Σπιτική γκρανόλα μήλου

Σπιτική γκρανόλα μήλου χωρίς ζάχαρη

Η σπιτική granola χωρίς ζάχαρη αποτελεί μία θρεπτική και υγιεινή επιλογή που μπορεί να καταναλωθεί στο πρωϊνό, στα ενδιάμεσα γεύματά μας ή ακόμη και σε ένα ελαφρύ βραδινό.
Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 20'
Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Μία μερίδα αντιστοιχεί σε 1 κουταλιά της σούπας
Μήλο
Νιφάδες βρώμης
Λάδι καρύδας
Σπόροι chia
Λιναρόσπορος κοπανιστός
Μέλι
Χουρμάδες
Κανέλα
Τζίντζερ

Διαδικασία

1. Τρίβουμε προσεκτικά τα μήλα με τη φλούδα τους και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν.
3. Απλώνουμε το μείγμα μας σε μία λαδόκολλα και το ψήνουμε στον φούρνο για 20' στους 200°C χωρίς να παραλείψουμε να το ανακατέψουμε καλά στα μέσα του ψησίματος, ώστε να έχουμε ένα τραγανό αποτέλεσμα.
4. Αφήνουμε τη granola μας να κρυώσει και τη φυλάσσουμε σε αεροστεγές γυάλινο βάζο.

Διατροφική αξία

Ενέργεια 46 kcal
Λιπαρά 1,3g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,2g
Υδατάνθρακες 6,8g
εκ των οποίων σάκχαρα 2,7g
Πρωτεΐνες 0,9g
Εδώδιμες ίνες 1,7g
Αλάτι 0g
* Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά κουταλιά της σούπας (13g)

Παρατηρήσεις

Η granola αποτελεί πηγή φυτικών ινών, υγιεινών λιπαρών και σύνθετων υδατανθράκων. Είναι ιδανική για ένα θρεπτικό πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, ενώ μπορεί να σερβιριστεί με γιαούρτι, γάλα ή φρούτα εποχής.
Μάλιστα, τόσο κατά την παρασκευή της, όσο και κατά το σερβίρισμά της, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, προσθέτοντας ξηρούς καρπούς της επιλογής σας, αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες ή άλλα υλικά που θα κάνουν το γεύμα σας ακόμη πιο ενδιαφέρον (chips καρύδας, ποπ κινόα κ.α.).

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.