Μετατρέψτε το μπαγιάτικο ψωμί σας σε φρέσκο | Enallaktiko.gr

Μετατρέψτε το μπαγιάτικο ψωμί σας σε φρέσκο

Κι όμως υπάρχει τρόπος να "αναστήσουμε" το μπαγιάτικο ψωμί μας, μετατρέποντάς το σε ένα ψωμί τόσο φρέσκο, σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο!
Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουμε φυλαγμένο το ψωμί μας ολόκληρο μέσα σε μία σακούλα, σε μία ψωμιέρα ή τυλιγμένο με μία καθαρή πετσέτα. Έτσι, το ψωμί μας θα χάσει τη φρεσκάδα του, χωρίς ωστόσο να χάσει και όλη του την υγρασία. Έπειτα ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Διαδικασία

1. Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να προθερμάνουμε καλά το φούρνο μας στους 180ºC.
2. Έπειτα παίρνουμε ολόκληρο το μπαγιάτικο ψωμί μας και το βρέχουμε ελαφρώς με κρύο νερό.
3. Τοποθετούμε το ψωμί μας μέσα σε ένα ταψί, το οποίο θα τοποθετήσουμε με τη σειρά του στη μέση του φούρνου μας. Εκεί θα το αφήσουμε να ψηθεί για περίπου 3'.
4. Με το πέρας των πρώτων τριών λεπτών, γυρνάμε το ψωμί μας από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3'.
5. Σε αυτή τη φάση το ψωμί μας πρέπει να είναι τραγανό εξωτερικά και μαλακό στο εσωτερικό του σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο

Παρατηρήσεις

Η ακριβής θερμοκρασία του φούρνου, η απόσταση που πρέπει να έχει το ψωμί από τις αντιστάσεις και ο ακριβής χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρουν από φούρνο σε φούρνο καθώς επίσης και μεταξύ διαφορετικών τύπων και μεγεθών ψωμιού. Γι' αυτό, αν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει την πρώτη φορά, πειραματιστείτε με αυτούς τους τρεις παράγοντες.
Μπορείτε λοιπόν να αυξήσετε τη θερμοκρασία μέχρι και στους 200ºC, να τοποθετήσετε το ψωμί ψηλότερα ή χαμηλότερα μέσα στο φούρνο σας ή να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος μέχρι και στα 6' ανά πλευρά ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.