Συνταγές: Γλυκό πόριτζ (κρέμα βρώμης)


Το porridge (πόριτζ) αποτελεί μία εκ των βασικών τροφών σε αρκετές χώρες της Αφρικής, ενώ συνηθίζεται επίσης να καταναλώνεται ζεστό ή κρύο, ως πρωινό ή και ως βραδινό σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης και της Ρωσίας.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Δροσιστική κρέμα γιαουρτιού με πορτοκάλι


Ένα από τα πράγματα που μας κάνει να αγαπάμε το blog μας τόσο πολύ, είναι το γεγονός πως μας επιτρέπει να γράφουμε για πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, η αδυναμία μας – δε θα το κρύψουμε – είναι οι εύκολες και γρήγορες συνταγές.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Εύκολο παγωτό μπανάνα με μόλις 2 υλικά


Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς και που είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, είναι το παγωτό μπανάνα. Όχι όμως οποιοδήποτε παγωτό μπανάνα, αλλά αυτό για το οποίο δε χρειαζόμαστε ούτε παγωτομηχανή, ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, ούτε αβγά... και το οποίο απαιτεί μόλις δύο βασικά υλικά, εκ των οποίων το ένα είναι οι μπανάνες! 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Εύκολο σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη


Καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση, θάλασσα και παγωτό... εκτός κι αν δουλεύεις ή δεν έχεις χρήματα για διακοπές ή υπάρχει κίνδυνος πανδημίας... οπότε μάλλον μόνο παγωτό! Σήμερα, λοιπόν θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα πανεύκολο, σπιτικό σορμπέ πεπονιού, όμως χωρίς τις περιττές θερμίδες. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Εύκολη μους σοκολάτας με αβοκάντο


Υπάρχουν κάποιες συνταγές που μας δίνουν τόσο νόστιμες δημιουργίες και ταυτόχρονα είναι τόσο εύκολες, που όταν τις ανακαλύψουμε είναι δύσκολο να μην αναφωνήσουμε "Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα;". Μία τέτοια συνταγή είναι και αυτή της μους σοκολάτας με αβοκάντο. 

Διάβασε περισσότερα