Συνταγές: Μελιτζανοσαλάτα σε 6 παραλλαγές
Η μελιτζανοσαλάτα αποτελεί ένα δημοφιλές ορεκτικό τόσο της αραβικής, όσο και της βαλκανικής κουζίνας. Στη χώρα μας έχουμε την "πολίτικη" και την "αγιορείτικη" εκδοχή της, ενώ δε λείπουν και οι νεωτεριστικές παραλλαγές που τη θέλουν με προσθήκη μαγιονέζας, πατάτας, φέτας, παρμεζάνας και άλλων υλικών.
Συνταγές: Ριζότο με ντομάτες
Σε άλλη ανάρτηση είδαμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα κλασικό ριζότο μανιταριών, ένα πιάτο σήμα κατατεθέν της ιταλικής κουζίνας. Σήμερα θα δούμε μία άλλη εκδοχή του, εμπνευσμένη και επηρεασμένη όμως από ένα πιάτο που έχει τις ρίζες του στο μακρινό Μεξικό.
Συνταγές: Σαλάτα με παντζάρι, μήλο & μοσχολέμονο
Το παντζάρι είναι ένα βολβοειδές λαχανικό με γλυκιά γεύση και σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κυρίως χάρη στην βητακυανίνη που περιέχει. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ η κατανάλωσή του φαίνεται να συμβάλει και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Συνταγές: Μπιφτέκια λαχανικών
Τη σημερινή συνταγή θα τη λατρέψετε για δύο λόγους. Ο ένας είναι τα πεντανόστιμα χορτοφαγικά μπιφτεκάκια που πρόκειται να φάτε και ο άλλος είναι πως για την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικά εσείς θέλετε και στην αναλογία που τα θέλετε.
Συνταγές: Φρικασέ μανιταριών σε λιγότερο από 30'
Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές. Πρόκειται για ένα βραστό γεύμα, το οποίο συνήθως έχει σαν βασικό υλικό του το κόκκινο κρέας (αρνί ή μοσχάρι) ή στις πιο light εκδοχές του κάποιο λευκό κρέας όπως είναι το κοτόπουλο. Βεβαίως, φρικασέ μπορεί να φτιάξει κανείς με οποιοδήποτε κρέας, ακόμη και με ψάρια και θαλασσινά.
Επικοινωνία
Αίαντος 59, 'Ιλιον 13122
2102692626
info@enallaktiko.gr
