Blog

Πολλοί από εμάς συνηθίζουν να αποθηκεύουν τα μυρωδικά που δε μπορούν να καταναλώσουν άμεσα στην κατάψυξη, κάτι που ναι μεν είναι σωστό από άποψη βιωσιμότητας, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι το ίδιο από άποψη γεύσης.

Συχνά η κατάψυξη προσδίδει δυσάρεστες οσμές στα τρόφιμα που αποθηκεύουμε σε αυτή. Η αιτία είναι τα ίδια τα τρόφιμα και το γεγονός πως η πόρτα του καταψύκτη μας παραμένει μονίμως κλειστή.

Έχεις ετοιμάσει τα πάντα στο τραπέζι και το μόνο που μένει είναι λίγος φρεσκοκομμένος μαϊντανός για να δώσει αυτήν την επιπλέον φρεσκάδα στο γεύμα σου. Ανοίγεις το ψυγείο και με λύπη διαπιστώνεις πως το ματσάκι που αγόρασες πριν μ̶ε̶ρ̶ι̶κ̶έ̶ς̶ αρκετές ημέρες έχει μαραθεί.

Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον αρκετές επιλογές έτοιμων γευμάτων - αν και όχι πάντα με κύριο γνώμονα την ποιότητα - τα οποία πάντως αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις μια κάποια λύση για όσους - λόγω εργασίας - δεν έχουν την πολυτέλεια να τρέφονται όπως θα έπρεπε.

Κι όμως υπάρχει τρόπος να "αναστήσουμε" το μπαγιάτικο ψωμί μας, μετατρέποντάς το σε ένα ψωμί τόσο φρέσκο, σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο!

Πολλοί από εμάς αγοράζουμε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες είτε επειδή τα βρήκαμε σε προσφορά, είτε για να αποφύγουμε τις πολλές επισκέψεις στο super market και τη λαϊκή αγορά. Ωστόσο, μία παράπλευρη απώλεια αυτής της τακτικής είναι να βλέπουμε συχνά τα τρόφιμά μας να χαλούν, να λήγουν ή να χάνουν τη φρεσκάδα τους.