Blog

Η μελιτζανοσαλάτα αποτελεί ένα δημοφιλές ορεκτικό τόσο της αραβικής, όσο και της βαλκανικής κουζίνας. Στη χώρα μας έχουμε την "πολίτικη" και την "αγιορείτικη" εκδοχή της, ενώ δε λείπουν και οι νεωτεριστικές παραλλαγές που τη θέλουν με προσθήκη μαγιονέζας, πατάτας, φέτας, παρμεζάνας και άλλων υλικών.

Σε άλλη ανάρτηση είδαμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα κλασικό ριζότο μανιταριών, ένα πιάτο σήμα κατατεθέν της ιταλικής κουζίνας. Σήμερα θα δούμε μία άλλη εκδοχή του, εμπνευσμένη και επηρεασμένη όμως από ένα πιάτο που έχει τις ρίζες του στο μακρινό Μεξικό.

Το ριζότο είναι μία αυθεντική ιταλική συνταγή που - όπως κάθε ιταλικό πιάτο - χαρακτηρίζεται από την απλότητα, αλλά και την έμφαση στη λεπτομέρεια. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη από τις εναλλακτικές συνταγές που σας έχουμε συνηθίσει, για να δούμε πώς φτιάχνεται ένα κλασικό ριζότο μανιταριών, χωρίς να παραλείψουμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά που θα κάνουν το ριζότο σας να ξεχωρίζει.