Χρόνος μαγειρέματος: 0’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Υλικά:
= 1 μεριδούλα Προτίμησα το εβαπορέ έναντι του φρέσκου ή της κρέμας γάλακτος, όχι μόνο λόγω γεύσης, αλλά και λόγω της ικανότητάς του να διατηρείται περισσότερο σε περίπτωση που το άλειμμα δεν καταναλωθεί αμέσως. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα ή κρέμας καρύδας, γάλα αμυγδάλου ή και τίποτα!
Διαδικασία:
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε όλα μας τα υλικά με τελευταίο το γάλα, ανακατεύοντας καλά με ένα πιρούνι έως ότου αποκτήσουμε ένα απόλυτα ομοιογενές μείγμα.Παρατηρήσεις:
Το άλειμμά μας μπορεί να καταναλωθεί απευθείας πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά ή να χρησιμοποιηθεί σε άλλες γλυκές παρασκευές σαν γέμιση ή επικάλυψη (π.χ. κρέπες, pancakes κ.α.). Αν δεν σκοπεύετε να το καταναλώσετε άμεσα, αποθηκεύστε το στη συντήρηση για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 2 ημερών.Λαμπρινή Παντελή
Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον.
Σχόλια (0)