Κρέμα γιαουρτιού με πορτοκάλι

Συνταγή για κρέμα από στραγγιστό γιαούρτι & πορτοκάλι | Enallaktiko.gr
Ένα από τα πράγματα που μας κάνει να αγαπάμε το blog μας τόσο πολύ είναι το γεγονός πως μας επιτρέπει να γράφουμε για πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, η αδυναμία μας – δε θα το κρύψουμε – είναι οι εύκολες και γρήγορες συνταγές.
Στη σημερινή μας ανάρτηση λοιπόν θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο που θα λατρέψετε για τρεις λόγους.
1. Για την παρασκευή μίας μερίδας δε θα χρειαστείτε περισσότερο από 5'
2. Γίνεται με μόλις 2 υλικά
3. Είναι ιδανικό για παιδιά
Χρόνος παρασκευής δύο μερίδων: 5'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Στίφτης εσπεριδοειδών • Τρίφτης zester

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Στραγγιστό γιαούρτι
Η διατροφική αξία του γεύματος στο τέλος της ανάρτησης έχει υπολογιστεί με πλήρες γιαούρτι. Για την εκτέλεση της συνταγής, ωστόσο, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε και γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.
Πορτοκάλι
Για την παρασκευή μας θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό, αλλά και τη φλούδα του φρούτου με τη μορφή ξύσματος.

Διαδικασία

1. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι ή τα πορτοκάλια και με έναν τρίφτη ξύνουμε προσεκτικά τη φλούδα, την οποία τοποθετούμε σε βαθύ μπολ.
2. Κόβουμε το πορτοκάλι ή τα πορτοκάλια στη μέση και στίβουμε (ιδανικά με ένα στίφτη), μεταφέροντας το χυμό στο μπολ με το ξύσμα.
3. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.
4. Ανακατεύουμε το μείγμα σχολαστικά μέχρι να ομογενοποιηθεί, παίρνοντας τη μορφή μίας ελαφριάς κρέμας.
Δροσιστική κρέμα γιαουρτιού με πορτοκάλι | Enallaktiko.gr

Παραλλαγές

Προαιρετικά, μπορείτε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού να προσθέσετε κανέλα ή κάποια γλυκαντική ουσία όπως είναι το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφενδάμου και το μέλι πορτοκαλιάς.
Η απλή αυτή παρασκευή μπορεί μάλιστα, με μικρές παραλλαγές, να μετατραπεί σε ένα δροσιστικό smoothie (απλά προσθέτοντας λίγο παγωμένο νερό και χτυπώντας το στο μπλέντερ), σε overnight oats (προσθέτοντας στο μείγμα μισό φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες βρώμης, ανακατεύοντας καλά και αφήνοντάς το σκεπασμένο στο ψυγείο για μερικές ώρες) ή ακόμη και σε ένα ωραιότατο παρφέ (στρώνοντας σε βαζάκι ή σε ρηχό ποτήρι εναλλάξ την κρέμα γιαουρτιού, φέτες πορτοκαλιού, granola και ξηρούς καρπούς και επαναλαμβάνοντας μέχρι να γεμίσει, τελειώνοντας με το γιαούρτι και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού).

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 182kcal
Λιπαρά 13,7g
εκ των οποίων κορεσμένα  7,8g
Υδατάνθρακες 6,7g
εκ των οποίων σάκχαρα 5,2g
Εδώδιμες ίνες 0,03g
Πρωτεΐνες 9,7g
Αλάτι 0,075g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 175 γραμμαρίων
Περισσότερα άρθρα σαν αυτό ››

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Μπάρες βρώμης με μέλι & ταχίνι (χωρίς ψήσιμο) | Enallaktiko.gr
Οι σπιτικές μπάρες βρώμης με μέλι και ταχίνι είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορεί να φτιάξει κανείς. Η συνταγή μάλιστα που σας προτείνουμε δε χρειάζεται ψήσιμο και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
Πέστο βασιλικού το αυθεντικό... αλλά και με παραλλαγές | Enallaktiko.gr
Το πέστο βασιλικού είναι μία καλοκαιρινή παρασκευή που – εκτός από το να συνοδεύσει σαν σάλτσα τα ζυμαρικά μας – μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σως σε σαλάτες, σε ψητά λαχανικά, σε κρεατικά και ψάρια ή ακόμη και σαν ένα δροσερό ντιπ με τη συνοδεία ενός ξηρού λευκού κρασιού.