Συνταγή για εύκολη μαγιονέζα με βραστά αβγά (χωρίς ηλιέλαιο) | Enallaktiko.gr

Εύκολη μαγιονέζα με βραστά αβγά (χωρίς ηλιέλαιο)

Την παρακάτω συνταγή για σπιτική μαγιονέζα θα τη λατρέψετε γιατί - εκτός από εύκολη, νόστιμη και θρεπτική - είναι επίσης ασφαλής (δεν περιέχει ωμό αβγό) και ταυτόχρονα χαμηλή σε θερμίδες (αποδίδει περίπου το 1/3 των θερμίδων μίας κλασικής μαγιονέζας).
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας / Ραβδομπλέντερ

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Αβγά
Στραγγιστό γιαούρτι
Philadelphia
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα
Ξίδι
Χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Αλάτι

Διαδικασία

1. Βράζουμε τα αβγά μας μέχρι να σφίξουν (περίπου 10') και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Καθαρίζουμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στον κάδο του ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
3. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου αποκτήσουμε την επιθυμητή υφή.
Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη για κατανάλωση. Αν δεν σκοπεύετε να την καταναλώσετε άμεσα, αποθηκεύστε τη για έως και 2 ημέρες στο ψυγείο.

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 32kcal
Λιπαρά 2,8g
εκ των οποίων κορεσμένα 1,2g
Υδατάνθρακες 0,5g
εκ των οποίων σάκχαρα 0,2g
Πρωτεΐνες 1,3g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά κουταλιά του γλυκού (περίπου 15 γραμμάρια)

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.