Χρόνος ψησίματος: 7'
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Αλεύρι ΓΟΧ Νιφάδες βρώμης Baking powder Μέλι Πάστα φουντουκιού Σοκολάτα Γάλα αμυγδάλου Χ.Ζ. ΑλάτιΔιαδικασία
1. Ζυγίζουμε τα υλικά μας και προθερμαίνουμε τις αντιστάσεις του φούρνου μας στους 180°C. 2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία (μέλι, πάστα φουντουκιού και ρόφημα αμυγδάλου) και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, αναμειγνύοντάς τα καλά. 4. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα στην επιφάνεια του ταψιού που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Βρέχουμε με λίγο νερό τα χέρια μας και έπειτα πλάθουμε τα μπισκότα μας, τοποθετώντας το καθένα από αυτά στο ταψί μας. 5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) για 7 λεπτά. 6. Μόλις τα μπισκότα μας ψηθούν, τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Εφόσον κρυώσουν, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε ένα γυάλινο μπολ εκτός ψυγείου.Παραλλαγές
Η παραπάνω συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο, αλλά και το τι υπάρχει διαθέσιμο στην κουζίνα σας. Για κάθε ένα υλικό υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές που σημαίνει πως μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε άφοβα. Αντί για νιφάδες βρώμης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νιφάδες από οποιοδήποτε δημητριακό ή ψευδοδημητριακό. Στη θέση του μελιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου, ενώ αντί για παστα φουντουκιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάστα αμυγδάλου, φυστικοβούτυρο ή ταχίνι. Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα ή άλλο υλικό της επιλογής σας (π.χ. κακάο, χαρουπόσκονη, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα κ.ο.κ.).Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 261kcal |
Λιπαρά | 12,4g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 2,1g |
Υδατάνθρακες | 31,2g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 14,0g |
Εδώδιμες ίνες | 1,0g |
Πρωτεΐνες | 5,3g |
Σχόλια (0)