Σε άλλη ανάρτηση αναφερθήκαμε στο πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία vegan εκδοχή της αγαπημένης μας παρμεζάνας με διατροφική μαγιά και κάσιους. Σήμερα θα προτείνουμε κάτι ακόμα καλύτερο, μία "παρμεζάνα" με διατροφική μαγιά και αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης!
Η συγκεκριμένη συνταγή μάλιστα είναι ακόμη πιο εύκολη από την προηγούμενη, καθώς οι σπόροι κάνναβης - σε αντίθεση με τα κάσιους - δε χρειάζονται άλεση.
Υλικά:
Για την παρασκευή περίπου 100 γραμμαρίων υποκατάστατου τυριού τύπου παρμεζάνας θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
Διαδικασία:
Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντάς τα. Αν θέλουμε ένα περισσότερο ομοιογενές μείγμα, μπορούμε να αλέσουμε ελαφρώς τα υλικά μας με ένα γουδί ή στο multi.
Το "τυράκι" σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έχει σε ζυμαρικά, σε ομελέτες, σε σαλάτες και όπου αλλού θα προσθέτατε και την κανονική παρμεζάνα.
Παρατηρήσεις:
Αν επιθυμείτε να φτιάξετε ένα κρεμώδες τυρί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό και χυμό λεμονιού σε αναλογία που θα ικανοποιεί τις γευστικές σας απαιτήσεις.
Το τρίμμα που θα περισσέψει, μπορείτε να το φυλάξετε για αρκετές ημέρες ακόμη και εκτός ψυγείου σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι με καπάκι.
Λαμπρινή Παντελή
Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον.
Σχόλια (0)