0

Blog

/

herbs

Πρόπολη: Ένα φυσικό αντιβιοτικό


Η πρόπολη είναι μία ουσία που παράγουν οι μέλισσες μετά από συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών και τον εμπλουτισμό τους με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Το χρώμα της μπορεί να ποικίλει από κιτρινοπράσινο και πορτοκαλοπράσινο μέχρι καστανό και σκούρο καφέ. 

Διάβασε περισσότερα

Matcha - Το απόλυτο πράσινο τσάι


Οι Ιάπωνες, ο λαός με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως, συνηθίζουν να πίνουν ένα ρόφημα που κατά πολλούς θεωρείται το μυστικό της μακροζωίας τους, το τσάι matcha (μάτσα) που στα ιαπωνικά σημαίνει "τριμμένο τσάι".

Διάβασε περισσότερα

Αρπαγόφυτο: Το βότανο που ανακουφίζει από τους μυοσκελετικούς πόνους


Το αρπαγόφυτο (Harpagophytum Procumbens), γνωστό και ως "νύχι του Διαβόλου" (Devil’s Claw) είναι ένα έρπον, ποώδες και πολυετές φυτό με ιδιαίτερα ανθεκτικές ρίζες και αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά βότανα που μας έχει δώσει η αφρικανική ήπειρος.

Διάβασε περισσότερα

Σπαθόχορτο: Το βότανο που επουλώνει τις πληγές του σώματος και του πνεύματος


Το υπερικό το διάτρητο (Hypericum Perforatum), γνωστό επίσης και ως βάλσαμοβαλσαμόχορτοσπαθόχορτοSt. John's-wort κ.α. είναι ένα πολυετές ζιζάνιο που ευδοκιμεί κυρίως σε ξηρές περιοχές της Ευρώπης της Ασίας και της Β. Αφρικής.

Διάβασε περισσότερα

Γανόδερμα: Το μανιτάρι της αθανασίας


Το γανόδερμα (Ganoderma Lucidum, Reishi ή Lingzhi) είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι σπουδαίας θεραπευτικής αξίας που ευδοκιμεί σε εύκρατες περιοχές και αναπτύσσεται συνήθως πάνω σε νεκρούς κορμούς και θαμμένες ρίζες πλατύφυλλων φυλλοβόλων και σπανιότερα κωνοφόρων δέντρων. Αν και μανιτάρι, το γανόδερμα ταξινομείται μεταξύ των σπάνιων προσαρμογόνων βοτάνων και χρησιμοποιείται ως τέτοιο για περισσότερο από 2.000 χρόνια κυρίως στην Κίνα και στην Ιαπωνία.

Διάβασε περισσότερα

Άγαρ άγαρ: Η ζελατίνη των χορτοφάγων... και όχι μόνο


Το άγαρ άγαρ (Agar Agar) είναι μία άοσμη ουσία με ουδέτερη γεύση, η οποία συναντάται είτε σε μορφή υποκίτρινης σκόνης, είτε σαν φλύδες και μπορεί να το βρούμε σε διάφορα προϊόντα με την κωδική ονομασία Ε406

Διάβασε περισσότερα

Ψύλλιο: Ένα βότανο πολλών χρήσεων


Το ψύλλιο (Psyllium) είναι οι σπόροι που λαμβάνονται από το φυτό πλαντάγκο (Plantago), το οποίο φύεται κυρίως σε περιοχές της Ινδίας και έχει γίνει γνωστό τόσο για τις καθαρτικές, όσο και για τις υπακτικές του ιδιότητες. Η κατανάλωσή του συστήνεται συχνά για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες, καθώς και σε περιπτώσεις διάρροιας.

Διάβασε περισσότερα

Εχινάκεια - Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία μας


Η εχινάκεια, εχινάκια ή εχινάτσια αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα και είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία μας ειδικά τους χειμερινούς μήνες. 

Διάβασε περισσότερα

Αχίλλεια - το βότανο των πολεμιστών


Η αχίλλειααχιλλέαχιλιόφυλλος ή αγριαψιθιά είναι ένα πολυετές, θαμνώδες και πικρό βότανο, γνωστό εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ανθοφορεί σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο από τα τέλη της Άνοιξης μέχρι και της αρχές του Φθινοπώρου σε εδάφη έως και 3.500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Διάβασε περισσότερα

Κανέλα: Ένα φυσικό φάρμακο κατά του διαβήτη


Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μπαχαρικά στον κόσμο. Οι πιο γνωστές ποικιλίες της είναι η λεγόμενη "γνήσια", την οποία βρίσκουμε στην αγορά ως κανέλα Κεϋλάνης (ceylon) και η κασσία (cassia) που συχνά αναφέρεται και ως κινέζικη.

Διάβασε περισσότερα