Παγωτό με μπανάνα & σοκολάτα με μόλις 3 υλικά | Enallaktiko.gr

Παγωτό μπανάνα-σοκολάτα με μόλις 3 υλικά

Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς και που είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, είναι το παγωτό μπανάνα. Όχι όμως οποιοδήποτε παγωτό μπανάνα, αλλά αυτό για το οποίο δε χρειαζόμαστε ούτε παγωτομηχανή, ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, ούτε αβγά... και το οποίο απαιτεί μόλις δύο βασικά υλικά, εκ των οποίων το ένα είναι οι μπανάνες! Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτό και λίγη σοκολάτα...
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος αναμονής: 4 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Μπανάνα

Μέλι
Σοκολάτα

Διαδικασία

1. Διαλέγουμε τις πιο ώριμες μπανάνες και, αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες του μισού εκατοστού.
2. Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και πάνω της τοποθετούμε τις κομμένες φέτες της μπανάνας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ακουμπούν η μία με την άλλη.
Αν η επιφάνεια του ταψιού δεν είναι αρκετά μεγάλη, μπορούμε να στρώσουμε άλλη μία λαδόκολλα πάνω από τις μπανάνες μας και πάνω της να τοποθετήσουμε και τις υπόλοιπες.
3. Τοποθετούμε προσεκτικά το ταψί στην κατάψυξη και το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
4. Βγάζουμε τις μπανάνες μας από την κατάψυξη και τις τοποθετούμε αμέσως στο multi.
5. Αναδεύουμε τα παγωμένα κομμάτια της μπανάνας μέχρι να πάρουν τη μορφή θρυμματισμένου πάγου. Έπειτα προσθέτουμε το μέλι και αναδεύουμε πάλι έως ότου το μείγμα μας αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αν το μείγμα μας δεν έχει δέσει στα πρώτα 10-15 δευτερόλεπτα, απλά προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά μέλι και ξαναχτυπάμε.
6. Σε αυτό το σημείο, το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ή άλλο υλικό της επιλογής μας, όπως θρυμματισμένους ανάλατους ξηρούς καρπούςτριμμένο μπισκότο κ.α., ανακατεύοντας ελαφρώς με μία σπάτουλα από σιλικόνη (μαρίζ).

Παρατηρήσεις

Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες μας, τόσο νοστιμότερο θα είναι και το παγωτό μας.
Τόσο η μπανάνα, όσο και το μέλι, αποτελούν τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες. Μία μερίδα παγωτού μπανάνα (110g) θα μας δώσει κάτι λιγότερο από 40g υδατανθράκων.
Ο ανθρώπινος οργανισμός επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες καλύτερα, όταν αυτοί καταναλώνονται μετά από άσκηση. Η ιδανική στιγμή της ημέρας για να απολαύσει κανείς το παγωτό του είναι λοιπόν μετά την καθημερινή γυμναστική του.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε επιπλέον υλικά που θα επιβαρύνουν το παγωτό μας με επιπλέον θερμίδες, καλό θα ήταν να μετριάσουμε την ποσότητα του παγωτού μας μέχρι και στο μισό.
Το σπιτικό παγωτό με μπανάνα και μέλι, τέλος, δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και θρεπτικό. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως τα 100 γραμμάρια μας παρέχουν - μεταξύ των άλλων - 372mg καλίου, 38,7mg μαγνησίου και 9,2mg βιταμίνης C.

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 180kcal
Λιπαρά 3,2g
εκ των οποίων κορεσμένα  1,8g
Υδατάνθρακες 38,5g
εκ των οποίων σάκχαρα 38,5g
Εδώδιμες ίνες 2,6g
Πρωτεΐνες 1,5g
Αλάτι 0,004g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 110 γραμμαρίων

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.