Εύκολο σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη

Εύκολο σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη | Enallaktiko.gr
Το σορμπέ είναι ένα είδος παγωτού, το οποίο όμως δεν περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό. Για να το παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε μόλις δύο βασικά συστατικά - κάποιο φρούτο και κάποια γλυκαντική ουσία. Έτσι, σε αντίθεση με τα περισσότερα παγωμένα γλυκίσματα, το σορμπέ αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος αναμονής: 6 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Πεπόνι

Μέλι
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου ή άλλη γλυκαντική ουσία της επιλογής σας.
Νερό
Χυμός λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού θα λειτουργήσει σαν ρυθμιστής οξύτητας, βελτιώνοντας παράλληλα την τελική γεύση του παγωτού σας.

Διαδικασία

1. Καθαρίζουμε το πεπόνι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβουμε σε κυβάκια.
2. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και επάνω της σκορπάμε τα κυβάκια με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Έπειτα αφήνουμε το ταψί στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες.
Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε πάνω από την πρώτη στρώση να τοποθετήσετε άλλη μία λαδόκολλα και εκεί να τοποθετήσετε την επόμενη στρώση, κάτι που μπορείτε να επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.
3. Στο multi προσθέτουμε τα παγάκια πεπονιού μαζί με το μέλι, το νερό και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε έως ότου αποκτήσουν την υφή γρανίτας. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πλαστικό σκεύος.
Αν το multi μας είναι μικρό ή η ποσότητα παγωτού που θέλουμε να φτιάξουμε είναι μεγάλη, τότε καλό είναι να μοιράσουμε τις ποσότητες, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.
4. Τοποθετούμε το σκεύος μας στην κατάψυξη για άλλη μία ώρα μέχρι να μπορέσουμε να απολαύσουμε το παγωτό μας χωρίς τύψεις. 

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 100kcal
Λιπαρά 0,2g
εκ των οποίων κορεσμένα  0,0g
Υδατάνθρακες 24,9g
εκ των οποίων σάκχαρα 24,9g
Εδώδιμες ίνες 1,6g
Πρωτεΐνες 1,3g
Αλάτι 0,008g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 220 γραμμαρίων
Περισσότερα άρθρα σαν αυτό ››

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Συνταγές: Εύκολη μους σοκολάτας με αβοκάντο | Enallaktiko.gr
Υπάρχουν κάποιες συνταγές που μας δίνουν τόσο νόστιμες δημιουργίες και ταυτόχρονα είναι τόσο εύκολες, που όταν τις ανακαλύψουμε είναι δύσκολο να μην αναφωνήσουμε "Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα;". Μία τέτοια συνταγή είναι και αυτή της μους σοκολάτας με αβοκάντο. 
Μανιτάρια με μουστάρδα & δενδρολίβανο | Enallaktiko.gr
Τα μανιτάρια είναι μία τροφή με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, αλλά πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης D και βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και μετάλλων όπως το κάλιο, ο φώσφορος και το σελήνιο.