χουρμάδες, φυστικοβούτυρο & φυστίκια Αιγίνης

Ένα εύκολο γλυκό χωρίς ψήσιμο, γεμάτο ενέργεια και θρεπτικά συστατικά! Συνδυάζει τον φυσικό γλυκό χαρακτήρα των χουρμάδων με την κρεμώδη υφή του φυστικοβούτυρου, την ένταση της σοκολάτας και την τραγανότητα των φυστικιών Αιγίνης. Ένα γλυκό, ιδανικό για κάθε στιγμή που θες κάτι γλυκό, χωρίς τύψεις.
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος αναμονής: 20-30' στο ψυγείο
Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Ποσότητα

Επιλέξτε πόσες μπάρες θέλετε να ετοιμάσετε!

Υλικά

Χουρμάδες απύρηνοι
Φυστικοβούτυρο
Σοκολάτα
Φυστίκια Αιγίνης αλατισμένα

Διαδικασία

1. Τοποθετήστε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο σας.
2. Απλώστε τους χουρμάδες σε μία ενιαία στρώση, πιέζοντας ελαφρώς με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι για να δημιουργηθεί μία συμπαγής βάση.
Συνταγή για σοκολάτα με χουρμάδες, φυστικοβούτυρο & φυστίκια Αιγίνης
3. Απλώστε το φυστικοβούτυρο πάνω στους χουρμάδες σε μία όσο το δυνατόν ομοιόμορφη στρώση.
4. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύστε τη πάνω από το φυστικοβούτυρο.
Συνταγή για σοκολάτα με χουρμάδες, φυστικοβούτυρο & φυστίκια Αιγίνης
5. Πασπαλίστε με φυστίκια Αιγίνης (ολόκληρα ή χοντροκομμένα ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο) όσο η σοκολάτα είναι ακόμα υγρή.
6. Τοποθετήστε τη μπάρα σας στο ψυγείο για 20-30' ή μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Παρατηρήσεις

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φυστικοβούτυρο με άλλο άλειμμα της επιλογής σας (φουντουκοβούτυρο, πάστα φυστικιού Αιγίνης κ.α.), ενώ - αντί για φυστίκι Αιγίνης - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια ή αμύγδαλα.
Η μπάρα σας μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο έως και για 5 ημέρες.

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 192kcal
Λιπαρά 9,3g
εκ των οποίων κορεσμένα 2,8g
Υδατάνθρακες 33,3g
εκ των οποίων σάκχαρα 18,8g
Εδώδιμες ίνες 2,4g
Πρωτεΐνες 4,5g
Αλάτι 0,1g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά κομμάτι 41 γραμμαρίων

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.