Μπάρες βρώμης με μέλι & ταχίνι (χωρίς ψήσιμο) | Enallaktiko.gr

Μπάρες βρώμης με μέλι & ταχίνι (χωρίς ψήσιμο)

Οι σπιτικές μπάρες βρώμης με μέλι και ταχίνι είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορεί να φτιάξει κανείς. Η συνταγή μάλιστα που σας προτείνουμε δε χρειάζεται ψήσιμο και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15'
Χρόνος αναμονής: 4-6 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Νιφάδες βρώμης
Μέλι
Ταχίνι ολικής άλεσης
Χαρουπόσκονη
Η χαρουπόσκονη αποτελεί ένα πολύ καλό υποκατάστατο του κακάο, προσφέροντάς μας λιγότερες θερμίδες, λιγότερα λιπαρά, καθόλου κορεσμένα λιπαρά και περισσότερο ασβέστιο. Βεβαίως, αν δεν έχετε στο σπίτι, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σε όλους μας κακάο.
Αμύγδαλα (ωμά ανάλατα)
Σταφίδες μαύρες
Κανέλα Κεϋλάνης

Διαδικασία

1. Τοποθετούμε τη ζυγαριά μας σε σταθερό σημείο και επάνω της τοποθετούμε ένα μεγάλο καθαρό μπολ, αφαιρώντας το απόβαρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά σας, αφαιρώντας κάθε φορά το απόβαρο. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειαστεί να λερώσουμε κανένα άλλο σκεύος.
2. Με το ένα χέρι αλέθουμε καλά το μείγμα μας. Όταν ομογενοποιηθεί, το πλάθουμε σε σχήμα μπάλας και αρχίζουμε να χωρίζουμε τις μερίδες μας.
3. Σχηματίζουμε τις μπάρες μας με όποιον τρόπο επιθυμούμε και τοποθετούμε την καθεμία πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Αν δε χρησιμοποιήσετε κάποιο πολύ υδαρές μέλι, δε χρειάζεται να σας ανησυχεί ιδιαίτερα η μαλακή υφή του μείγματός σας καθώς όταν αυτό κρυώσει, θα σκληρύνει αρκετά.
4. Μεταφέρουμε τις μπάρες μας σε ένα τάπερ με καπάκι χωρίς να πιέζει η μία την άλλη ή τυλίγοντας την καθεμία ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας το ίδιο αντικολλητικό χαρτί. 
5. Μεταφέρουμε το τάπερ με τις μπάρες μας στο ψυγείο και τις αφήνουμε εκεί για 4-6 ώρες. 
Φυλάσσουμε τις μπάρες μας στο ψυγείο όχι τόσο για να συντηρηθούν, όσο για να διατηρήσουν τη σκληράδα τους.

Παραλλαγές

Η παραπάνω συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο, αλλά και το τι υπάρχει διαθέσιμο στην κουζίνα σας. Για κάθε ένα υλικό υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές που σημαίνει πως μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε άφοβα.
Αντί για νιφάδες βρώμης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νιφάδες από οποιοδήποτε δημητριακό ή ψευδοδημητριακό. Στη θέση του μελιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης και αντί για ταχίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλατο φυστικοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο ή άλλο άλειμμα της επιλογής σας. Όπως ήδη αναφέραμε, αντί για χαρουπόσκονη, μπορείτε να προσθέσετε κακάο, ενώ όσον αφορά τους ξηρούς καρπούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, με δεδομένο πως δεν είστε αλλεργικοί σε κάποιον από αυτούς, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το ίδιο ισχύει και με τα αποξηραμένα φρούτα που μπορείτε να προσθέσετε, αντικαθιστώντας τις σταφίδες με cranberries, blueberries ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας.

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 251kcal
Λιπαρά 17,0g
εκ των οποίων κορεσμένα  2,8g
Υδατάνθρακες 18,2g
εκ των οποίων σάκχαρα 11,4g
Εδώδιμες ίνες 1,8g
Πρωτεΐνες 7,3g
Αλάτι 0,06g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 56 γραμμαρίων

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.