Άρθρα

Γαϊδουράγκαθο: Το βότανο με την ισχυρή ηπατοπροστατευτική δράση | Enallaktiko.gr
Το γαϊδουράγκαθο με την επιστημονική ονομασία Silybum Marianum, γνωστό και ως κουφάγκαθο ή σίλλυβο, είναι ένα ζιζάνιο της οικογένειας των αστεροειδών με χαρακτηριστικά ακανθώδη μοβ άνθη που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε άγονα βραχώδη εδάφη, φθάνοντας συνήθως το 1,5 μέτρο.
Matcha: Οι ιδιότητες & τα οφέλη ενός ιδιαίτερου τσαγιού | Enallaktiko.gr
Οι Ιάπωνες, ο λαός με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως, συνηθίζουν να πίνουν ένα ρόφημα που κατά πολλούς θεωρείται το μυστικό της μακροζωίας τους, το τσάι matcha (μάτσα) που στα ιαπωνικά σημαίνει "τριμμένο τσάι".
Ψύλλιο: Ο σπόρος που βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας & της διάρροιας | Enallaktiko.gr
Το ψύλλιο (psyllium) είναι οι σπόροι που λαμβάνονται από το φυτό πλαντάγκο (plantago), το οποίο φύεται κυρίως σε περιοχές της Ινδίας και έχει γίνει γνωστό τόσο για τις καθαρτικές, όσο και για τις υπακτικές του ιδιότητες.
Πρόπολη: Ένα φυσικό αντιβιοτικό | Enallaktiko.gr
Η πρόπολη είναι μία καστανή κολλώδης ουσία που παράγουν οι μέλισσες μετά από συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών και τον εμπλουτισμό τους με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.
Κανέλα: Το καλύτερο φυσικό συστατικό κατά του διαβήτη τύπου ΙΙ | Enallaktiko.gr
Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μπαχαρικά στον κόσμο. Οι πιο γνωστές ποικιλίες της είναι η κασσία (Cassia) που συχνά αναφέρεται και ως κινέζικη και η λεγόμενη γνήσια, την οποία βρίσκουμε στην αγορά ως κανέλα Κεϋλάνης (Ceylon).
Αρπαγόφυτο: Το βότανο που ανακουφίζει από τους μυοσκελετικούς πόνους | Enallaktiko.gr
Το αρπαγόφυτο (Harpagophytum Procumbens), γνωστό και ως "νύχι του διαβόλου" (Devil’s Claw) είναι ένα έρπον, ποώδες και πολυετές φυτό με ιδιαίτερα ανθεκτικές ρίζες και αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά βότανα που μας έχει δώσει η αφρικανική ήπειρος.