Αβγόφετες (french toast) - Enallaktiko.gr

Αβγόφετες (french toast)

Οι αβγόφετες (french toast) είναι ένα κλασικό, εύκολο και πεντανόστιμο πρωινό ή ενδιάμεσο γεύμα που μπορεί να προσαρμοστεί με αμέτρητους τρόπους. Η βάση του είναι φέτες, ιδανικά μπαγιάτικου, ψωμιού βουτηγμένες σε μείγμα αβγού και γάλακτος, οι οποίες τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν.
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Ψωμί
Αβγά
Γάλα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Διαδικασία

1. Πριν ξεκινήσουμε, καλό είναι να έχουμε ήδη ετοιμάσει τα υλικά που πρόκειται να συνοδεύσουν τις αβγόφετές μας, κάτι που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το γεύμα μας ακριβώς τη στιγμή που πρέπει.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το αλάτι.
3. Βουτάμε κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα μας, αφήνοντας την καθεμία για λίγα δευτερόλεπτα να απορροφήσει το υγρό.
4. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το τηγάνι μας και στη συνέχεια – σε μέτρια φωτιά – προσθέτουμε το λάδι.
5. Τηγανίζουμε ελαφρώς τις φέτες ψωμιού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
6. Σερβίρουμε τις φέτες μας ζεστές, συνοδεύοντάς τες με τα υλικά της αρεσκείας μας.

Παραλλαγές

Μπορείτε να πειραματιστείτε με αλμυρά συνοδευτικά όπως τυρί, αβοκάντο, ντομάτα, αγγούρι, φρέσκια ρίγανη, μαϊντανόγλυκιά ή καπνιστή πάπρικα κ.α. ή με γλυκά υλικά όπως μέλι, σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα εποχής και κανέλα, δημιουργώντας τη δική σας εκδοχή.

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 87 kcal
Λιπαρά 4,5 g
εκ των οποίων κορεσμένα 1,1 g
Υδατάνθρακες 8,2 g
εκ των οποίων σάκχαρα 0,5 g
Εδώδιμες ίνες 0,5 g
Πρωτεΐνες 3,8 g
Αλάτι 0,2 g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά 1 φέτα περίπου 87 γραμμαρίων.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.