Χρόνος αναμονής (συντήρηση): 1-2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας & Multi ή Ραβδομπλέντερ
Ποσότητα
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Μπανάνα Μία μπανάνα μετρίου μεγέθους ζυγίζει περίπου 105g. Τυρί κρέμα light Μία κουταλιά του γλυκού τυρί κρέμα ζυγίζει περίπου 15g. Φυστικοβούτυρο τραγανό Μία κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο ζυγίζει περίπου 15g. Μέλι Μία γεμάτη κουταλιά του γλυκού μέλι ζυγίζει περίπου 20g.Για την εκτέλεση της συνταγής μας χρησιμοποιήθηκε μέλι ανθέων, ωστόσο εσείς μπορείτε - αν θέλετε - να επιλέξετε ένα μέλι που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας.
Διαδικασία
1. Ώρες πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε οτιδήποτε, θα πρέπει να έχουμε βάλει μερικές ώριμες μπανάνες στην κατάψυξη. Απλά πετάξτε τες μέσα όπως είναι με τη φλούδα! 2. Όταν έρθει η ώρα του παγωτού, βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και αφού ζυγίσουμε όλα μας τα υλικά, τα μεταφέρουμε μαζί με τις μπανάνες στον κάδο του ραβδομπλέντερ ή του multi μας, όπου θα τα χτυπήσουμε όλα μαζί για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μία μαστιχωτή υφή που να θυμίζει το κλασικό ιταλικό gelato. 3. Σε αυτό το σημείο έχουμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το αν θα σερβίρουμε το παγωτό μας όπως είναι ή αν πρόκειται να του προσθέσουμε επιπλέον στοιχεία όπως σταγόνες σοκολάτας, κομμάτια ξηρών καρπών, τριμμένο μπισκότο κ.ο.κ..Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 333kcal |
Λιπαρά | 14,6g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 5,6g |
Υδατάνθρακες | 41,4g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 32,6g |
Εδώδιμες ίνες | 2,9g |
Πρωτεΐνες | 6,7g |
Αλάτι | 0,2g |
Σχόλια (0)