Χρόνος αναμονής: 6 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
ΠεπόνιΜέλι Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου ή άλλη γλυκαντική ουσία της επιλογής σας. Νερό Χυμός λεμονιού Ο χυμός λεμονιού θα λειτουργήσει σαν ρυθμιστής οξύτητας, βελτιώνοντας παράλληλα την τελική γεύση του παγωτού σας.
Διαδικασία
1. Καθαρίζουμε το πεπόνι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβουμε σε κυβάκια. 2. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και επάνω της σκορπάμε τα κυβάκια με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Έπειτα αφήνουμε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε πάνω από την πρώτη στρώση να τοποθετήσετε άλλη μία λαδόκολλα και εκεί να τοποθετήσετε την επόμενη στρώση, κάτι που μπορείτε να επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. 3. Στο multi προσθέτουμε τα παγάκια πεπονιού μαζί με το μέλι, το νερό και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε έως ότου αποκτήσουν την υφή γρανίτας. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πλαστικό σκεύος. Αν το multi μας είναι μικρό ή η ποσότητα παγωτού που θέλουμε να φτιάξουμε είναι μεγάλη, τότε καλό είναι να μοιράσουμε τις ποσότητες, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί. 4. Τοποθετούμε το σκεύος μας στην κατάψυξη για άλλη μία ώρα μέχρι να μπορέσουμε να απολαύσουμε το παγωτό μας χωρίς τύψεις.Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 100kcal |
Λιπαρά | 0,2g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 0,0g |
Υδατάνθρακες | 24,9g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 24,9g |
Εδώδιμες ίνες | 1,6g |
Πρωτεΐνες | 1,3g |
Αλάτι | 0,008g |
Σχόλια (0)