Ταρτάρ ρεβυθιού

Ταρτάρ ρεβυθιού | Enallaktiko.gr
Τα ρεβύθια είναι ένα όσπριο, το οποίο μπορεί να μας χαρίσει νόστιμα και θρεπτικά γεύματα όπως είναι η παραδοσιακή ρεβυθάδα, το ρεβυθόρυζο, οι ρεβυθοκεφτέδες, τα φαλάφελ και το χούμους.
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα ρεβύθια που φυλάξαμε από προηγούμενη παρασκευή μας, φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο χορτοφαγικό ταρτάρ ρεβυθιού, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί σαν κυρίως πιάτο, ως ρεβυθοσαλάτα ή ακόμη και ως συστατικό για ένα θρεπτικό και υγιεινό σνακ, όπως είναι ένα σάντουιτς ή μία τορτίγια με γέμιση à la tartare.
Χρόνος προετοιμασίας με χρήση μαγειρεμένων ρεβυθιών: 10'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Ρεβύθια
Νερό
Ελαιόλαδο
Ξερό κρεμμύδι
Πιπεριά Φλωρίνης
Κάπαρη
Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας ή απλώς δε σας αρέσει η κάπαρη, μπορείτε κάλλιστα να την αντικαταστήσετε με πίκλες αγγουριού.
Πάστα μουστάδρας
Χυμός λεμονιού
Άνηθος
Σκόρδο
Πάπρικα καπνιστή
Πιπέρι μαύρο
Ανθός αλατιού

Διαδικασία

1. Αφού συγκεντρώσουμε όλα μας τα υλικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον άνηθο, τις πίκλες (αν βάλουμε) και το σκόρδο και στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε όλα μαζί.
2. Τοποθετούμε τα ήδη βρασμένα μας ρεβύθια στο multi μαζί με τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας και λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βρασμό τους. Έπειτα, αλέθουμε για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς αν χτυπήσουμε τα υλικά μας παραπάνω από όσο πρέπει, το μείγμα μας θα μοιάζει περισσότερο με χούμους παρά με ταρτάρ.
3. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα υλικά που ψιλοκόψαμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Παρατηρήσεις

Το ταρτάρ μας μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να φυλαχτεί στο ψυγείο έως και για 3 ημέρες.
Δοκιμάστε το σε μικρή αραβική πίτα των 35 γραμμαρίων (100kcal) ή σε μικρή τορτίγια των 40 γραμμαρίων (122kcal), συνοδεύοντάς το με φέτες αγγουριού, με αβοκάντο ή με ντομάτα και μαρούλι.
Η χρήση ζυγαριάς είναι προαιρετική, καθώς οι ποσότητες της συνταγής είναι ενδεικτικές. Εμπιστευθείτε το γούστο σας και αυτοσχεδιάστε, δημιουργώντας τις δικες σας μοναδικές αναλογίες και παραλλαγές!

Wine Pairing

Το ταρτάρ ρεβυθιού μπορεί να συνοδευτεί ιδανικά με ένα ποτήρι Sauvignon Blanc, ένα λευκό, ξηρό κρασί με χαρακτηριστική βοτανική γεύση, μεσαία προς υψηλή οξύτητα και άρωμα που παραπέμπει σε λάιμ και πράσινο μήλο.

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 217kcal
Λιπαρά 16,3g
εκ των οποίων κορεσμένα  2,2g
Υδατάνθρακες 12,4g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,8g
Εδώδιμες ίνες 3,4g
Πρωτεΐνες 5,3g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 110 γραμμαρίων

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Εναλλακτική "παρμεζάνα" με διατροφική μαγιά & κάσιους | Enallaktiko.gr
Η vegan εκδοχή της τριμμένης παρμεζάνας είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ευκολότερες και συνάμα γευστικότερες εναλλακτικές έναντι του πραγματικού τυριού. 
Μαγειρίτσα με μανιτάρια | Enallaktiko.gr
Η μαγειρίτσα είναι μία παραδοσιακή σούπα με βασικά συστατικά της τα ζωτικά όργανα και τα εντόσθια του αρνιού και - σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση - καταναλώνεται το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά την Ανάσταση.