Ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς είναι χωρίς αμφιβολία το ζελέ "φρούτων". Ναι, αυτή η έτοιμη σκόνη που βρίσκουμε στα supermarket και η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από ζάχαρη, ζελατίνη χοιρινών οστών, κιτρικό οξύ και διάφορες χρωστικές.
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά ζελεδάκια χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ούτε ένα από τα παραπάνω συστατικά και χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα φρούτα εποχής, ακατέργαστο σιρόπι αγαύης, άγαρ άγαρ και λίγο χυμό λεμονιού.
Για την εκτέλεση της συνταγής μας εμείς δοκιμάσαμε τις φράουλες. Ωστόσο, εσείς μπορείτε κάλλιστα να πειραματιστείτε και με κάποιο εσπεριδοειδές όπως είναι τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια... ακόμη και τα λεμόνια!
Ποσότητα: 1½ λίτρο
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 0’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
= 1100ml
Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος του νερού με ανθόνερο ή ροδόνερο (¼ φ.τ. ή 100ml είναι αρκετά) ή και με φυσικό χυμό πορτοκαλιού (1 ζουμερό πορτοκάλι θα σας δώσει περίπου 200ml χυμού, δηλαδή σχεδόν ½ φ.τ.).
= 500gr (ακαθάριστες)
= 400gr (καθαρισμένες)
Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε όσο πιο ώριμες φράουλες μπορείτε να βρείτε. Οι ώριμες φράουλες έχουν σημαντικά περισσότερα φυσικά σάκχαρα που θα κάνουν τα ζελεδάκια σας σαφώς πιο γευστικά.
2. Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
3. Σε ένα multi ή με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε καλά τις φράουλες.
4. Μεταφέρουμε το χυμό μας σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το νερό και το σιρόπι Αγαύης. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μία βράση.
5. Στο μεταξύ, σε ένα μπρίκι βράζουμε λίγο νερό (μισό φλιτζάνι του τσαγιού είναι αρκετό) και εκεί μέσα διαλύουμε το Άγαρ Άγαρ, ανακατεύοντάς το καλά. Μεταφέρουμε το διάλυμά μας μέσα στο υπόλοιπο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
6. Μόλις το μείγμα μας πάρει μία βράση, αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου 15' ώστε να κρυώσει ελαφρώς.
7. Με μία μεγάλη κουτάλα μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπολάκια της επιλογής μας και τα αφήνουμε σε προστατευμένο μέρος έως ότου έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έπειτα, τοποθετούμε προσεκτικά τα μπολάκια μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει εντελώς το μείγμα μας.
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά ζελεδάκια χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ούτε ένα από τα παραπάνω συστατικά και χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα φρούτα εποχής, ακατέργαστο σιρόπι αγαύης, άγαρ άγαρ και λίγο χυμό λεμονιού.
Για την εκτέλεση της συνταγής μας εμείς δοκιμάσαμε τις φράουλες. Ωστόσο, εσείς μπορείτε κάλλιστα να πειραματιστείτε και με κάποιο εσπεριδοειδές όπως είναι τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια... ακόμη και τα λεμόνια!
Ποσότητα: 1½ λίτρο
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 0’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Υλικά:
= 1100ml
Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος του νερού με ανθόνερο ή ροδόνερο (¼ φ.τ. ή 100ml είναι αρκετά) ή και με φυσικό χυμό πορτοκαλιού (1 ζουμερό πορτοκάλι θα σας δώσει περίπου 200ml χυμού, δηλαδή σχεδόν ½ φ.τ.).
= 500gr (ακαθάριστες)
= 400gr (καθαρισμένες)
Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε όσο πιο ώριμες φράουλες μπορείτε να βρείτε. Οι ώριμες φράουλες έχουν σημαντικά περισσότερα φυσικά σάκχαρα που θα κάνουν τα ζελεδάκια σας σαφώς πιο γευστικά.
Διαδικασία:
1. Συγκεντρώνουμε και ζυγίζουμε όλα μας τα υλικά.2. Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
3. Σε ένα multi ή με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε καλά τις φράουλες.
4. Μεταφέρουμε το χυμό μας σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το νερό και το σιρόπι Αγαύης. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μία βράση.
5. Στο μεταξύ, σε ένα μπρίκι βράζουμε λίγο νερό (μισό φλιτζάνι του τσαγιού είναι αρκετό) και εκεί μέσα διαλύουμε το Άγαρ Άγαρ, ανακατεύοντάς το καλά. Μεταφέρουμε το διάλυμά μας μέσα στο υπόλοιπο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
6. Μόλις το μείγμα μας πάρει μία βράση, αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου 15' ώστε να κρυώσει ελαφρώς.
7. Με μία μεγάλη κουτάλα μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπολάκια της επιλογής μας και τα αφήνουμε σε προστατευμένο μέρος έως ότου έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έπειτα, τοποθετούμε προσεκτικά τα μπολάκια μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει εντελώς το μείγμα μας.
Σχόλια (0)