Ανάλυση σύστασης σώματος

Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχονται διαιτολογικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες γύρω από τη διατροφή και την αειφόρο διαβίωση. Μία από αυτές είναι και η ανάλυση της σύστασης του σώματος, η οποία – εκτός από τη δια ζώσης διαιτολογική παρακολούθηση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται – παρέχεται και ως μεμονωμένη υπηρεσία.
Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) | Ίλιον

Τι είναι η ανάλυση της σύστασης του σώματος;

Η ανάλυση της σύστασης του σώματος είναι η διαδικασία, κατά την οποία εξάγονται δεδομένα όπως είναι η μυϊκή και οστική μας μάζα, ο λιπώδης ιστός, τα συνολικά υγρά στο σώμα μας κ.ο.κ..
Με πολύ απλά λόγια, μία συσκευή ανάλυσης της σύστασης του σώματος είναι τρόπον τινά μία ζυγαριά, η οποία όμως "ζυγίζει" ξεχωριστά τους μύες, το λίπος, τα οστά και το νερό στο σώμα μας.
Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής εφαρμόζουμε την παραπάνω διαδικασία, κάνοντας χρήση της μεθόδου της βιοηλεκτρικής εμπέδησης.

Τι είναι η βιοηλεκτρική εμπέδηση;

Η βιοηλεκτρική εμπέδηση, γνωστή και ως BIA (Bioelectrical Impedance Analysis), είναι μία μη παρεμβατική μέθοδος ανάλυσης της σύστασης του σώματος, η οποία – χάρη στην απλή, γρήγορη και ασφαλή εφαρμογής της, αλλά κυρίως χάρη στην εγκυρότητα των μετρήσεών της – κερδίζει διαρκώς έδαφος έναντι των υπολοίπων μεθόδων τόσο στην έρευνα, όσο και στην κλινική πρακτική.
Μία συσκευή βιοηλεκτρικής εμπέδησης υπολογίζει τη σύσταση του σώματός μας, στέλνοντας σε αυτό ανεπαίσθητα ηλεκτρικά φορτία διαφορετικών συχνοτήτων. Έπειτα, από τη διαφορετική αντίσταση της κάθε συχνότητας που λαμβάνει μέσω των αισθητήρων του και με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων, υπολογίζει με ακρίβεια τα υπό εξέταση δεδομένα.

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία;

Η υπηρεσία της ανάλυσης της σύστασης του σώματος ως μεμονωμένη υπηρεσία απευθύνεται κυρίως σε άτομα που δε χρήζουν απαραιτήτως διαιτολογικής παρακολούθησης, αλλά επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση του σώματός τους σαν αποτέλεσμα της διατροφής και της άσκησης που ακολουθούν.
Άτομα με βηματοδότη και γυναίκες στο στάδιο της εγκυμοσύνης δε μπορούν να κάνουν χρήση της εν λόγω υπηρεσίας.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η ίδια η μέτρηση διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο, στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής αφιερώνουμε όσο χρόνο χρειάζεται, ώστε να εξηγήσουμε τι σημαίνει ο κάθε δείκτης, παρέχοντας φυσικά τις απαραίτητες συμβουλές για κάθε περίπτωση.

Τι πρέπει να κάνω πριν από τη μέτρηση;

Για τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια των αποτελεσμάτων της ανάλυσης της σύστασης του σώματός σας, καλό είναι – πριν μας επισκεφθείτε – να ακολουθείτε κάθε φορά τις εξής οδηγίες:
• Να μην καταναλώνετε καφέ, τσάι, αλκοόλ ή αναψυκτικό τουλάχιστον κατά τις τελευταίες 12 ώρες πριν από τη μέτρηση
• Το τελευταίο σας γεύμα να είναι ελαφρύ και τουλάχιστον 3 ώρες πριν από τη μέτρηση
• Τις τελευταίες 2 ώρες πριν από τη μέτρηση να αποφεύγετε την κατανάλωση οποιουδήποτε υγρού ή στερεού τροφίμου
• Να αποφεύγετε την έντονη άσκηση την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα 
Στην πρώτη σας συνεδρία θα θέλαμε να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες αιματολογικές και βιοχημικές σας εξετάσεις (ιδανικά εντός εξαμήνου).
Τέλος, αν λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή ή διατροφικό συμπλήρωμα, καλό θα ήταν να γνωρίζετε την ονομασία του κάθε σκευάσματος ή να έχετε μαζί σας τις συσκευασίες τους.

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού;

Μπορείτε να προγραμματίσετε την ανάλυση της σύστασης του σώματός σας είτε τηλεφωνικά στο 2102692626, είτε ηλεκτρονικά μέσα από το Enallaktiko.gr.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να γίνει και ο επαναπρογραμματισμός ή η ακύρωση του ραντεβού σας.