Συνταγές: Vegan παρμεζάνα με διατροφική μαγιά & σπόρους κάνναβης

Συνταγές: Vegan παρμεζάνα με διατροφική μαγιά & σπόρους κάνναβης | Enallaktiko.gr

Σε άλλη ανάρτηση αναφερθήκαμε στο πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία vegan εκδοχή της αγαπημένης μας παρμεζάνας με διατροφική μαγιά και κάσιους. Σήμερα θα προτείνουμε κάτι ακόμα καλύτερο, μία "παρμεζάνα" με διατροφική μαγιά και αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης!

Η συγκεκριμένη συνταγή μάλιστα είναι ακόμη πιο εύκολη από την προηγούμενη, καθώς οι σπόροι κάνναβης - σε αντίθεση με τα κάσιους - δε χρειάζονται άλεση. 

Υλικά:

Για την παρασκευή περίπου 100 γραμμαρίων υποκατάστατου τυριού τύπου παρμεζάνας θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

= 3-4 κουταλιές της σούπας 

= 9-12gr

Η ακριβής ποσότητα διατροφικής μαγιάς που θα χρησιμοποιήσετε, εναπόκειται στο προσωπικό σας γούστο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διατροφική μαγιά, κάντε κλικ εδώ.

= 3 κουταλιές του γλυκού

= 90gr

Οι σπόροι κάνναβης, εκτός από μία εξαιρετικά θρεπτική και γευστική επιλογή, αποτελούν και μία πολύ καλή εναλλακτική για όσους είναι αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς.

= 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού

Ο ανθός αλατιού είναι ένα είδος θαλασσινού αλατιού ανώτερης ποιότητας με χαρακτηριστική ήπια γεύση.

= 1-2 πρέζες σκόνης σκόρδου

Το σκόρδο θα εμπλουτίσει τη γεύση του τυριού σας, ωστόσο χρειάζεται προσοχή ώστε να μην υπερισχύσει έναντι των υπολοίπων γεύσεων.

Διαδικασία:

Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντάς τα. Αν θέλουμε ένα περισσότερο ομοιογενές μείγμα, μπορούμε να αλέσουμε ελαφρώς τα υλικά μας με ένα γουδί ή στο multi.  

Το "τυράκι" σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έχει σε ζυμαρικά, σε ομελέτες, σε σαλάτες και όπου αλλού θα προσθέτατε και την κανονική παρμεζάνα. 

Παρατηρήσεις:

Αν επιθυμείτε να φτιάξετε ένα κρεμώδες τυρί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό και χυμό λεμονιού σε αναλογία που θα ικανοποιεί τις γευστικές σας απαιτήσεις. 

Το τρίμμα που θα περισσέψει, μπορείτε να το φυλάξετε για αρκετές ημέρες ακόμη και εκτός ψυγείου σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι με καπάκι. 

Λαμπρινή Παντελή

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον. 

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Συνταγές: Σπιτικό παντεσπάνι με μπανάνα & καρύδα | Enallaktiko.gr
Το να ακολουθεί κανείς μία σωστή διατροφή δε σημαίνει πως δε μπορεί να απολαύσει και ένα νόστιμο γλυκό. Και φυσικά, ένα νόστιμο γλυκό δεν είναι εξ ορισμού ανθυγιεινό. 
Συνταγές: Ένα γρήγορο & υγιεινό γεύμα για τη δουλειά | Enallaktiko.gr
Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον αρκετές επιλογές έτοιμων γευμάτων - αν και όχι πάντα με κύριο γνώμονα την ποιότητα - τα οποία πάντως αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις μια κάποια λύση για όσους - λόγω εργασίας - δεν έχουν την πολυτέλεια να τρέφονται όπως θα έπρεπε.