Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Αβγό Το ένα αβγό ανά μερίδα είναι η ιδανική αναλογία για αυτήν τη συνταγή, όχι μόνο από διατροφικής άποψης, αλλά και για να μπορέσουμε να τυλίξουμε την τορτίγια μας. Τορτίγια Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη και μεγέθη τορτίγιας. Για την εκτέλεση της συνταγής μας εμείς επιλέξαμε μία τορτίγια της Amaizin των 40 γραμμαρίων (20cm διάμετρος) Φέτα Ενδεικτικά, τα 15 γραμμάρια φέτας αντιστοιχούν περίπου στο μέγεθος μισού σπιρτόκουτου. Ελαιόλαδο Πιπέρι μαύρο ανάλογα με το γούστο Πάπρικα γλυκιά ανάλογα με το γούστο Κόλιανδρος ανάλογα με το γούστο Ο τριμμένος κόλιανδρος είναι το μυστικό συστατικό που θα δώσει ένα μοναδικό άρωμα στην ομελέτα σας. Αν το δοκιμάσετε μία φορά, δύσκολα θα ξαναφάτε την ομελέτα σας χωρίς αυτόν!Διαδικασία
1. Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και προθερμαίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Είναι σημαντικό να έχουμε προετοιμάσει όλα μας τα υλικά, καθώς ο χρόνος που θα έχουμε στη συνέχεια είναι εξαιρετικά περιορισμένος. 2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αβγό μας με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σε αυτό το μαύρο πιπέρι και τον κόλιανδρο. Όπως ίσως θα έχετε προσέξει, δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου αλάτι, καθώς η φέτα από μόνη της θα μας δώσει όσο αλάτι χρειαζόμαστε. 3. Εφόσον έχει κάψει καλά το τηγάνι μας, προσθέτουμε σε αυτό το ελαιόλαδο και μετά από μερικά δευτερόλεπτα και το χτυπημένο αβγό μας. Με δεδομένο ότι τηγανίζουμε το κάθε αβγό ξεχωριστά, αυτό θα χρειαστεί περίπου μισό λεπτό ψήσιμο πριν το επόμενο βήμα. 4. Τοποθετούμε την τορτίγια επάνω στην ομελέτα μας και τα αναποδογυρίζουμε μαζί εντός του τηγανιού με τη χρήση μίας σπάτουλας. 5. Θρυμματίζουμε αμέσως τη φέτα επάνω στην ομελέτα και στη συνέχεια ελέγχουμε αν η τορτίγια μας έχει ροδίσει στο κάτω μέρος της. Μόλις το αποτέλεσμα είναι αυτό που μας ικανοποιεί, μεταφέρουμε την ομελέτα με την τορτίγια σε ένα πιάτο, πλαγιάζοντας ελαφρώς το τηγάνι μας. Εφόσον δε σκοπεύετε να φτιάξετε άλλη μερίδα, σβήνετε τη φωτιά. 6. Τυλίγουμε την τορτίγια μας, πασπαλίζουμε με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε ιδανικά με ένα ποτήρι φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι. Στο epicurius.com ανακάλυψα ένα άρθρο με φωτογραφίες που δείχνουν πώς να τυλίξετε την τορτίγια σας σαν επαγγελματίες. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να τις ενώσω, δημιουργώντας - για χάριν ευκολίας - μία κινούμενη εικόνα.Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 267kcal |
Λιπαρά | 14,9g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 5,3g |
Υδατάνθρακες | 20,7g |
Εδώδιμες ίνες | 1,4g |
Πρωτεΐνες | 11,9g |
Αλάτι | 1,49g |
Σχόλια (0)