Υγιεινό cheesecake σε λιγότερο από 10' | Enallaktiko.gr

Υγιεινό cheesecake σε λιγότερο από 10'

Έχεις καλέσει κόσμο για φαγητό, όλα είναι έτοιμα και στα επόμενα 15' οι επισκέπτες θα βρίσκονται στην πόρτα σου. Και τότε συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να φτιάξεις γλυκό! Τι κάνεις;
Το εναλλακτικό τσιζκέϊκ χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζαχαρούχο γάλα, χωρίς κρέμα γάλακτος, χωρίς βούτυρο και χωρίς αβγά είναι η απάντηση... όποια κι αν είναι η ερώτηση.
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας / Multi

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Στραγγιστό γιαούρτι
Για την εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά.
Τυρί κρέμα
Το Philadelphia light είναι μία καλή επιλογή. Ωστόσο, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μάρκα της αρεσκείας σας. Σε κάθε περίπτωση, υπολογίστε πως μία γεμάτη κουταλιά της σούπας ισοδυναμεί με περίπου 45 γραμμάρια.
Μπισκότα Digestive Χ.Ζ.
Σιρόπι αγαύης
Για τη συνταγή εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω σιρόπι αγαύης, το οποίο – σε αντίθεση με το μέλι – διαλύεται καλύτερα μέσα σε κρύες παρασκευές. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σιρόπι σφενδάμου.
Μαρμελάδα φράουλα
Για τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις εξαιρετικές μαρμελάδες Evlogia χωρίς πρόσθετη ζάχαρη που θα βρείτε στο e-shop μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι μαρμελάδα θέλετε, ακόμη και γλυκό του κουταλιού!
Λεμόνι

Διαδικασία

1. Επιλέγουμε μπολάκια με διάμετρο περίπου ενός ποτηριού ή και μικρότερη και ύψος 3-4 δαχτύλων. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστούμε στον πάγκο μας.
2. Τοποθετούμε ένα μεγάλο μπολ επάνω στη ζυγαριά μας και αφαιρούμε το απόβαρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, το κρεμώδες τυρί, το σιρόπι αγαύης και τον χυμό (προαιρετικά και το ξύσμα) του λεμονιού, αφαιρώντας κάθε φορά το απόβαρο. Ανακατεύουμε καλά έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για μερικά λεπτά.
3. Στο μεταξύ, με τη χρήση multi ή ακόμη και ενός ραβδομπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το τριμμένο μπισκότο στα μπολάκια μας και στη συνέχεια πιέζουμε ελαφρώς (για να πιέσω το μπισκότο εγώ χρησιμοποίησα... ένα καθαρό γυάλινο βαζάκι μαρμελάδας)
4. Αποσύρουμε το μείγμα μας από την κατάψυξη και, με ένα κουτάλι, το στρώνουμε προσεκτικά πάνω από το μπισκότο.
5. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο παπαρουνόσπορο ή και μερικά φρεσκοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου.
Το εναλλακτικό αυτό cheesecake μπορεί να διατηρηθεί άνετα στη συντήρηση για έως και 2 ημέρες..

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 246kcal
Λιπαρά 10,6g
εκ των οποίων κορεσμένα 6,1g
Υδατάνθρακες 36,3g
εκ των οποίων σάκχαρα 22,2g
Εδώδιμες ίνες 2,5g
Πρωτεΐνες 11,5
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 135 γραμμαρίων

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.