Άρθρα

Οι προτεινόμενες θερμοκρασίες ψησίματος στο κρέας | Enallaktiko.gr
Το κρέας, τουλάχιστον από την εποχή που ανακαλύφθηκε η φωτιά - καλώς ή κακώς και πέραν των σημαντικών διαφοροποιήσεων ως προς τη συχνότητα και την ποσότητα κατανάλωσής του, τον τρόπο μαγειρέματος και τα είδη κρέατος που προτιμώνται - αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του γαστρονομικού μας πολιτισμού. 
Οι βασικές κοπές των λαχανικών | Enallaktiko.gr
Η κοπή των λαχανικών είναι ένα στάδιο της προετοιμασίας μίας μαγειρικής παρασκευής, το οποίο πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε εσφαλμένα ως αγγαρεία. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι εξίσου σημαντικό όχι μόνο για την όψη, αλλά και για την υφή του τελικού μας πιάτου, δύο παράγοντες που – μαζί με τη γεύση που είναι και το ζητούμενο – συνθέτουν το τρίπτυχο ενός επιτυχημένου πιάτου. 
Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψουμε τα λαχανικά μας; | Enallaktiko.gr
Τα λαχανικά αποτελούν για τον άνθρωπο μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες τροφίμων, καθώς έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας. Ακόμη όμως κι όταν δεν τα αποφεύγουμε επιδεικτικά, πολλές φορές επιλέγουμε να τα καταναλώνουμε μαγειρεμένα, καταστρέφοντας έτσι πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους.
Ποιο είναι το ιδανικό λάδι για τηγάνισμα; | Enallaktiko.gr
Τα τηγανητά αποτελούν χωρίς αμφιβολία μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές αμαρτίες και όσο κι αν φωνάζουν οι διαιτολόγοι και οι γιατροί, δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί σε έναν τέτοιο πειρασμό.
12 συχνά λάθη που κάνουμε στην κουζίνα & πώς να τα διορθώσουμε | Enallaktiko.gr
Η πορεία προς την επιτυχία είναι μία διαδρομή γεμάτη από λάθη, τα οποία άλλοτε αναγνωρίζουμε και διορθώνουμε, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και άλλοτε εξακολουθούμε να επαναλαμβάνουμε, μένοντας στάσιμοι στο ίδιο σημείο.
Τι είναι το ρόνερ και τι το σου βιντ; | Enallaktiko.gr
Ας υποθέσουμε πως θέλετε να βράσετε ένα αβγό. Τι κάνετε; Παίρνετε ένα μπρίκι, τοποθετείτε μέσα σε αυτό το αβγό σας και έπειτα το καλύπτετε με νερό. Στη συνέχεια τοποθετείτε το σκεύος σε μία αναμμένη εστία και αφήνετε το νερό να βράσει για κάποια λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλετε το αβγό σας.