0

Blog

/

smart tips

Smart tips: Παγάκια χωρίς δυσάρεστες οσμές


Συχνά η κατάψυξη προσδίδει δυσάρεστες οσμές στα τρόφιμα που αποθηκεύουμε σε αυτή. Η αιτία είναι τα ίδια τα τρόφιμα και το γεγονός πως η πόρτα του καταψύκτη μας παραμένει μόνιμα κλειστή.

Διάβασε περισσότερα

Smart tips: Πώς να ξεχωρίσετε το τέλειο καρπούζι


Αν θέλαμε να δώσουμε έναν σύντομο ορισμό για το ποιο είναι το νόημα της ζωής, θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό κρύβεται στη διαρκή αναζήτηση νέων εμπειριών και συναισθημάτων που μας προκαλούν κάποια ευχαρίστηση χωρίς όμως να μας βλάπτουν, με μία τάση αναπόλησης και επανάληψης εκείνων των στιγμών που νιώσαμε ευτυχισμένοι. Μία τέτοια στιγμή είναι και όταν επιτέλους γευόμαστε το τέλειο καρπούζι.

Διάβασε περισσότερα

Smart tips: Θρυμματίστε πάγο αθόρυβα


Η παρασκευή cocktail δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν πρέπει να θρυμματίσεις πάγο την ώρα που κοιμούνται τα παιδιά. Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η σημερινή μας ανάρτηση.

Διάβασε περισσότερα

Smart tips: Το τέλειο βραστό αυγό


Το να βράσει κανείς ένα αυγό αποτελεί σαφώς μία εύκολη υπόθεση ακόμη και για έναν αρχάριο. Το να καταφέρνει όμως κάποιος να βράζει τα αυγά του πάντα και ακριβώς όπως τα θέλει, χρειάζεται αρκετή ακρίβεια.

Διάβασε περισσότερα

Smart tips: Ανακουφιστείτε αποτελεσματικά από το κάψιμο της πιπεριάς


Σε άλλους αρέσουν, σε άλλους όχι. Σε όλους όμως έχει τύχει κάποια στιγμή να καούμε τρώγοντας ηθελημένα ή άθελά μας μία καυτερή πιπεριά. Άλλοι ψάχνουν απεγνωσμένα για νερό, άλλοι τρώνε ψωμί κι άλλοι ψωμί βουτηγμένο σε λάδι. Τι απ' όλα αυτά όμως προσφέρει τη μέγιστη ανακούφιση από το κάψιμο της πιπεριάς; 

Διάβασε περισσότερα

Smart tips: Κάντε τα όσπριά σας πιο εύπεπτα!


Τα όσπρια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες τροφίμων και όχι άδικα, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αρκετά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό θρεπτικά συστατικά. 

Διάβασε περισσότερα

Smart tips: Πώς να ξεχωρίσετε ένα νοθευμένο μέλι


Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 με τη συμμετοχή και των 28 χωρών της Ε.Ε. μαζί με αυτήν της Νορβηγίας και της Ελβετίας, κατά την οποία εξετάστηκαν 2.264 δειγμάτων μελιού, προέκυψε πως το 14% αυτών ήταν νοθευμένα. 

Διάβασε περισσότερα

Οι βασικές κοπές λαχανικών


Η κοπή των λαχανικών είναι ένα στάδιο της προετοιμασίας μιας μαγειρικής παρασκευής, το οποίο πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε εσφαλμένα ως αγγαρεία. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι εξίσου σημαντικό τόσο όσον αφορά στην όψη, όσο και στην υφή του τελικού μας πιάτου, δύο παράγοντες που - μαζί με τη γεύση που είναι και το ζητούμενο - συνθέτουν το τρίπτυχο ενός επιτυχημένου πιάτου. 

Διάβασε περισσότερα

Smart tips: Μαγείρεμα σε κενό αέρος... χωρίς roner


Σε άλλη ανάρτηση σχετικά με το μαγείρεμα σε κενό αέρος (sous vide), μιλήσαμε για το τι είναι το ρόνερ (roner) και πώς αυτό μας εξυπηρετεί στην επίτευξη ακρίβειας ως προς τη θερμοκρασία.

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή, το μαγείρεμα σε κενό αέρος είναι μία μαγειρική τεχνική, η οποία μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε ένα τρόφιμο σε σχετικά χαμηλές και απολύτως ελεγχόμενες θερμοκρασίες, κάτι που θα μας χαρίσει αργότερα ένα απόλυτα ομοιόμορφο ψήσιμο στο κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά μας, αρκεί σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουμε τις θερμοκρασίες για ένα τέλειο γαστρονομικό αποτέλεσμα

Διάβασε περισσότερα

12 συχνά λάθη που κάνουμε στην κουζίνα & πώς να τα διορθώσουμε


Η πορεία προς την επιτυχία είναι μία διαδρομή γεμάτη από λάθη, τα οποία άλλοτε αναγνωρίζουμε και διορθώνουμε, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και άλλοτε εξακολουθούμε να επαναλαμβάνουμε, μένοντας στάσιμοι στο ίδιο σημείο.

Διάβασε περισσότερα