Ομελέτα με τορτίγια

Ομελέτα με τορτίγια | Enallaktiko.gr
Η ομελέτα είναι ένα κλασικό πιάτο πρωινού, καθώς - εκτός από ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα - μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα και μία υγιεινή διατροφική επιλογή.
Το buritto από την άλλη, είναι ένα δημοφιλές μεξικάνικο πιάτο με συστατικά όπως είναι το κρέας το ρύζι, τα φασόλια, το τυρί και τα λαχανικά, τα οποία τυλίγονται σε μία τορτίγια και μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Η συνταγή που θα δούμε παρακάτω δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μεξικάνικο buritto, το οποίο - αντί για μία τυπική μεξικάνικη γέμιση - περιέχει μία mini ομελέτα. Σαν επιμέρους υλικό εμείς επιλέξαμε τη φέτα, ωστόσο μπορείτε κάλλιστα να πειραματιστείτε με σοταρισμένα μανιτάρια, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Η απλότητα της συγκεκριμένης συνταγής την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα γρήγορο και συνάμα ποιοτικό πρωινό που θα τους γεμίσει με ενέργεια κατά το ξεκίνημα της ημέρας.
Χρόνος προετοιμασίας μίας μερίδας: 5'
Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Αβγό
Το ένα αβγό ανά μερίδα είναι η ιδανική αναλογία για αυτήν τη συνταγή, όχι μόνο από διατροφικής άποψης, αλλά και για να μπορέσουμε να τυλίξουμε την τορτίγια μας.
Τορτίγια
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη και μεγέθη τορτίγιας. Για την εκτέλεση της συνταγής μας εμείς επιλέξαμε μία τορτίγια της Amaizin των 40 γραμμαρίων (20cm διάμετρος)
Φέτα
Ενδεικτικά, τα 15 γραμμάρια φέτας αντιστοιχούν περίπου στο μέγεθος μισού σπιρτόκουτου.
Ελαιόλαδο
Πιπέρι μαύρο
ανάλογα με το γούστο
Πάπρικα γλυκιά
ανάλογα με το γούστο
Κόλιανδρος
ανάλογα με το γούστο
Ο τριμμένος κόλιανδρος είναι το μυστικό συστατικό που θα δώσει ένα μοναδικό άρωμα στην ομελέτα σας. Αν το δοκιμάσετε μία φορά, δύσκολα θα ξαναφάτε την ομελέτα σας χωρίς αυτόν!

Διαδικασία

1. Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και προθερμαίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Είναι σημαντικό να έχουμε προετοιμάσει όλα μας τα υλικά, καθώς ο χρόνος που θα έχουμε στη συνέχεια είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αβγό μας με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σε αυτό το μαύρο πιπέρι και τον κόλιανδρο.
Όπως ίσως θα έχετε προσέξει, δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου αλάτι, καθώς η φέτα από μόνη της θα μας δώσει όσο αλάτι χρειαζόμαστε.
3. Εφόσον έχει κάψει καλά το τηγάνι μας, προσθέτουμε σε αυτό το ελαιόλαδο και μετά από μερικά δευτερόλεπτα και το χτυπημένο αβγό μας.
Με δεδομένο ότι τηγανίζουμε το κάθε αβγό ξεχωριστά, αυτό θα χρειαστεί περίπου μισό λεπτό ψήσιμο πριν το επόμενο βήμα.
4. Τοποθετούμε την τορτίγια επάνω στην ομελέτα μας και τα αναποδογυρίζουμε μαζί εντός του τηγανιού με τη χρήση μίας σπάτουλας.
5. Θρυμματίζουμε αμέσως τη φέτα επάνω στην ομελέτα και στη συνέχεια ελέγχουμε αν η τορτίγια μας έχει ροδίσει στο κάτω μέρος της. Μόλις το αποτέλεσμα είναι αυτό που μας ικανοποιεί, μεταφέρουμε την ομελέτα με την τορτίγια σε ένα πιάτο, πλαγιάζοντας ελαφρώς το τηγάνι μας.
Εφόσον δε σκοπεύετε να φτιάξετε άλλη μερίδα, σβήνετε τη φωτιά.
6. Τυλίγουμε την τορτίγια μας, πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε ιδανικά με ένα ποτήρι φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι.
Στο epicurius.com ανακάλυψα ένα άρθρο με φωτογραφίες που δείχνουν πώς να τυλίξετε την τορτίγια σας σαν επαγγελματίες. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τις ενώσω, δημιουργώντας - για χάριν ευκολίας - μία κινούμενη εικόνα.
Ομελέτα τυλιγμένη με τορτίγια - Enallaktiko.gr

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 267kcal
Λιπαρά 14,9g
εκ των οποίων κορεσμένα  5,3g
Υδατάνθρακες 20,7g
Εδώδιμες ίνες 1,4g
Πρωτεΐνες 11,9g
Αλάτι 1,49g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 110 γραμμαρίων
Περισσότερα άρθρα σαν αυτό ››

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Κλασικό ριζότο μανιταριών | Enallaktiko.gr
Το ριζότο είναι μία αυθεντική ιταλική συνταγή που - όπως κάθε ιταλικό πιάτο - χαρακτηρίζεται από την απλότητα, αλλά και την έμφαση στη λεπτομέρεια. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη από τις εναλλακτικές συνταγές που σας έχουμε συνηθίσει, για να δούμε πώς φτιάχνεται ένα κλασικό ριζότο μανιταριών, χωρίς να παραλείψουμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά που θα κάνουν το ριζότο σας να ξεχωρίζει.
Γύρος μανιταριών | Enallaktiko.gr
Ο γύρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στη χώρα μας. Το όνομά του προέρχεται πιθανότατα από την ελληνική γύρα ή αλλιώς την περιστροφή που κάνει το κρέας πάνω στη μεταλλική σούβλα στην οποία έχει περαστεί.