Blog

Τα λαχανικά αποτελούν μία από τις σημαντικότερες οικογένειες τροφίμων και ουσιαστικό κομμάτι μίας ισορροπημένης διατροφής, καθώς είναι γεμάτα με απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Η κινέζικη κουζίνα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας γαστρονομικής τέχνης και, όπως κάθε κουζίνα, έχει κι αυτή τις δικές της τεχνικές που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές. Πρόκειται για ένα βραστό γεύμα, το οποίο συνήθως έχει σαν βασικό υλικό του το κόκκινο κρέας (αρνί ή μοσχάρι) ή στις πιο light εκδοχές του κάποιο λευκό κρέας όπως είναι το κοτόπουλο. Βεβαίως, φρικασέ μπορεί να φτιάξει κανείς με οποιοδήποτε κρέας, ακόμη και με ψάρια και θαλασσινά.

Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μία ιδιαίτερη και ταυτόχρονα εύκολη παρασκευή, χρησιμοποιώντας σαν βασική μας πρώτη ύλη το τζάκφρουτ (Jackfruit).

Τα ρεβύθια είναι ένα όσπριο, το οποίο - εκτός από την κλασική ρεβυθάδα - μπορεί να μας χαρίσει νόστιμα και θρεπτικά γεύματα όπως είναι το ρεβυθόρυζο, οι ρεβυθοκεφτέδες, τα φαλάφελ και το χούμους.