2. Γίνεται με μόλις 2 υλικά
3. Είναι ιδανικό για παιδιά Χρόνος παρασκευής δύο μερίδων: 5'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Στίφτης εσπεριδοειδών • Τρίφτης zester
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Στραγγιστό γιαούρτι Η διατροφική αξία του γεύματος στο τέλος της ανάρτησης έχει υπολογιστεί με πλήρες γιαούρτι. Για την εκτέλεση της συνταγής, ωστόσο, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε και γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά. Πορτοκάλι Για την παρασκευή μας θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό, αλλά και τη φλούδα του φρούτου με τη μορφή ξύσματος.Διαδικασία
1. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι ή τα πορτοκάλια και με έναν τρίφτη ξύνουμε προσεκτικά τη φλούδα, την οποία τοποθετούμε σε βαθύ μπολ. 2. Κόβουμε το πορτοκάλι ή τα πορτοκάλια στη μέση και στίβουμε (ιδανικά με ένα στίφτη), μεταφέροντας το χυμό στο μπολ με το ξύσμα. 3. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας. 4. Ανακατεύουμε το μείγμα σχολαστικά μέχρι να ομογενοποιηθεί, παίρνοντας τη μορφή μίας ελαφριάς κρέμας.Παραλλαγές
Προαιρετικά, μπορείτε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού να προσθέσετε κανέλα ή κάποια γλυκαντική ουσία όπως είναι το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφενδάμου και το μέλι πορτοκαλιάς. Η απλή αυτή παρασκευή μπορεί μάλιστα, με μικρές παραλλαγές, να μετατραπεί σε ένα δροσιστικό smoothie (απλά προσθέτοντας λίγο παγωμένο νερό και χτυπώντας το στο μπλέντερ), σε overnight oats (προσθέτοντας στο μείγμα μισό φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης, ανακατεύοντας καλά και αφήνοντάς το σκεπασμένο στο ψυγείο για μερικές ώρες) ή ακόμη και σε ένα ωραιότατο παρφέ (στρώνοντας σε βαζάκι ή σε ρηχό ποτήρι εναλλάξ την κρέμα γιαουρτιού, φέτες πορτοκαλιού, granola και ξηρούς καρπούς και επαναλαμβάνοντας μέχρι να γεμίσει, τελειώνοντας με το γιαούρτι και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού).Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 182kcal |
Λιπαρά | 13,7g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 7,8g |
Υδατάνθρακες | 6,7g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 5,2g |
Εδώδιμες ίνες | 0,03g |
Πρωτεΐνες | 9,7g |
Αλάτι | 0,075g |
Σχόλια (0)