Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Ρεβύθια Νερό Ελαιόλαδο Ξερό κρεμμύδι Πιπεριά Φλωρίνης Κάπαρη Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας ή απλώς δε σας αρέσει η κάπαρη, μπορείτε κάλλιστα να την αντικαταστήσετε με πίκλες αγγουριού. Πάστα μουστάδρας Χυμός λεμονιού Άνηθος Σκόρδο Πάπρικα καπνιστή Πιπέρι μαύρο Ανθός αλατιούΔιαδικασία
1. Αφού συγκεντρώσουμε όλα μας τα υλικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον άνηθο, τις πίκλες (αν βάλουμε) και το σκόρδο και στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε όλα μαζί. 2. Τοποθετούμε τα ήδη βρασμένα μας ρεβύθια στο multi μαζί με τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας και λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βρασμό τους. Έπειτα, αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς αν χτυπήσουμε τα υλικά μας παραπάνω από όσο πρέπει, το μείγμα μας θα μοιάζει περισσότερο με χούμους παρά με ταρτάρ. 3. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα υλικά που ψιλοκόψαμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.Παρατηρήσεις
Το ταρτάρ μας μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να φυλαχτεί στο ψυγείο έως και για 3 ημέρες. Δοκιμάστε το σε μικρή αραβική πίτα των 35 γραμμαρίων (100kcal) ή σε μικρή τορτίγια των 40 γραμμαρίων (122kcal), συνοδεύοντάς το με φέτες αγγουριού, με αβοκάντο ή με ντομάτα και μαρούλι. Η χρήση ζυγαριάς είναι προαιρετική, καθώς οι ποσότητες της συνταγής είναι ενδεικτικές. Εμπιστευθείτε το γούστο σας και αυτοσχεδιάστε, δημιουργώντας τις δικες σας μοναδικές αναλογίες και παραλλαγές!Wine Pairing
Το ταρτάρ ρεβυθιού μπορεί να συνοδευτεί ιδανικά με ένα ποτήρι Sauvignon Blanc, ένα λευκό, ξηρό κρασί με χαρακτηριστική βοτανική γεύση, μεσαία προς υψηλή οξύτητα και άρωμα που παραπέμπει σε λάιμ και πράσινο μήλο.Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 217kcal |
Λιπαρά | 16,3g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 2,2g |
Υδατάνθρακες | 12,4g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 1,8g |
Εδώδιμες ίνες | 3,4g |
Πρωτεΐνες | 5,3g |
Σχόλια (0)