Γανόδερμα: Το μανιτάρι της αθανασίας


Το γανόδερμα είναι μία κατηγορία άγριων μανιταριών με κοινά χαρακτηριστικά και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σκληρό, ξυλώδες είδος μανιταριού που ευδοκιμεί κυρίως σε εύκρατες περιοχές και αναπτύσσεται συνήθως πάνω σε νεκρούς κορμούς και θαμμένες ρίζες πλατύφυλλων φυλλοβόλων και σπανιότερα κωνοφόρων δέντρων.

Διάβασε περισσότερα

Λεβάντα: Το άρωμα της χαλάρωσης


Η λεβάντα είναι ένα πολυετές θαμνώδες φυτό με ύψος που κυμαίνεται μεταξύ 30 και 80 εκατοστών. Τα φύλλα της έχουν χρώμα γκριζοπράσινο, ενώ οι ανθοφόροι βλαστοί της καταλήγουν σε ταξιανθία τύπου στάχεος. 

Διάβασε περισσότερα

Σπαθόχορτο: Το βότανο που επουλώνει τις πληγές του σώματος και του πνεύματος


Το υπερικό το διάτρητο (Hypericum Perforatum), γνωστό επίσης και ως βάλσαμοβαλσαμόχορτοσπαθόχορτοSt. John's-wort κ.α. είναι ένα πολυετές ζιζάνιο που ευδοκιμεί κυρίως σε ξηρές περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και της Β. Αφρικής.

Διάβασε περισσότερα

Φύλλα Αιγύπτου: Το φυσικό καθαρτικό


Τα φύλλα Αιγύπτου ή φύλλα Αλεξανδρείας (Cassia Angustifolia ή Cassia Senna) είναι ένα θεραπευτικό βότανο, το οποίο καλλιεργείται στην Ινδία και σε χώρες γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα. Η ονομασία της προήλθε από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, απ' όπου και εισήχθη στην ευρωπαϊκή ήπειρο ήδη από τον 11ο αιώνα.

Διάβασε περισσότερα

Πρόπολη: Ένα φυσικό αντιβιοτικό


Η πρόπολη είναι μία ουσία που παράγουν οι μέλισσες μετά από συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών και τον εμπλουτισμό τους με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Το χρώμα της μπορεί να ποικίλει από κιτρινοπράσινο και πορτοκαλοπράσινο μέχρι καστανό και σκούρο καφέ. 

Διάβασε περισσότερα