Blog

Το κρέας, τουλάχιστον από την εποχή που ανακαλύφθηκε η φωτιά - καλώς ή κακώς και πέραν των σημαντικών διαφοροποιήσεων ως προς τη συχνότητα και την ποσότητα κατανάλωσής του, τον τρόπο μαγειρέματος και τα είδη κρέατος που προτιμώνται - αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του γαστρονομικού μας πολιτισμού.

Τα όσπρια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες τροφίμων και όχι άδικα, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αρκετά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό θρεπτικά συστατικά.

Αν θέλαμε να δώσουμε έναν σύντομο ορισμό της ευτυχίας, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι εκείνο το στιγμιαίο συναίσθημα που επιτυγχάνεται τυχαία ή μετά από μία μακρά και δύσκολη προσπάθεια για την επίτευξη ενός στόχου. Μία τέτοια στιγμή είναι και όταν επιτέλους γευόμαστε το τέλειο καρπούζι.

Πολλοί από εμάς συνηθίζουν να αποθηκεύουν τα μυρωδικά που δε μπορούν να καταναλώσουν άμεσα στην κατάψυξη, κάτι που ναι μεν είναι σωστό από άποψη βιωσιμότητας, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι το ίδιο από άποψη γεύσης.

Η κοπή των λαχανικών είναι ένα στάδιο της προετοιμασίας μίας μαγειρικής παρασκευής, το οποίο πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε εσφαλμένα ως αγγαρεία. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι εξίσου σημαντικό όχι μόνο για την όψη, αλλά και για την υφή του τελικού μας πιάτου, δύο παράγοντες που – μαζί με τη γεύση που είναι και το ζητούμενο – συνθέτουν το τρίπτυχο ενός επιτυχημένου πιάτου.