0

Blog

/

alternative cuisine

Συνταγές: Μανιτάρια φρικασέ σε λιγότερο από 30'


Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές. Πρόκειται για ένα βραστό γεύμα, το οποίο συνήθως έχει σαν βασικό υλικό του το κόκκινο κρέας (αρνί ή μοσχάρι) ή στις πιο light εκδοχές του κάποιο λευκό κρέας όπως είναι το κοτόπουλο. Βεβαίως, φρικασέ μπορεί να φτιάξει κανείς με οποιοδήποτε κρέας, ακόμη και με ψάρια και θαλασσινά. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Μπιφτέκια φακής


Οι φακές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή όσπρια και όχι άδικα αφού, εκτός από νόστιμες, είναι και ιδιαίτερα θρεπτικές, καθώς αποτελούν μία πλούσια πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β και διαιτητικών ινών. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: "Γύρος" μανιταριών


Ο γύρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στη χώρα μας. Το όνομά του προέρχεται πιθανότατα από την ελληνική γύρα ή αλλιώς την περιστροφή που κάνει το κρέας πάνω στη μεταλλική σούβλα στην οποία έχει περαστεί.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Σαλάτα με παντζάρι, μήλο & μοσχολέμονο


Το παντζάρι είναι ένα βολβοειδές λαχανικό με γλυκιά γεύση και σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κυρίως χάρη στην βητακυανίνη που περιέχει. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ η κατανάλωσή του φαίνεται να συμβάλει και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Πατάτες country-style στο φούρνο


Υπάρχουν πατάτες καλύτερες από τις τηγανητές; Πριν απαντήσετε, αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στην παρακάτω συνταγή, αντικαθιστώντας μία ομολογουμένως γευστική αμαρτία με μία σαφώς πιο υγιεινή εναλλακτική.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Pulled Jackfruit


Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μία ιδιαίτερη και ταυτόχρονα πανεύκολη παρασκευή, χρησιμοποιώντας σαν βασική μας πρώτη ύλη το Τζάκφρουτ (Jackfruit)

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Vegan "αυγολέμονο"


Είτε θέλεις να ακολουθήσεις μία χορτοφαγική-νηστίσιμη διατροφή, είτε απλώς θέλεις να μειώσεις τα προϊόντα ζωικής προέλευσης στη διατροφή σου, η αντικατάσταση κάποιων τροφών μπορεί - τουλάχιστον στην αρχή - να αποτελέσει πρόβλημα. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Εύκολη μαγιονέζα από αβοκάντο


Η μαγιονέζα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο δημοφιλείς σάλτσες που έγινε ευρέως γνωστή μέσω της ραγδαίας διάδοσης της γαλλικής κουζίνας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Tofu πανέ στο φούρνο


Το tofu είναι ένα υποπροϊόν του φασολιού της σόγιας, κατάλληλο για όσους ακολουθούν κάποιου είδους χορτοφαγική διατροφή και όχι μόνο. Παρόλο που η όψη και ο τρόπος παρασκευής του μοιάζουν αρκετά με αυτές του τυριού, το tofu δεν αποτελεί ακριβώς υποκατάστατο του τυριού, αλλά μία βασική πρώτη ύλη με ουδέτερη γεύση που μπορεί να μαριναριστεί και να καταναλωθεί ελαφρώς μαγειρεμένη σε σαλάτες, ζυμαρικά, σούπες κ.α.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Σαλάμι σύκου


Το σύκο είναι ένα δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο με έντονη γλυκιά γεύση, το οποίο όμως έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - δε μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, συχνά το συναντούμε αποξηραμένο ή σαν γλυκό του κουταλιού. 

Διάβασε περισσότερα