Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Συκόμελο το θρεπτικό

Το καλάθι μου

Συκόμελο το θρεπτικό

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ευρέως γνωστές αρκετές εναλλακτικές έναντι της κοινής λευκής ζάχαρης, άλλες με λιγότερες θερμίδες, άλλες με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και άλλες με ηπιότερη επεξεργασία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θετικό είναι πως πλέον μπορεί ο καθένας να διαλέξει μεταξύ μίας πληθώρας γλυκαντικών ανάλογα με τις ανάγκες του. 

Το συκόμελο είναι ένα σκουρόχρωμο φυσικό σιρόπι, το οποίο μπορεί να παρασκευαστεί με μόλις τρία συστατικά, τα σύκα, το νερό και χυμό λεμονιού και συνήθως δεν περιέχει επιπλέον ζάχαρη, συντηρητικά ή άλλες χρωστικές ουσίες.

Εκτός από μοναδικά γευστικό το συκόμελο είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικό. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε 100 γραμμάρια συκόμελου περιέχονται 5,4mg σιδήρου (δηλ. το διπλάσιο από την αντίστοιχη ποσότητα που βρίσκουμε στο σπανάκι). 

Η φρουτώδης γεύση του το καθιστά ιδανικό για σαλάτες πράσινων λαχανικών και φρούτων, για χρήση σε συνδυασμό με μπαλσάμικο, σε ζεστά και κρύα ροφήματα, σε σκουρόχρωμες σάλτσες, ενώ μπορεί εύκολα να μεταμορφώσει οποιοδήποτε γεύμα σε γκουρμέ δημιουργία. Βεβαίως, μπορεί κανείς να το απολαύσει ακόμη και με το γιαούρτι του αντί για μέλι, στο παγωτό, πάνω σε κέικ, σε τάρτες... ακόμη και σε νωπά τυριά όπως είναι η φρέσκια μυζήθρα, το μανούρι και η μοτσαρέλλα. 

Συκόμελο Μοσχούτα ΒΙΟ - Εναλλακτικό

Στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα του Εναλλακτικό, αναζητήσαμε και βρήκαμε ίσως το πιο αγνό συκόμελο που μπορεί να βρει κανείς από σύκα βιολογικής γεωργίας που καλλιεργούνται στα κτήματα του κ. Δημήτρη Μοσχούτα στην περιοχή της Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια. 

Σου αρέσει η σελίδα μας;