Blog

Υπάρχουν πατάτες καλύτερες από τις τηγανητές; Πριν απαντήσετε, αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στην παρακάτω συνταγή, αντικαθιστώντας μία ομολογουμένως γευστική αμαρτία με μία σαφώς πιο υγιεινή εναλλακτική.

Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές. Πρόκειται για ένα βραστό γεύμα, το οποίο συνήθως έχει σαν βασικό υλικό του το κόκκινο κρέας (αρνί ή μοσχάρι) ή στις πιο light εκδοχές του κάποιο λευκό κρέας όπως είναι το κοτόπουλο. Βεβαίως, φρικασέ μπορεί να φτιάξει κανείς με οποιοδήποτε κρέας, ακόμη και με ψάρια και θαλασσινά.

Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μία ιδιαίτερη και ταυτόχρονα εύκολη παρασκευή, χρησιμοποιώντας σαν βασική μας πρώτη ύλη το τζάκφρουτ (Jackfruit).

Τα ρεβύθια είναι ένα όσπριο, το οποίο - εκτός από την κλασική ρεβυθάδα - μπορεί να μας χαρίσει νόστιμα και θρεπτικά γεύματα όπως είναι το ρεβυθόρυζο, οι ρεβυθοκεφτέδες, τα φαλάφελ και το χούμους.

Το σύκο είναι ένα δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο με έντονη γλυκιά γεύση, το οποίο όμως έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - δε μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, συχνά το συναντούμε αποξηραμένο ή σαν γλυκό του κουταλιού.