Για τα όσπρια και τη σημασία τους στη διατροφή μας έχουμε αναφερθεί σε άλλες αναρτήσεις. Σήμερα θα δούμε απλώς πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα νόστιμο και υγιεινό πουρέ από φασόλια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Ποσότητα: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 50’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Σε γενικές γραμμές ο πουρές οσπρίων είναι πιο εύπεπτος από ότι αν καταναλώναμε τα φασόλια μας ολόκληρα. Παρόλα αυτά, αν φοβάστε τις έντονες ενοχλήσεις, αξίζει να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το πώς μπορείτε να τα κάνετε ακόμη πιο εύπεπτα.
2. Σε σιγανή φωτιά και σε ανάλατο νερό, βράζουμε τα φασόλια μας έως ότου μαλακώσουν.
3. Αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και αφήνουμε τα φασόλια μας να "ξεκουραστούν".
4. Μεταφέρουμε τα φασόλια μας σε ένα πολυμηχάνημα, προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και μερικές κουταλιές της σούπας από το ζουμί ώστε να υποβοηθήσουμε την άλεσή τους.
5. Αλέθουμε για 1' και σερβίρουμε.
Αν δε σκοπεύετε να καταναλώσετε όλα σας τα φασόλια, μπορείτε να αλέσετε μόνο την ποσότητα που θα χρειαστείτε και να φυλάξετε τα υπόλοιπα στο ψυγείο (μαζί με το νερό τους) έως και για 3 ημέρες. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί - αφού αλέσετε το μείγμα σας - να το ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά με την προσθήκη λίγο επιπλέον νερού από το ζουμί που κρατήσατε.
Ποσότητα: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 50’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Υλικά:
Για να φτιάξουμε πουρέ που αντιστοιχεί σε περίπου 4 μερίδες θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
Διαδικασία:
1. Μουλιάζουμε τα φασόλια μας τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ.Σε γενικές γραμμές ο πουρές οσπρίων είναι πιο εύπεπτος από ότι αν καταναλώναμε τα φασόλια μας ολόκληρα. Παρόλα αυτά, αν φοβάστε τις έντονες ενοχλήσεις, αξίζει να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το πώς μπορείτε να τα κάνετε ακόμη πιο εύπεπτα.
2. Σε σιγανή φωτιά και σε ανάλατο νερό, βράζουμε τα φασόλια μας έως ότου μαλακώσουν.
3. Αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και αφήνουμε τα φασόλια μας να "ξεκουραστούν".
4. Μεταφέρουμε τα φασόλια μας σε ένα πολυμηχάνημα, προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και μερικές κουταλιές της σούπας από το ζουμί ώστε να υποβοηθήσουμε την άλεσή τους.
5. Αλέθουμε για 1' και σερβίρουμε.
Παρατηρήσεις:
Ο πουρές φασολιών μπορεί να συνοδευτεί με μία δροσιστική πράσινη σαλάτα ή και να συνοδεύσει ένα πιάτο από σωτέ λαχανικά όπως είναι τα σπαράγγια. Για τους λάτρεις του κρέατος, ένα κοκκινιστό φαντάζει ως η τέλεια επιλογή. Στην περίπτωση πάντως που ο πουρές γίνει το συνοδευτικό σας, θα πρέπει να μειώσετε τόσο την ποσότητα της βασικής μερίδας, όσο και του ίδιου του πουρέ.Αν δε σκοπεύετε να καταναλώσετε όλα σας τα φασόλια, μπορείτε να αλέσετε μόνο την ποσότητα που θα χρειαστείτε και να φυλάξετε τα υπόλοιπα στο ψυγείο (μαζί με το νερό τους) έως και για 3 ημέρες. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί - αφού αλέσετε το μείγμα σας - να το ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά με την προσθήκη λίγο επιπλέον νερού από το ζουμί που κρατήσατε.
Σχόλια (0)