Blog

Υπάρχουν πατάτες καλύτερες από τις τηγανητές; Πριν απαντήσετε, αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στην παρακάτω συνταγή, αντικαθιστώντας μία ομολογουμένως γευστική αμαρτία με μία σαφώς πιο υγιεινή εναλλακτική.

Η μαγειρίτσα είναι μία παραδοσιακή σούπα με βασικά συστατικά της τα ζωτικά όργανα και τα εντόσθια του αρνιού και - σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση - καταναλώνεται το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά την Ανάσταση.

Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές. Πρόκειται για ένα βραστό γεύμα, το οποίο συνήθως έχει σαν βασικό υλικό του το κόκκινο κρέας (αρνί ή μοσχάρι) ή στις πιο light εκδοχές του κάποιο λευκό κρέας όπως είναι το κοτόπουλο. Βεβαίως, φρικασέ μπορεί να φτιάξει κανείς με οποιοδήποτε κρέας, ακόμη και με ψάρια και θαλασσινά.

Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μία ιδιαίτερη και ταυτόχρονα εύκολη παρασκευή, χρησιμοποιώντας σαν βασική μας πρώτη ύλη το τζάκφρουτ (Jackfruit).

Τα ρεβύθια είναι ένα όσπριο, το οποίο - εκτός από την κλασική ρεβυθάδα - μπορεί να μας χαρίσει νόστιμα και θρεπτικά γεύματα όπως είναι το ρεβυθόρυζο, οι ρεβυθοκεφτέδες, τα φαλάφελ και το χούμους.