Συνταγές: Η πιο γρήγορη πίτσα του κόσμου

Συνταγές: Η πιο γρήγορη πίτσα του κόσμου | Enallaktiko.gr

Ίσως ο τίτλος ακούγεται σαν διαφήμιση από delivery, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι που θα σας κάνει να πετάξετε πολλά από τα φυλλάδια που κρύβετε στην κουζίνα σας. 

Στη σημερινή ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε την πιο γρήγορη πίτσα του κόσμου χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι, ελάχιστα υλικά και καταβάλλοντας τον ελάχιστο δυνατό κόπο. 

Υλικά:

Για να φτιάξουμε μία ατομική πίτσα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

= 1 πίτα

= 1½ κουταλιά του γλυκού

Το άλειμμα ντοματοπιπεριάς είναι μία εξαιρετική επιλογή όχι μόνο λόγω της γεύσης του, αλλά και λόγω της χαμηλής του υγρασίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε την αντίστοιχη ποσότητα σε πελτέ ντομάτας, αραιωμένο με ελάχιστο νερό ή να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ.

= ½ μπαλίτσα

Εδώ φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί επιθυμείτε, αρκεί αυτό να λιώνει. 

= 5 φύλλα

= 1 πρέζα για τη σάλτσα

Το αλάτι μπορεί και να παραλειφθεί στην περίπτωση που - αντί για φρέσκια mozzarella - χρησιμοποιήσετε κάποιο πιο αλμυρό τυρί. 

Διαδικασία:

1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να προθερμανθεί σε χαμηλή φωτιά. 

2. Πιέζουμε την πίτα μας με έναν πλάστη. Αυτό θα εμποδίσει την υγρασία να εισέλθει στο εσωτερικό της πίτας μας και θα μας δώσει μία πιο λεπτή και τραγανή ζύμη. 

3. Στρώνουμε τη σάλτσα ή την σπιτική κέτσαπ μας στη μέση της πίτας και έπειτα με ένα κουτάλι απλώνουμε κυκλικά προς τα έξω αφήνοντας περιθώριο ενός εκατοστού από την περίμετρο της πίτας. 

4. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια mozzarella, τη στραγγίζουμε και τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Έπειτα κόβουμε τη μισή και την τοποθετούμε ακανόνιστα πάνω στην πίτα μας. Σε αυτό το σημείο μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε στην πίτσα μας και όποιο άλλο υλικό θέλουμε (μανιτάρια, πιπεριά, φρέσκια τομάτα, φέτα κ.α.).

Αν επιλέξουμε να προσθέσουμε φρέσκια τομάτα, καλό είναι να την κόψουμε, όχι σε φέτες, αλλά σε κύβους, ώστε να μην ποτίσει την πίτα μας με περίσσια υγρασία. 

5. Προσθέτουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού ολόκληρα ή ψιλοκομμένα.

6. Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς από χαμηλή σε μέτρια και μεταφέρουμε την πίτα μας στο τηγάνι, το οποίο σκεπάζουμε με ένα καπάκι. 

7. Μόλις λιώσει το τυρί (μετά από 3-5 λεπτά), η πίτσα μας είναι έτοιμη.

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι αρθρογράφος και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού καταστήματος του Enallaktiko.gr

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Συνταγές: Κινόα με σπανάκι, λιαστή ντομάτα & μανιτάρια | Enallaktiko.gr
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα πλούσιο σε σίδηρο και μάλιστα με αρκετά υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. 
Συνταγές: Ρεβύθια με σπανάκι (espinacas con garbanzos) | Enallaktiko.gr
Η σημερινή μας συνταγή μας έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την επαρχία της Σεβίλλης και συνδυάζει τα ρεβύθια με το σπανάκι, παραπέμποντας σε δύο δικά μας παραδοσιακά φαγητά - τα μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι από τη Μάνη και τα ποντιακά "μαύρα λάχανα με τα φασούλια".