Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Ψωμί Αβγά Γάλα χαμηλών λιπαρών Αλάτι ΕλαιόλαδοΔιαδικασία
1. Πριν ξεκινήσουμε, καλό είναι να έχουμε ήδη ετοιμάσει τα υλικά που πρόκειται να συνοδεύσουν τις αβγόφετές μας, κάτι που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το γεύμα μας ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. 2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το αλάτι. 3. Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα μας, αφήνοντας την καθεμία για λίγα δευτερόλεπτα να απορροφήσει το υγρό. 4. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το τηγάνι μας και στη συνέχεια – σε μέτρια φωτιά – προσθέτουμε το λάδι. 5. Τηγανίζουμε ελαφρώς τις φέτες ψωμιού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 6. Σερβίρουμε τις φέτες μας ζεστές, συνοδεύοντάς τες με τα υλικά της αρεσκείας μας.Παραλλαγές
Μπορείτε να πειραματιστείτε με αλμυρά συνοδευτικά όπως τυρί, αβοκάντο, ντομάτα, αγγούρι, φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό, γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα κ.α. ή με γλυκά υλικά όπως μέλι, σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα εποχής και κανέλα, δημιουργώντας τη δική σας εκδοχή.Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 87 kcal |
Λιπαρά | 4,5 g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 1,1 g |
Υδατάνθρακες | 8,2 g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 0,5 g |
Εδώδιμες ίνες | 0,5 g |
Πρωτεΐνες | 3,8 g |
Αλάτι | 0,2 g |
Σχόλια (0)