Ταρτάρ ρεβυθιού

Ταρτάρ ρεβυθιού | Enallaktiko.gr
Τα ρεβύθια είναι ένα όσπριο, το οποίο μπορεί να μας χαρίσει νόστιμα και θρεπτικά γεύματα όπως είναι η παραδοσιακή ρεβυθάδα, το ρεβυθόρυζο, οι ρεβυθοκεφτέδες, τα φαλάφελ και το χούμους.
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα ρεβύθια που φυλάξαμε από προηγούμενη παρασκευή μας, φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο χορτοφαγικό ταρτάρ ρεβυθιού, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί σαν κυρίως πιάτο, ως ρεβυθοσαλάτα ή ακόμη και ως συστατικό για ένα θρεπτικό και υγιεινό σνακ, όπως είναι ένα σάντουιτς ή μία τορτίγια με γέμιση à la tartare.
Χρόνος προετοιμασίας με χρήση μαγειρεμένων ρεβυθιών: 10'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Ρεβύθια
Νερό
Ελαιόλαδο
Ξερό κρεμμύδι
Πιπεριά Φλωρίνης
Κάπαρη
Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας ή απλώς δε σας αρέσει η κάπαρη, μπορείτε κάλλιστα να την αντικαταστήσετε με πίκλες αγγουριού.
Πάστα μουστάδρας
Χυμός λεμονιού
Άνηθος
Σκόρδο
Πάπρικα καπνιστή
Πιπέρι μαύρο
Ανθός αλατιού

Διαδικασία

1. Αφού συγκεντρώσουμε όλα μας τα υλικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον άνηθο, τις πίκλες (αν βάλουμε) και το σκόρδο και στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε όλα μαζί.
2. Τοποθετούμε τα ήδη βρασμένα μας ρεβύθια στο multi μαζί με τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας και λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βρασμό τους. Έπειτα, αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς αν χτυπήσουμε τα υλικά μας παραπάνω από όσο πρέπει, το μείγμα μας θα μοιάζει περισσότερο με χούμους παρά με ταρτάρ.
3. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα υλικά που ψιλοκόψαμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Παρατηρήσεις

Το ταρτάρ μας μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να φυλαχτεί στο ψυγείο έως και για 3 ημέρες.
Δοκιμάστε το σε μικρή αραβική πίτα των 35 γραμμαρίων (100kcal) ή σε μικρή τορτίγια των 40 γραμμαρίων (122kcal), συνοδεύοντάς το με φέτες αγγουριού, με αβοκάντο ή με ντομάτα και μαρούλι.
Η χρήση ζυγαριάς είναι προαιρετική, καθώς οι ποσότητες της συνταγής είναι ενδεικτικές. Εμπιστευθείτε το γούστο σας και αυτοσχεδιάστε, δημιουργώντας τις δικες σας μοναδικές αναλογίες και παραλλαγές!

Wine Pairing

Το ταρτάρ ρεβυθιού μπορεί να συνοδευτεί ιδανικά με ένα ποτήρι Sauvignon Blanc, ένα λευκό, ξηρό κρασί με χαρακτηριστική βοτανική γεύση, μεσαία προς υψηλή οξύτητα και άρωμα που παραπέμπει σε λάιμ και πράσινο μήλο.

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 217kcal
Λιπαρά 16,3g
εκ των οποίων κορεσμένα  2,2g
Υδατάνθρακες 12,4g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,8g
Εδώδιμες ίνες 3,4g
Πρωτεΐνες 5,3g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 110 γραμμαρίων

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Μπάρες βρώμης με μέλι & ταχίνι (χωρίς ψήσιμο) | Enallaktiko.gr
Οι σπιτικές μπάρες βρώμης με μέλι και ταχίνι είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορεί να φτιάξει κανείς. Η συνταγή μάλιστα που σας προτείνουμε δε χρειάζεται ψήσιμο και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
Γλυκό πόριτζ βρώμης με μέλι & ταχίνι (βασική συνταγή) | Enallaktiko.gr
Το πόριτζ (porridge) αποτελεί ένα σύνηθες γεύμα σε αρκετές χώρες της Αφρικής, ενώ συνηθίζεται επίσης να καταναλώνεται και σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης και της Ρωσίας.